Fashionnews

Schitterend in glitter: waar en hoe gebruik je glitterpoeder?

Sharon, 07 december 2017

Schitterend in glitter: waar en hoe gebruik je glitterpoeder?

BE Creative glitterpoeders

Zeg je feest, dan zeg je glitter. Want deze shiny sparkles zijn toch echt wel onlosmakelijk verbonden met een flinke fuifavond. Of dag natuurlijk, want in onze favoriete party maand zijn er feestdagen te óver om eens even helemaal los te gaan met dit sprankelende goedje. Jaja, het is weer december. En dat geeft ons alle excuus om de kwasten, poedertjes en glossjes weer tevoorschijn te halen om stralend voor de dag te komen.

Maar toch blijft het moeilijk om met deze glimmertjes te werken. Geen nood, zoals altijd helpen wij je weer een eindje de goede glitterweg op met onze fonkelende tips & tricks. Want eh, waar kun je deze schitterende plakkertjes nu het beste aanbrengen? En vooral, hóe? Geloof ons, het is supersimpel. In een mum van tijd verander jij je gezicht in een glamourous face waar je u tegen zegt. En al helemaal met de juiste producten. Read and shine on: zó doe je dit.

#1 Sprankelende ogen
Een instant betoverende blik met een paar magische glitters op je oogleden. Absoluut de finishing touch voor jouw feestelijke oogmake-up. Gebruik altijd een goede oogprimer op de plaatsen waarop je een beetje sparkle wilt aanbrengen. Ga vervolgens aan de gang met wenkbrauwgel. Wenkbrauwgel? Ja, wenkbrauwgel. Dit is namelijk supergeschikt om die losse glittertjes te laten plakken op je oogleden. Dep de wenkbrauwgel met een oogschaduwkwast lichtjes op je ogen. Schud vervolgens een beetje glitter uit het flesje op je hand. Probeer met een (vochtige) oogschaduwkwast de losse poeder op je hand wat in elkaar te drukken waardoor het compacter wordt. Het is zo gemakkelijker aan te brengen. Ga met je oogschaduwkwast in een deppende beweging over je oogleden heen om de glitters te laten plakken. Et voilà: zie daar de perfecte fonkelende ogen. In één woord: schitterend!

#2 Highlight je jukbeenderen
Van een paar mooie glinsterende jukbeenderen is nog nooit iemand slechter geworden. Hét toverwoord is ook hierbij weer primer, en wel een gezichtsprimer. Breng dit goedje aan op de zones die je wat meer wil laten shinen. Dep vervolgens zachtjes met je vingers de glitterpoeder op je jukbeenderen. Je kunt eventueel wat wimperlijm als ondergrond gebruiken om de glinstertjes beter te laten plakken. Een mooi subtiel detail zonder direct over the top te gaan. Kijk, daar houden wij nou van!

#3 Lichtgevende lippen
Ja, ook op je lippen doet een beetje glitter het érg goed. Zorg er alleen wel voor dat je je buikje alvast rond hebt gegeten en er geen uitgebreide zoensessie met je boyfriend op het menu staat. Want je begrijpt, daar zijn deze glittertjes niet tegen bestand (lees: glitters in je mond of in die van vriendlief, natuurlijk). Begin allereerst weer met een lipprimer. Gebruik vervolgens een plakkende lippenstift of lipgloss als ondergrond voor de glitters. Breng het glitterpoeder met je vingers of met een vochtige lippenseeltje voorzichtig aan op je mond. Fixeer eventueel met een transparante lipgloss. Oeh, gorgeous glitter lips om van te smullen! Niet letterlijk.

#4 Eyecatching eyebrows
Hoe je die wenkbrauwen nu eens écht in het oog kunt laten springen? Door ze te accentueren met shiny glitterpoeder, natuurlijk. En nee, we beginnen nu eens niet met primer. In plaats daarvan pakken we onze vriend de wenkbrauwgel er weer bij. Breng dit smeerseltje aan over de gehele wenkbrauw. Pak vervolgens een klein kwastje om de glitter op je wenkbrauw te deppen terwijl de gel nog vochtig is. En eh, nu niet teveel fronsen hè? Ontspannen die wenkbrauwen, that’s the way to go.

BE Creative glitterpoeders

#5 Blinkende nagels
Minimale inspanning, maximaal effect. Want ondanks dat ze een look in een handomdraai kunnen laten shinen, zijn deze showstoppers misschien wel de gemakkelijkste van allemaal. Vlammende nagels zijn namelijk zó gepiept. Breng allereerst een laag nagellak aan op je nagels. Laat vervolgens hier wat glitterpoeder op vallen, terwijl de lak nog nat is. Wacht tot de nagellak is opgedroogd, en ga aan de slag met een topcoat. Om ervoor te zorgen dat je de glitter niet uitveegt: laat een dikke druppel in het midden van de nagel vallen. Veeg deze daarna voorzichtig uit zonder al te veel het nageloppervlak aan te raken. Easy peasy, zo nail jij die shiny nails.

#6 Hoogglanzend haar
Jaja, ook je haar zal eraan moeten geloven deze feestdagen. Een beetje een saaie, zwarte outfit? No problemo, want met een glinsterende coupe ben je in no time decemberwaardig. Breng eerst een kleine hoeveelheid droogshampoo aan op de plaatsen die je wilt ‘beglitteren’. Hierdoor blijft de glitterpoeder niet plakken op je hoofdhuid, top! Meng vervolgens wat glitterpoeder met een toefje transparante haargel. Smeer dit goedje in je haar en maak het geheel af met een flinke spray haarlak. Blijft alles keurig op z’n plaats.

Makkelijk toch, dat aanbrengen van glitter? Met deze tips een heus peulenschilletje, gegarandeerd. En al helemaal met de nieuwe fijne glitterpoeders van BE Creative Make Up, verkrijgbaar in 3 onweerstaanbare kleuren. En mocht er onverhoopt toch nog wat glitter terecht zijn gekomen op ongewenste plaatsen (lees: all over your face), dan hebben wij hier nog even een superhandige extra tip voor je. Rol een stukje plakband met de plakkende kant naar buiten om je vinger. Dep vervolgens met de plakband de overtollige glitter van je wangen, voorhoofd, etc. en je vlekkeloze gezicht is weer volmaakt! En fotowaardig.

Sprankelen als nooit tevoren

GLITTER POWDER 001 SILVERBE CREATIVE MAKE UP ICI PARIS XL
€ 9,56
PHOTO PERFECTING MAKE UP SETTING SPRAYMake-upICI PARIS XL
€ 18,95
ALL OVER EYESHADOW BRUSH - NR. 10Make-upICI PARIS XL
€ 10,76
WENKBRAUW STYLING GELWenkbrauwproductICI PARIS XL
€ 12,95
PHOTO PERFECTING LIP PRIMERLippenstiftICI PARIS XL
€ 14,95
PHOTO PERFECTING MATTEREND POEDERFoundationICI PARIS XL
€ 16,95

 

 

 

 

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer