Guest editors

Sanne's Green Life: Drie healthy recepten met maar vijf ingrediënten

Sanne, 02 juni 2016

Sanne's Green Life: Drie healthy recepten met maar vijf ingrediënten

Gezond eten en snel iets op tafel zetten lijkt niet altijd hand in hand te gaan. Ondanks dat het geweldig is om je af en toe flink uit te sloven in de keuken, is het ook wel eens prettig om meteen iets lekkers te eten wanneer je trek hebt. 

Sanne van Rooij

Daarom deel ik vandaag mijn drie favoriete simpele snacks waar je max vijf (!) ingrediënten voor nodig hebt. Niet teveel poespas, wel heel voedzaam en vooral erg lekker! 

Zwarte bessen smoothie

Sanne Zwarte bessen smoothie

De zwarte bessen smoothie is een aanrader wanneer je 's ochtends haast hebt. Net als elke andere smoothie is deze letterlijk binnen 30 seconden gemaakt! Een beter ontbijtje op de vroege ochtend kan ik me niet bedenken. #1 Doe de bevroren bananen in de blender en voeg hier een scheutje plantaardige melk bij. Niet teveel, maar net genoeg om de blender op gang te helpen. Mix tot je bananenijs overhoudt. #2 Voeg hier de rest van de ingrediënten bij en laat je blender nog twee minuutjes draaien. #3 Vind je de smoothie te dik, giet er dan nog wat water of plantaardige melk bij. #4 Giet je zwarte bessen smoothie in een mooie kom en versier het met vers fruit zoals aardbei en banaan. #5 Maak af met een lepeltje chiazaad en enjoy!

Glutenvrije pannenkoeken

Sanne Glutenvrije pannenkoeken

Heb je 's middags nou echte zoete trek en zie je als je je ogen dicht doet een grote berg pannenkoeken? Trakteer jezelf dan op deze heerlijke boekweit pannenkoeken. Een verantwoorde keus en niet van 'echt' te onderscheiden. #1 Meng in een grote kom het meel met het water en roer goed door tot je een dik beslag overhoudt. Voeg hier het kaneel bij. #2 Snijd de dadels in kleine stukjes en prak de rijpe banaan. Roer deze door het beslag en zet dit drie minuten in de koelkast. #3 Verwarm wat kokosolie in een grote koekenpan. Wanneer deze is gesmolten haal je het beslag uit de koelkast en giet je dit in de pan. #4 Draai even goed zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Wanneer de zijkanten beginnen op te krullen en het beslag van de pannenkoek in het midden droog is, draai je hem om. Bak hem nog twee minuten aan de andere kant. #5 Serveer met zelfgemaakte chocoladesaus, wat extra banaan en eventueel wat amandelen. Enjoy!

Frambozen mousse

Sanne Frambozen mousse

Een toetje waarmee je indruk maakt? Dat is toch wel deze heerlijke plantaardige frambozenmousse. Vijf ingrediënten, vijf minuten tijd en gegarandeerd een succes! #1 Doe de bessen in een klein pannetje met het water en de dadelsiroop en zet dit op hoog vuur. #2 Wanneer het water kookt draai je het vuur lager en laat je het nog vijf minuutjes staan. #3 Haal de tofu uit de verpakking en snij het blok in kleine stukjes. #4 Doe deze, samen met de andere ingrediënten en de warme bessen in je blender en mix tot je een zachte mousse hebt. #5 Zet de frambozenmousse nog een half uurtje in de koelkast zodat hij wat kan opstijven. #6 Serveer met vers fruit en kokos. Eet makelijk!

Over Sanne van Rooij
Toen ze ruim twee jaar geleden begon met plantaardig eten, vond iedereen het maar vreemd. Inmiddels inspireert Sanne van Rooij op haar website Living The Green Life en Instagram account BeautyBlends haar lezers dagelijks met prachtige food fotografie en haar veganistische lifestyle en bedenkt ze recepten voor onder andere Glamour, RedUK, I Love Health, Women's Health en Moderne Hippies. 

liefs, Sanne van Rooij, if you can dream it, you can do it

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer