Sanne's green life: 3x vegan chocolade snacks

Gek op chocolade maar ook een echte foodie? Dan zijn deze drie recepten echt wat voor jou! Heerlijke varianten op de bekende, snickers, bounty en chocolade truffels maar dan wel in een vegan jasje gegoten. 

sanne en quote

Met een paar simpele ingrediënten tover jij binnen no time deze repen uit je mouw en kan je gewoon nog een stukje extra nemen! Ik zeg; laten we beginnen! 

Vegan Bountytaart

Recept bountytaart

Bereidingstijd 30 min | Wachttijd 1 nacht | Benodigdheden: blender of keukenmachine en bakvorm van 20 cm

#1 Meng in je blender de dadels met 150 gram van de amandelen en de havermout tot alles aan elkaar plakt en je hier met je handen een bal van kan vormen. #2 Bekleed een bakvorm met bakpapier en druk hier de dadel, amandel en havermout mix in. Zet even in de koelkast terwijl je verder gaat met de vulling. #3 Kook de overige 150 gram amandelen 10 minuten tot ze zacht zijn. #4 Doe de amandelen samen met 250 ml van de kokosmelk, kokosolie, vanille extract, siroop en kokosrasp in je blender of keukenmachine en mix. #5 Schep dit op de bodem van de bountytaart en druk goed aan. Zet weer terug in de koelkast. #6 Verwarm de rest van de kokosmelk in een pannetje en voeg hier de chocolade bij. Roer tot deze gesmolten is. Mix met kaneel en zout en laat afkoelen. Giet daarna over de bountytaart en zet deze een nacht in de koelkast. #7 Versier de volgende dag met rauwe cacao nibs, stukjes chocolade, kokos, gojibessen of ander lekkers. #8 Snij in 10 stukken en GENIET!

Vegan Snickers

snicker recept

Bereidingstijd 30 min | Wachttijd 1 uur | Benodigdheden: blender of keukenmachine, pannetje en bakvorm

#1 Begin met de ingrediënten van de bodem. Deze doe je allemaal in je keukenmachine of blender. Laat deze draaien tot de bodem van de vegan snickers goed aan elkaar plakt. De kokosolie moet redelijk zacht zijn, dit zorgt ervoor dat het mengsel plakkerig is. Is kokosolie te hard? Dan kan je deze laten smelten in een pannetje. #2 Pak een grote brownie bakvorm en schep hier het mengsel van de bodem in. Druk deze plat en zet even in de koelkast terwijl je de karamel klaarmaakt. #3 Maak je keukenmachine of blender even schoon en doe hier alle ingrediënten voor de karamellaag in. Laat het apparaat zo’n 4 minuten draaien tot je een plakkerige, zachte en smeuige karamel hebt. #4 Schep de karamel over de bodem en smeer uit. Zet de vorm even in de vriezer (dit maakt het hard worden van de chocola een stuk makkelijker!). #5 Pak een pannetje en smelt hier de kokosolie in. Voeg, al roerende, de rauwe cacao toe. Omdat dit samen een vrij bittere smaak heeft doe ik er altijd wat kokosbloesemsuiker en dadelsiroop bij. Dit voeg je pas toe als de ingrediënten goed zijn samengevoegd. #5 Giet dit mengsel over de vegan snickers heen en zet deze zeker 1 uur lang in de                  vriezer. #6 Snij daarna in kleine stukjes en voila! Vegan snickers! Enjoy!

Vegan chocolade truffels

Truffels

Bereidingstijd 15 min | Benodigdheden: keukenmachine 

#1 Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt en je een grote bal hebt. #3 Zet de mix even in de koelkast terwijl je de topping klaar maakt. Je kan bijvoorbeeld noten, gojibessen of moerbeien in kleine stukjes hakken maar chiazaad, kokosrasp en cacaonibs zijn ook lekker om de bliss balls doorheen te rollen. #3 Haal de mix uit de koelkast en rol er kleine balletjes van. Rol deze door je favoriete topping en enjoy! Alle truffels die overblijven bewaar ik in een wechpot in de koelkast. Ze blijven dan zeker 2 weken lekker!

Over Sanne van Rooij
Toen ze ruim twee jaar geleden begon met plantaardig eten, vond iedereen het maar vreemd. Inmiddels inspireert Sanne van Rooij op haar website Living The Green Life en Instagram account BeautyBlends haar lezers dagelijks met prachtige food fotografie en haar veganistische lifestyle en bedenkt ze recepten voor onder andere Glamour, RedUK, I Love Health, Women's Health en Moderne Hippies.

liefs, Sanne van Rooij, if you can dream it, you can do it

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.