Sanne's Green Life: 4x vegan comfortfood

Wanneer het buiten koud is kan ik alleen maar denken aan warm comfortfood. Lekker en makkelijk eten dat zo gemaakt is. De laatste paar weken wissel ik af tussen stoofpotjes, pasta’s en burrito’s. 

Sanne van Rooij

Mijn favorieten heb ik even op een rijtje gezet. Dus heb je geen zin om je uit te sloven vanavond, dan ga je heel erg blij worden van deze vier recepten!

Vegan gnocchi

Gnocchi

Bereidingstijd 10 min | Portie voor 2 personen | Benodigdheden: koekenpan en kookpan

#1 Kook de gnocchi naar instructies op het pak. #2 Verwarm wat kokosolie in een pan en fruit de ui twee minuutjes. Snij daarna de worstjes in kleine stukjes en bak deze 5 minuten mee. Breng op smaak met wat peper en eventueel een snufje zout. #3 Snij de paprika en de tomaten in kleine stukjes en doe deze bij de uitjes en de worst in de pan. Bak alles nog 2 minuten samen. #4 Laat het water van de gnocchi weglopen en roer hier de tomatensaus doorheen. Gevolgd door alle andere ingrediënten. #5 Hussel even door elkaar en schept op twee borden. #6 GENIET!

Nacho's met vegan gehakt, guacamole en groenten

Nacho's

Bereidingstijd 20 min | Portie voor 2 personen | Benodigdheden: koekenpan en kleine steelpan

#1 Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en verwarm wat kokosolie in een grote pan. Fruit beide ongeveer vijf minuten. Voeg daarna het gehakt en de helft van het zakje kruiden toe met het water. Roer goed door en laat even staan. #2 Verwarm de zwarte bonen en de mais op laag vuur. #3 Maak de guacamole door de avocado’s te prakken en te mixen met het citroensap, paar stukjes tomaat en eventueel een beetje ui. #4 Snij de komkommer en de tomaten in kleine stukjes #5 Verdeel de tortilla chips over twee borden en leg hier het gehakt bovenop. #6 Schep vervolgens de zwarte bonen, mais, komkommer, tomaat en de guacamole er overheen. #7 Maak af met wat pikante saus en of verse kruiden en geniet!

Veggie burrito 

Burrito

Bereidingstijd 10 min | Baktijd 15 min | Portie voor 2 personen (4 grote burrito’s) | Benodigdheden: koekenpan

#1 Kook de quinoa naar instructies op het pak. #2 Giet 1 blik zwarte bonen af mix deze met de tomaten uit blik in je keukenmachine. #3 Snij de knoflook en uien in kleine stukjes en fruit deze 5 minuutjes op laag vuur. #4 Snij de paprika’s en (uitgelekte tofu) in kleine stukjes. Doe deze bij de ui en knoflook in de pan, gevolgd door de kruiden. Bak nogmaals 5 minuten. #5 Voer de quinoa, zwarte bonen, zwarte bonen spread, tomatenpuree en tamari saus erbij in de pan. #6 Bak nog even tot alles goed gemengd is en goed warm. Hou je van pittig, dan kan je nu wat chili vlokken toevoegen. #7 Schep de mix in de burrito’s en top met wat avocado en spinazie. Breng op smaak met peper en zout en GENIET!

Vegan zoete aardappel stoofpot 

Stoofpot

Bereidingstijd 20 min | Portie voor 2 personen | Benodigdheden: koekenpan en kleine steelpan

#1 Begin bij het begin, namelijk: de zoete aardappel. Haal de schil eraf en snij de aardappel in kleine blokjes. Kook deze tien minuten of tot ze beetgaar zijn. In de tussentijd snij je de aubergine, ui, knoflook en courgette in kleine stukjes. #2 Terwijl de zoete aardappel kookt verwarm je in een grote pan de kokosolie. Wanneer deze is gesmolten voeg je de knoflook, ui en kruiden toe. Laat de ui twee minuten fruiten en voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar. Wanneer de puree begint te borrelen giet je de kokosmelk en de tomatenblokjes erbij gevolgd door de aubergine, courgette en zoete aardappel. #3 Breng je stoofpot aan de kook, wanneer deze kookt zet je het vuur laag en laat je hem nog een half uur pruttelen. #4 Kook in de laatste tien minuten de quinoa (naar instructies op het pak). #5 Voeg de kikkererwten en appel cider azijn bij de stoofpot en roer goed door, serveer daarna met de quinoa en flink wat verse spinazie.

Teveel? Bewaar dan de overige porties in bakjes in de vriezer. Zo heb je altijd wat lekkers staan wanneer je geen zin hebt om te koken!

Over Sanne van Rooij
Toen ze ruim twee jaar geleden begon met plantaardig eten, vond iedereen het maar vreemd. Inmiddels inspireert Sanne van Rooij op haar website Living The Green Life en Instagram account BeautyBlends haar lezers dagelijks met prachtige food fotografie en haar veganistische lifestyle en bedenkt ze recepten voor onder andere Glamour, RedUK, I Love Health, Women's Health en Moderne Hippies.

liefs, Sanne van Rooij, if you can dream it, you can do it

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.