Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

6x zo schitter je met glitterpoeder

Sarah, 07 december 2018

Zeg je feest, dan zeg je glitter! Er is geen beter moment dan de decembermaand om even helemaal los te gaan met dit sprankelende goedje. Hoe je dat handig én mooi doet? Wij vertellen 't je.

Glitter is prachtig, maar uit ervaring weten we dat het niet heel makkelijk is om mee aan de slag te gaan. Hoe breng je die kleine glimmertjes nou het beste aan? Het is makkelijker dan je misschien denkt en hoeft écht geen uren te kosten. Met de juiste producten voeg je heel snel die sparkle toe aan je gezicht. Heel fijn voor de feestdagen. 

#1 Op de ogen

Jouw ogen springen eruit als je met glitters op je oogleden aan de slag gaat. Begin altijd met een goede oogprimer op de plekken waar je wil stralen. Met een transparante wenkbrauwgel - ja, wenkbrauwgel - plak je gemakkelijk de losse glittertjes op je oogleden. Je kunt de glitters het best met een deppende beweging aanbrengen met een vochtige platte make-up kwast. Et voilà: zie daar jouw fonkelende ogen.

#2 Op de jukbeenderen

Van een paar glinsterende jukbeenderen is nog nooit iemand slechter geworden. Hét toverwoord is gezichtsprimer, die je aanbrengt op de plekken die je wil laten stralen. Dep vervolgens zachtjes met je vingers de glitterpoeder op je jukbeenderen. Je kunt eventueel wat wimperlijm als ondergrond gebruiken om de glinstertjes beter te laten plakken. 

#3 Op de lippen

Ook op je lippen doet een beetje glitter het goed. Minder handig als je gaat eten of zoenen, want daar zijn glittertjes niet tegen bestand. Lees: glitters in je mond of in die van je lief. Ook hier beginnen we weer met een primer - speciaal voor de lippen. Vervolgens kun je een plakkende lipgloss als ondergrond voor de glitters gebruiken. Je kunt ze met je vingers aanbrengen, maar een klein penseeltje werkt het beste. Fixeren doe je met een transparante lipgloss.

#4 Op de wenkbrauwen

Anno 2018 zijn wenkbrauwen nooit opvallend genoeg, en ze accentueren met glitterpoeder is zeker niet te gek. De eerste stap is wenkbrauwgel die je aanbrengt over de gehele wenkbrauw. Met een klein kwastje kun je de glitter op je vochtige wenkbrauwen deppen. Als het geheel is opgedroogd kun je de hele avond pronken met jouw bijzondere brows.

# Op de nagels

Minimale inspanning, maximaal effect. Glitternagels zijn namelijk zó gepiept. Breng allereerst een laag nagellak aan op je nagels. Laat vervolgens hier wat glitterpoeder op vallen terwijl de lak nog nat is. Wacht tot de nagellak is opgedroogd en ga aan de slag met een topcoat. Om ervoor te zorgen dat je de glitter niet uitveegt: laat een dikke druppel in het midden van de nagel vallen. Veeg deze daarna voorzichtig uit zonder al te veel het nageloppervlak aan te raken. Appeltje-eitje.

#6 In het haar

Jaja, ook je haar zal eraan moeten geloven deze feestdagen, want met een glinsterende coupe ben je zeker party proof. Breng eerst een kleine hoeveelheid droogshampoo aan op de plaatsen die je wilt ‘beglitteren’. Hierdoor blijft de glitterpoeder niet plakken op je hoofdhuid. Meng vervolgens wat glitterpoeder met een toefje transparante haargel. Smeer dit goedje in je haar en maak het geheel af met een flinke spray haarlak. Blijft alles keurig op z’n plaats.

Shop hier jouw glitter

€6.95

Barry M

Glitter Fixer

3
Ga naar The Make Up Spot
€34.00

Nars

Radiance Primer SPF35

8
Ga naar de Bijenkorf
€7.95

Sleek

All That Glitters Gel Body Glitter - 333 Cranberry

1
Ga naar bol.com
€6.50

Barry M

Glitter Rush Body Glitter - Desert Bronze

2
Ga naar The Make Up Spot

NIET BESCHIKBAAR

Real Techniques

Bold Metals Pointed Crease - oogschaduwkwast

0
Ga naar Wehkamp

NIET BESCHIKBAAR

Tweezerman

wenkbrauwgel transparant

0
Ga naar Wehkamp

Makkelijk toch, dat aanbrengen van glitter? Met deze tips een peulenschilletje. Mocht er onverhoopt toch nog wat glitter terecht zijn gekomen op ongewenste plaatsen, dan hebben wij hier nog even een superhandige extra tip voor je. Rol een stukje plakband met de plakkende kant naar buiten om je vinger. Dep vervolgens met de plakband de overtollige glitter van je wangen, voorhoofd, etc. en je bent weer volmaakt en fotowaardig!

Lees ook: De 24 feestjurken die je nu wilt hebben

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer