Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Girlbosses

Sarah van TOV Essentials: 'Voor mij geen Chanel.'

Anne, 13 september 2015

Sarah van TOV Essentials: 'Voor mij geen Chanel.'

De Amsterdamse Sarah Lingg is oprichter van TOV Essentials en tevens het creatieve brein achter het accessoiremerk. Samen met haar man Michael runt Sarah sinds 2002 TOV Essentials, dat inmiddels naast Nederland ook in Amerika en andere Europese landen te koop is. Al haar sieraden worden volledig met de hand vervaardigd vanuit hun atelier in Florence, Italië. Sahrissa wist haar merk tot een groot fashion label te laten uitgroeien, welke geliefd is bij veel bekende Nederlanders. Onlangs lanceerde TOV Essentials een nieuwe collectie in samenwerking met styliste Chantal Bles; tijd dus om bij te praten met deze succesvolle powervrouw.

sarah

Hi Sarah, hoe is het? Kun je ons vertellen hoe TOV is ontstaan?
Goed! Ik voel me een gelukkige vrouw. Uit mijn liefde voor het creëren van het perfecte sieraad, ben ik het het idee conceptmatig en heel gericht gaan opzetten en uitbouwen. Het begint natuurlijk altijd met een abstract idee. Dat wordt een droom en vervolgens een werkelijkheid door er keihard voor te werken.

Voor wie is TOV?
TOV is voor de vrouw die de algemeen bekende mainstream merken niet nodig heeft voor haar zelfvertrouwen, maar haar accessoires kiest op kwaliteit, de manier waarop- en waar het vervaardigd is en durft een statement met haar sieraad te maken.

sahrissa

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?
Ik stap rond half zeven uit bed, ga joggen, maak koffie voor mijn man, een shake voor mijzelf en ontbijt voor mijn zoon Miles. Dan ben ik meestal rond half negen op kantoor en begin ik de dag met een korte teambespreking en ga daarna afwisselend aan het werk met ontwerpen, maar het kan ook zijn dat ik een beurs in Scandinavië sta voor te bereiden of met grote accounts aan de showroom tafel zit van ons geweldige hoofdkantoor in het centrum van Amsterdam. Heerlijk die afwisseling! Vaak ben ik per maand vier tot zes dagen in het buitenland, dat kan naar Italië zijn voor de productie van onze sieraden, maar midden september zit ik bijvoorbeeld weer in Hong Kong en China binnenland voor onze horloge en tassenlijn. 

Hoe kwam je nieuwe samenwerking met Chantal Bles tot stand?
Chantal is al jarenlang een vriendin van mij en mijn man Michael. Omdat we de liefde voor de juiste accessoires en modetrends met elkaar delen, spraken we elkaar al vaak over de belangrijkste mode ontwikkelingen. Zij vanuit het perspectief van styliste en ik vanuit mijn job als Creative Director van TOV Essentials. Al snel bleken de te gekke ideeën van Chantal fantastisch voor een tassenlijn, alleen paste haar signatuur niet goed onder de gewone TOV collectie. Vandaar dat we er een capsule collectie van hebben gemaakt.

sahrissa

TOV Essentials leren schoudertas by Chantal BlesTOV Essentials wehkamp.nl
€ 169,99 € 139,95
TOV Essentials leren clutchTOV Essentials wehkamp.nl
€ 149,99
TOV Essentials leren schoudertas by Chantal BlesTOV Essentials wehkamp.nl
€ 249,99

Hoe kijk je terug op de afgelopen tijd met TOV? 
Voor de sieraden en horloges moeten de belangrijkste maanden nog komen gelukkig. Voor mij was mijn hoogtepunt het contract voor TOV Essentials met een grote Amerikaanse distributeur en onze eerste beurs in Las Vegas en Miami. Daarnaast ben ik trots op het feit dat we het weekend van 6 september voor het eerst op een grote beurs staan in Stockholm Zweden, omdat we de Zweedse en Noorse markt gaan veroveren. Daarnaast heb ik genoten van mijn samenwerking met Chantal Bles en mijn eerste echte recentelijke TV optreden in Duitsland bij QVC om TOV Essentials daar te introduceren. 

Wat zijn je toekomstplannen met TOV? 
We zijn bezig met een grootse mannen sieradenlijn die in het voorjaar van 2016 live gaat. Hier geloof ik enorm in en daar gaan we ouderwets mee knallen. Daarnaast wil ik in Duitsland, België, Portugal, Amerika, Zweden en Noorwegen verder doorbreken.

Wie of wat inspireert je?
Ik haal inspiratie uit de lieve mensen om me heen die me altijd stimuleren om voor mijn droom te blijven gaan. Op het gebied van mode word ik breed geïnspireerd, maar met name door zelf de belangrijkste steden te blijven bezoeken en vrouwen te observeren.

sahrissa

TOV Essentials leren schoudertas (klein)TOV Essentials wehkamp.nl
€ 149,99
TOV Essentials clutchTOV Essentials wehkamp.nl
€ 149,99 € 124,95
TOV Essentials leren schoudertasTOV Essentials wehkamp.nl
€ 249,99

Guilty pleasure (mode of non–mode).
Porn star Martini’s and lots of it! 

Welke uitspraak is jou op het lijf geschreven?
Ojee, ik heb er een aantal. Ik ben in de basis wel heel erg no- nonense. Dus 'niet lullen maar poetsen' is zo Amsterdams als ikzelf en dekt de lading wel.

Hoe zou je jouw persoonlijke stijl omschrijven?
Ik houd van vrouwelijke mode; Italiaanse labels draag ik het liefst. Ik draag geen uitgesproken prints of kleding die de aandacht teveel van mijn sieraden afleidt. 

sahrissa

TOV Essentials armbandTOV Essentials wehkamp.nl
€ 89,99 € 63,71
TOV Essentials - Ball chain layer necklace - Lange ketting - Multi - Champange goudTOV Essentials bol.com
€ 129,99
TOV Essentials Ringen Quartz RingTOV Essentials The Little Green Bag
€ 49,99 € 34,99

Welke merken draag je graag?
I practice what I preach! Al mijn accessoires zijn van TOV. Mij zul je nooit met een Chanel tas zien of een sieraad van een ander merk. Zelfs de high end sieraden labels vallen daaronder. Alleen mijn trouw- en verlovingsring zijn niet van TOV. Qua kleding en schoenen heb ik dan ook een legitieme reden om me suf te shoppen en dat doe ik dan ook. 

Wat zijn je favoriete shop–adresjes?
Ik winkel graag in Florence bij The Mall Designer Outlet en winkel graag bij Gucci, Elisabeta Franchi, Ermano Scervino en meer van dat soort exclusieve labels

Wat staat er op je wish–list voor dit najaar?
Ik ben nog steeds niet in het bezit van een maxi size taille rok. Dat mag zeker niet ontbreken aan mijn garderobe en ik ga deze volgende week in Hong Kong scoren!

Meer interviews met Fashionchick's inspiring women lezen?

liefs, Anne ,

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer