Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Girlbosses

Selina Martin: 'Het gevoel dat een mooi kledingstuk kan geven werkt echt verslavend'

Anne, 10 maart 2017

Selina Martin: 'Het gevoel dat een mooi kledingstuk kan geven werkt echt verslavend'

Sinds kort werkt niemand minder dan image consultant & online editor Selina Martin (32) achter de schermen mee aan ons nieuwe televisieprogramma Fashionchick make-over. En zo kwamen we erachter dat Selina niet alleen maar eigenaresse is van image consultancy & personal shopping service ALTER, maar ook nog eens moeder van twee kids en mede-eigenaar van eetplatform Waar Amsterdam Eet. Na jarenlang in het onderwijs te hebben gewerkt als lerares en coach, maakte ze in 2014 de switch naar mode en lifestyle. En toen wisten we het meteen: wij willen meer weten van deze vrouw en dus hoort ze thuis in ons rijtje Inspiring Women. 

selina martin

Vertel, waarom heb je de switch naar mode gemaakt?
Ik heb mijn hele leven al een enorme liefde voor mode. Het gevoel dat een goed passend en mooi kledingstuk kan geven werkt voor mij echt verslavend. En daarnaast ben ik in de basis iemand die heel erg blij wordt van het helpen van anderen. Het begeleiden en bijdragen aan een (persoonlijk) proces is iets waar ik veel voldoening uit haal. Als image consultant doe ik dat in de vorm van personal branding, event styling, brand consulting en personal shopping. Verder is schrijven mijn grootste hobby en dat doe ik dus ook lekker veel! Die kun je onder andere terugvinden op mijn eigen online journal en FALL magazine.

Wat doe je precies als image consultant? 
Ik help mensen, zowel particulier als acteurs of artiesten, hun persoonlijke stijl te vinden. Storytelling en personal branding zijn tegenwoordig super belangrijk. Je kunt jezelf heel erg goed onderscheiden door heel dicht bij jezelf te blijven en een authentieke stijl te ontwikkelen. Veel mensen vinden dit lastig en daar kom ik om de hoek kijken. Met behulp van allerlei tools, een intakegesprek en een aantal shopping of brainstorm sessies begeleid ontwikkelen we dan samen een persoonlijke stijl.

Waar ben je nu vooral druk mee? 
Ik ben nu heel erg druk met de opnames van Fashionchick make-over dus daar gaat momenteel eigenlijk al mijn tijd en aandacht naartoe. Ik maak onderdeel uit van het styling team. Samen met Patty Zomer en Yara Michels screenen wij de kandidaten en doe ik vervolgens de shopping voor de nieuwe garderobe. De looks worden op voorhand gezamenlijk bekeken en waar nodig aangepast. En daarnaast verzorg ik ook de styling van het Fashionchick team in het programma.

selina

Wat vind je zo leuk aan je werk? 
Het allerleukste vind ik het werken met mensen. Moderne technologie is heel handig en bovendien onmisbaar maar de connectie die van je mens tot mens of van merk tot consument kunt bewerkstellingen is voor mij essentieel.

Wat wilde je vroeger worden? 
Vroeger wilde ik echt van alles worden. Van zangeres, musicalster, makelaar, weddingplanner tot juf. Dit laatste heb ik ook jarenlang gedaan. Het voelt nog steeds raar om niet meer in schooljaren te denken en niet langer door het leven te gaan als juf Selina. Eigenlijk heeft het intense en veelzijdige werk als leerkracht mij gemaakt tot wie ik ben, een helper.

Hoe ziet een doorsnee werkdag voor jou eruit? 
Die is er eigenlijk niet, want elke dag is anders. Soms ben ik aan het rennen en vliegen langs alle PR-bureaus, de volgende dag zit ik bij #Workmode vast op kantoor achter mijn laptop. Op donderdag ben ik wel altijd thuis, ik heb namelijk ook nog twee kids van 3 en 6 jaar oud. Iedere donderdag is het dus mamadag. Dan ben ik even huisvrouw en doe ik boodschappen, ga ik met mijn jongste naar het park of de bibliotheek en regel in speelafspraken voor mijn oudste. Gewoon mama zijn vind ik ook heerlijk. Al kan ik niet alle dagen mama zijn, want dan word ik gek. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en merk dat ik een betere moeder en mens ben als ik ook daar tijd in investeer.

"Samen kom je verder. Daarbij is je netwerk business-wise je grootste troef."
 

Wat is het leukste dat je het afgelopen jaar hebt mogen doen? En waar ben je het meest trots op?
Shoppen voor mijn eigen trouwjurk vond ik heel erg leuk! Zoiets doe je natuurlijk maar één keer in je leven. Via The Perfect Wedding kun je trouwens al mijn pre-wedding avonturen volgen. Van een passessie bij Bloomfeld tot het vinden van de perfecte schoen. Verder ben ik vooral heel erg blij dat mijn werkleven en mijn privéleven naast elkaar kunnen bestaan en dat mijn verloofde (blijft leuk om te zeggen) mij aanmoedigt in mijn ondernemersavonturen en er voor me is wanneer ik hem nodig heb. Ik ben dus eigenlijk heel trots op mijn relatie met Jeroen. Al ruim 13,5 jaar zijn wij elkaars steun en toeverlaat, beste vrienden en sinds 6 jaar ook een topteam als ouders.

Wie of wat is een inspireert je? 
Ik heb niet per se één persoon waar ik tegen op kijk, al moet ik zeggen dat ik wel een die-hard Beyoncé fan ben, maar eigenlijk is het een combinatie van inspirerende vrouwen om mij heen. Mede daarom vind ik het ook te gek om kantoor te houden bij #Workmode.

Welk motto is je op het lijf geschreven? 
Sharing is caring, daar geloof ik dus echt in. Mijn Instagram account is ook een aaneenschakeling van shoutouts naar toffe merken waar ik langer fan van ben of net heb ontdekt. Samen kom je verder, daarbij is je netwerk business-wise je grootste troef. Ik ook niets leuker dan mensen aan elkaar verbinden. Gelukkig sta ik inmiddels al aardig bekend als the girl to call wanneer je iets of iemand zoekt voor een bepaald project. Ik tover zo de juiste persoon uit mijn hoge hoed en kan op die manier weer bijdragen aan het werk van anderen.

selina

Wat zijn je plannen voor dit jaar? 
Momenteel kan ik niet heel veel verder denken van 12 en 13 mei, de datum van ons huwelijksweekend. Daar leven we nu al ruim een jaar naartoe en ik heb ook nog geen grote klussen aangenomen voor na die periode. Mijn doel is in ieder geval om te blijven groeien met ALTER, toffe samenwerkingen aan te gaan en verder te werken aan mijn plannen voor een agency. En ik zou graag nog meer willen doen met mijn rol als connector. Daarbij is Merlin Melles een directe inspirator. Zij is de oprichter van het internationale ondernemers netwerk, Founders Carbon Network dat fuctioneert als een eco-systeem waar tal van kruisbestuiving plaatsvindt door netwerk events en seminars.

Wie is je stijlicoon? 
Ik denk in Nederland toch het meest online influencer en modeblogger Linda Tol en anders ga ik voor de Britse actrice Tilda Swinton.

Hoe zou je jouw dagelijkse kledingstijl omschrijven? 
Clean, simpele lijnen en eenvoudig in kleur. Ik draag heel veel zwart. Gooi daar een kloddertje donkerblauw en een androgyne touch bij en je hebt het wel. En het liefst draag ik ook veel laagjes.

Filippa K Tuniekjurk met golvende deelnaadFilippa K de Bijenkorf
€ 190,00 € 95,00
GStar RACKAM BOMBER Bomberjacks sartho blueG-star Zalando
€ 159,95 € 111,95
Acne Studios Adriana Grain sneaker van leerDesigner schoende Bijenkorf
€ 320,00

"Ik maak er een sport van om iedere week weer een nieuwe mode-ontdekking te doen." 
 

Wat is je favoriete kledingstuk van dit moment? 
Mijn zijden broek van het Amsterdamse merk FoA. De print is geïnspireerd op de gezichtstatoeage van Mike Tyson al zou je dat niet direct zeggen wanneer je de print bekijkt. Dit soort achtergrondinformatie vind ik dus fantastisch. Dan heb je nog eens wat leuks te vertellen als iemand je naar je kledingstuk vraagt!

Wat is je favoriete merk, ontwerper of trend van het moment? 
Dit is voor mij een onmogelijke vraag. Ik maak er namelijk een sport van om iedere week, en het liefst iedere dag, weer een nieuwe ontdekking te doen. Hierbij gaat mijn interesse vooral uit naar jonge slow fashion merken die zich bezighouden met het vertellen van een verhaal en op een duurzame manier produceren.

Wat staat er nog op je shopping wishlist? 
Met stip op één de Laura Tote van REE Projects, in mijn ogen de perfecte business bag. Verder ben ik helemaal verliefd op de Dinastia Ankle boots van het Madrileense Malababa en voor de zomer kan ik in principe niet zonder de fijne muiltjes van Loeffler Randall.

Lees ook het interview met tassenontwerpster Iris van der Tuin!

liefs, Anne ,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer