Guest editors

Sanne's Green Life: It's a pancake kinda day

Sanne, 04 januari 2017

Sanne's Green Life: It's a pancake kinda day

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik hoop dat jullie een geweldig weekend hebben gehad en dat jullie met heel veel plezier 2017 zijn begonnen! Mijn goede voornemens staan alweer op papier en een daarvan is; tijd maken voor ontbijt. 

Sanne van Rooij

Ja, ik durf het bijna niet toe te geven maar ik blijf in de winter toch liever wat langer liggen, dus ontbijt schiet er vaak bij in. Een goede stok achter de deur is toch wel een grote stapel pannenkoeken! Want hey, een beter begin van de dag bestaat toch eigenlijk niet! Daarom vandaag vier heerlijke recepten voor vier geweldige soorten breakfast pancakes! 

Vegan Bananenpannenkoeken

Bananenpannenkoeken

#1 Verwarm een beetje kokosolie in een grote anti aanbak pan. #2 Meng een bak de amandelmelk samen met de appel cider azijn en vanille en roer goed. #3 In een andere bak roer je het meel, bakpoeder en suiker door elkaar. #4 Meng de droge ingredienten met de natte ingredienten en meng ze samen tot je een dik pannenkoeken beslag hebt zonder klonten. #5 Prak de banaan en roer deze door het beslag. #6 In de voorverwarmde pan schep je twee grote eetlepels beslag per pannenkoek. Schep deze op elkaar zodat de banaan pannenkoeken dik worden. Wanneer de bovenkant begint te bubbelen draai je ze om en bak je ze nog twee minuutjes aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is. #7 Stapel de pannenkoeken op en versier met vers fruit, flink wat dadelsiroop, noten en cacaonibs en enjoy!

Kokospannenkoeken

Kokospannenkoeken

#1 Maak in een klein bakje de flax egg klaar door het water te mengen met de gebroken lijnzaad. Roer even door en zet 10 minuutjes apart. #2 Verwarm een koekenpan en rooster de de kokosrasp voor de kokoslaag tot ze een mooi goudbruin van kleur zijn. #3 Doe dit in een schaal en voeg de kokos bloesem suiker erbij, gevolgd door het bakpoeder en de bloem. #4 Meng in een ander schaaltje de natte ingrediënten (siroop, flax egg, gesmolten kokosolie en kokosmelk). Giet dit bij de droge ingrediënten en roer door elkaar. #5 Verwarm in een pan wat kokosolie, wanneer deze vloeibaar is giet je wat beslag in de pan. Bak deze tot je er bellentjes in het beslag komen en de zijkanten droog zijn. Draai de pannenkoeken dan om en bak nog twee minuten aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is. #6 Stapel de pannenkoeken op of serveer ze los van elkaar. #7 Top met wat extra kokos, kokosbloesem suiker, siroop, vers fruit of wat vegan boter (laatste is alleen lekker als de pannenkoeken warm zijn en de boter smelt).

Vegan pannenkoeken

Vegan Pannenkoeken

#1 Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en roer deze door elkaar. Giet vervolgens de melk, azijn, olie en siroop erbij en mix tot je een dik maar vloeibaar beslag hebt. #2 Verwarm een klein beetje kokosolie in je koekenpan. Wanneer dit is gesmolten giet je het beslag in de pan. Gebruik ongeveer twee grote eetlepels per pannenkoek. #3 Bak de pannenkoeken aan elke kant ongeveer een halve minuut. Herhaal tot het beslag op is, je kan van deze hoeveelheid ongeveer 6 pannenkoeken maken. #4 Serveer met zelfgemaakte jam, warm fruit of andere favoriete toppings en geniet!

Glutenvrije pannenkoeken

Glutenvrij Pannenkoeken

#1 Meng in een grote kom het meel met het water en roer goed tot je een dik beslag overhoudt. #2 Voeg hier het kaneel en de suiker bij. #3 Snij de dadels in kleine stukjes en prak de rijpe banaan. Roer deze door het beslag en zet dit drie minuten in de koelkast. #4 Verwarm wat kokosolie in een grote koekenpan, wanneer deze is gesmolten haal je het beslag uit de koelkast en giet je dit in de pan. #5 Draai even goed zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Wanneer de zijkanten beginnen op te krullen en het beslag van de pannenkoek in het midden droog is, draai je hem om. Bak hem nog twee minuten aan de andere kant. #6 Serveer met zelfgemaakte chocoladesaus, wat extra banaan en eventueel wat amandelen. Enjoy!

Over Sanne van Rooij
Toen ze ruim twee jaar geleden begon met plantaardig eten, vond iedereen het maar vreemd. Inmiddels inspireert Sanne van Rooij op haar website Living The Green Life en Instagram account BeautyBlends haar lezers dagelijks met prachtige food fotografie en haar veganistische lifestyle en bedenkt ze recepten voor onder andere Glamour, RedUK, I Love Health, Women's Health en Moderne Hippies.

liefs, Sanne van Rooij, if you can dream it, you can do it

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer