Guest editors

Sanne's green life: 5x vegan hotspots in New York

Sanne, 02 april 2017

Sanne's green life: 5x vegan hotspots in New York

Eet je vegan en heb je binnenkort een tripje naar New York op de agenda staan? Dan ben ik flink jaloers, want NYC is het walhalla voor healthy foodies! Op elke hoek van de straat vind je een tentje waar je vegan én ontzettend lekker kan eten. 

SANNE EN QUOTE

Maar welke mag je nou echt niet mag missen? En welke gerechten zijn nou het meest instagram waardig? Ik vertel je alle ins and outs van mijn 5 favoriete vegan hotspots in New York! 

By Chloe

by chloe

Adres: Flatiron 60 West 22nd Street, New York, NY 10010 | West Village 185 Bleecker St, New York, NY 10012

By Chloe was echt mijn favoriet, deze vegan hotspot is van Chloe Coscarelli (bekende plantbased kok in Amerika). Het is er altijd druk en dat is niet heel vreemd. Mijn eerste gedachte toen ik binnenstapte? ‘I’ve died and gone to vegan heaven’Cinnamon rolls, muffins, taarten, brownies en chocoladerepen. Maar ook voor de mensen die liever voor een gezonder alternatief gaan is By Chloe een feestje. Detox salades, burrito’s, noodles en allerlei soorten smoothies en sapjes! Ga je naar die op Bleecker St? Dan moet je ook even binnenstappen bij By Chloe sweets, zit ernaast. De foto’s spreken voor zich! Tip: Wat mag je echt niet missen? De vegan cinnamon roll! Kijk naar dat glazuur! *kwijl*

The Butcher Daughter 

the butcher daughter

Adres: Nolita 19 Kenmare Street, New York, NY 10012

Dit was de eerste vegan hotspot in New York waar we naartoe gingen. Ik was meteen mijn hart verloren aan de mashed avocado on toast met chili en limoen. Dit fijne tentje midden in Nolita is de plek om uitgebreid te brunchen en het is er aan het einde van de ochtend dan ook altijd druk. Sapjes, smoothies, acai bowls, salades, boekweit pannenkoeken en dus de avo on toast is maar een kleine greep van al het lekkers op de menu kaart. Is er geen plek? Niet getreurd, er zit ook een afhaal café naast waar je je favoriete snacks kan halen om mee te nemen!

Juice press

juice press

Adres: 1100 Lexington Ave, New York,  NY 10017 (en nog 50(!) andere locaties in New York)

Juice Press is dé uitkomst wanneer je snel op zoek bent naar een energie kick. Lekkere sapjes, salade’s to go, açaí bowls en raw treats, je vindt het hier allemaal. Loop naar binnen en waan jezelf in vegan paradise; er wordt lekkers uitgedeeld, je kan de sapjes proberen voordat je een keuze maakt en het personeel is ontzettend vriendelijk. Er staat vaak 1 tafeltje dus je kan binnen zitten, maar je kunt je tasje ook mee naar buiten nemen om in een park te gaan zitten. Mijn favoriet? De raw oatmeal, hier is Juice Press bekend door geworden!

Double Zero

double zero

Adres: 65 2nd Ave, New York, NY 10003

Waar denk je aan als je aan NY denkt? Juist ja, pizza’s! Ik moest en zou dan ook een vegan pizzeria bezoeken (eerder ging ik niet terug). We kwamen bij Double Zero uit, een stijlvol restaurant dat absoluut niet VEGAN schreeuwde. Ik heb drie keer gekeken of we aan het juiste adres waren. Ja dus. Er staan hoge, lange tafels in Double Zero waar je met meerdere ‘party’s’ aan zit, super gezellig dus. En het eten? Idioot lekker! Er staan meerdere vegan pizza’s en salades op het menu. Oh, en dat kaasplankje! Ik kan wel uren vertellen over hoe lekker we hier hebben gegeten, maar ik raad je aan om zelf gewoon langs te gaan!

Francia – Vegan Café

franchia

Adres: 12 Park Ave (between 34th and 35th St), New York, NY 10016

Francia was echt een pareltje én een first timer want het is het eerste vegan Chinese restaurant waar ik ooit heb gegeten! Het eten is geweldig, denk: sushi, curry, veggie rolls, dumplings en linzen-tofu burgers, en dan prachtig versierd met mooi gesneden groente en eetbare bloemen. Hier kan je wel wat instagram waardige foto’s schieten! Zorg wel dat je bij het raam zit want binnen is het erg donker. Het is een down to earth restaurant. Niet alleen 'hip' New York zit er, ideaal want ik voel me, met een kind op mijn arm, toch wat minder hippig. Wat mag je echt niet missen? De pengang curry. Hiervoor zou ik nog een retourtje kunnen boeken!

Ga jij binnenkort naar New York en langs een van deze 5 vegan hotspots? Laat het me weten via Instagram & Facebook! Vind ik leuk! Ik ben heel benieuwd wat jullie favorieten zijn!

Over Sanne van Rooij
Toen ze ruim twee jaar geleden begon met plantaardig eten, vond iedereen het maar vreemd. Inmiddels inspireert Sanne van Rooij op haar website Living The Green Life en Instagram account BeautyBlends haar lezers dagelijks met prachtige food fotografie en haar veganistische lifestyle en bedenkt ze recepten voor onder andere Glamour, RedUK, I Love Health, Women's Health en Moderne Hippies.

liefs, Sanne van Rooij, if you can dream it, you can do it

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer