Girlbosses

Sella Molenaar; 'Tekenen is voor mij bijna meditatie.'

Marlies, 04 september 2014

Sella Molenaar; 'Tekenen is voor mij bijna meditatie.'

Vanavond tijdens Vogue Fashion Night Out legt tekenares Sella Molenaar het modepubliek in de SuperTrash store aan de P.C Hoofdstraat 31 vast met snelle lijnen en inktstreken vast. We scherpte onze eigen pennen en hadden een supersnel interview met dit supertalent.

Sella Molenaar

Hoe ontdekte je de liefde voor illustraties?
Supercliché, maar ik teken al van jongs af aan. Vroeger wilde ik modeontwerpster worden. Ik heb dan ook gestudeerd aan de modeacademie in Antwerpen. Daar kwam ik er wel achter dat het tekenen iets heel anders is dan ontwerpen. En tekenen vond ik véél leuker. Als ik teken kan ik heel mijn hoofd leeg maken. Als ik lekker bezig ben vergeet ik soms zelfs te eten en te drinken. Het is bijna als meditatie. Tekenen is een van de weinige dingen die ik dag in dag uit de hele dag zou kunnen doen. Je zou het echt liefde kunnen noemen, ja.  

Waar herken je je illustraties aan?
Aan mijn losse stijl. Ik vind snel en intuïtief tekenen het leukste. Live tijdens fashion shows bijvoorbeeld of zodra ik mensen op straat zie die me inspireren. Ik gebruik eigenlijk nooit een gum, want voor mij bestaan er geen 'foute' lijnen. Ik heb geen interesse om een perfecte kopie te maken van de werkelijkheid, dan kun je beter een foto nemen. 

Zou jij jezelf een powervrouw noemen?
Haha! Ik zou mezelf zeker geen softie noemen, maar ik heb wel een beetje moeite dergelijke labels op mezelf te plakken. Ik doe wat ik wil en wat ik leuk vind en laat me niet tegen houden of intimideren door anderen, angsten of negativiteit. Call me what you want.

' Ik zou mezelf zeker geen softie noemen.'

Broek  Pam Zip  BlackST. Studio ST. Studio
€ 79,95
Jas  Octavian  CigarST. Studio ST. Studio
€ 279,95 € 139,90
Enkellaars  Liz  Black/GunmetalST. Studio ST. Studio
€ 249,00 € 74,70

Wat was de laatste tekening die je maakte?
Een tekening op een SuperTrash tas die weggegeven wordt tijdens Vogue Fashion's Night Out. 

Welke tekening heeft een extra bijzondere betekenis voor je?
Ik heb thuis een tekening die ik letterlijk in 5 seconden maakte. Getekend op de achterkant van het Ikea papiertje wat in de lijst zat waarin hij nu hangt. Hij was bedoeld als een schets, maar juist door de impulsiviteit en vaart van de lijnen is hij enorm krachtig. Die gaat nooit weg!

Sella Molenaar tekening

Hoe zou je je eigen kledingstijl beschrijven?
Ik draag vaak zwart in een combinatie tussen stoer en vrouwelijk. Ik hou van leer en chunky boots, maar mij zul je nooit in een boyfriend jeans zien of op sneakers. Hoe hip ook. Ik hou enorm van unieke items; vintage, gemaakt door jonge ontwerpers of gevonden in een concept store. Zo heb ik onlangs een leren cropped top laten maken bij het Australische label Christie Nicole, maakte de net afgestudeerde Barbara Langendijk een doorzichtige coltrui op maat voor me en werd ik zo fan van mijn superwijde broek van First of August dat ik hem nu in drie kleuren heb. Dit combineer ik dan met mooie key items. Zo leef ik momenteel in de loeistrakke zwarte Pam Zip Pants van SuperTrash. 

Wat spreekt je zo aan in SuperTrash?
SuperTrash staat voor een stoere, zelfverzekerde, maar daarnaast ook sexy en verleidelijke vrouw. Iets wat elke vrouw volgens mij wel wil zijn. 

Wat is je ultieme guilty pleasure?
Hoewel ik een enorme health freak ben, hou ik ook enorm van taart! Er was een tijd dat ik elke dag ergens een stuk taart ging eten en er soms zelfs mee ontbeet. 

'Je ziet me nooit in boyfriend jeans of op sneakers. Hoe hip ook.'

Jurk  Dannabel  BlackST. Studio ST. Studio
€ 119,95 € 35,90
Tripsed Shine Top Light Grey MelangeST. Studio ST. Studio
€ 49,95 € 14,90
Sjaal  Alain  Black & SilverST. Studio ST. Studio
€ 69,95 € 20,90

Bezoek vanavond de SuperTrash Store aan de PC Hooftstraat in Amsterdam en laat je zelf in inkt en grafiet vast leggen door Sella. Ben jij erbij?

liefs, Marlies Bax,

Shop meer van

SuperTrash

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer