Guest editors

Sanne's Green Life: 3 heerlijke Sinterklaas recepten

Sanne, 30 november 2016

Sanne's Green Life: 3 heerlijke Sinterklaas recepten

Sinterklaas is weer in het land en dat vieren we natuurlijk! Niet alleen met mooie cadeaus maar ook met heerlijk veel zoets. 

Sanne van Rooij

Je kan natuurlijk even een ommetje maken naar de supermarkt maar heb je toevallig een middagje vrij? Trek dan je leukste schort aan en sluit je op in de keuken want vandaag delen we de drie beste sinterklaasrecepten! Niet moeilijk, zo gemaakt en vooral ontzettend lekker! 

Vegan pepernoten

Vegan pepernoten

Verwarm je oven voor op 175 graden. Mix het meel, de kokosbloesemsuiker, de speculaaskruiden en het kaneel door elkaar. Voeg vervolgens de amandelmelk toe en roer goed. Giet daarna de gesmolten kokosolie erdoorheen en kneed alles door elkaar. Maak kleine bolletjes (in gebruik hiervoor een meloenschepje, dan worden ze even groot) en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat ze in ongeveer 12 minuten goudbruin worden.

Pepernoten brownies

Pepernoten brownies

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Week de dadels zodat ze goed zacht zijn, 10 minuten is meestal genoeg. Doe ze daarna, samen met de amandelmelk en banaan in je keukenmachine en mix tot een zachte, egale pasta hebt. Giet dit in een kommetje en roer de gesmolten kokosolie erdoor. In een andere kom meng je de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en cacao poeder). Giet de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door elkaar. Is het wat te droog voeg je nog wat melk toe, is het te nat dan gebruik je nog wat meel. Doe het deeg in je bakblik en druk hier vervolgens de pepernoten en eventueel stukjes pure chocolade in (wel aan te raden!!). Bak in 25 minuten gaar of tot de sate prikker er droog uit komt. De ene oven gaat wat sneller dan de andere dus het kan wat langer duren. Hou de brownie in ieder geval de laatste 10 minuten goed in de gaten. Laat hem helemaal afkoelen (ik weet het, dit is moeilijk) voordat je hem in stukken snijdt en geniet!

Pepernoten kruidkoek

Kruidkoek

Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakblik met bakpapier. Meng in een kom het meel samen met bakpoeder, speculaaskruiden en kokosbloesem suiker. Pak een ander schaaltje erbij en prak hier de banaan in fijn. Giet hier vervolgens de amandel melk, gesmolten koksolie en siroop bij en roer goed door elkaar. Giet het natte mengsel door het droge tot je een egaal en stevig beslag overhoudt. Roer de pepernoten door het beslag en giet vervolgens in je bakblik. Zet je kruidkoek in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar. De ene oven gaat wat sneller dan de andere dus hou de cake goed in de gaten. Merk je dat de bovenkant te snel bruin wordt? Dek hem dan af met wat bakpapier. Wanneer de saté prikker er droog uitkomt is je cake klaar. Laat de kruidkoek goed afkoelen. Snij in dikke plakken en enjoy!

Over Sanne van Rooij
Toen ze ruim twee jaar geleden begon met plantaardig eten, vond iedereen het maar vreemd. Inmiddels inspireert Sanne van Rooij op haar website Living The Green Life en Instagram account BeautyBlends haar lezers dagelijks met prachtige food fotografie en haar veganistische lifestyle en bedenkt ze recepten voor onder andere Glamour, RedUK, I Love Health, Women's Health en Moderne Hippies.

liefs, Sanne van Rooij, if you can dream it, you can do it

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer