Fashion

Sanne van Living The Green Life: 'Miranda Kerr volgt me op Instagram'

Anne, 31 januari 2016

Sanne van Living The Green Life: 'Miranda Kerr volgt me op Instagram'

Toen ze ruim twee jaar begon met plantaardig eten, vond iedereen het maar vreemd. Inmiddels inspireert Sanne van Rooij (26) op haar website Living The Green Life en BeautyBlends haar lezers dagelijks met prachtige food fotografie en haar veganistische lifestyle en bedenkt ze recepten voor onder andere Glamour, RedUK, I Love Health, Women's Health en Moderne Hippies. Oh, en ze heeft ook nog dochtertje Liva van 13 maanden oud thuis rondhuppelen. Hoog tijd dus om eens kennis te maken met deze inspirerende vegan blogger. Lees mee! 

sanne

Vertel, wat kunnen we verwachten op Living The Green Life?
Makkelijke, lekkere en gezonde recepten met bijna alleen maar ingrediënten die in de supermarkt te krijgen zijn (met uitzondering van açai poeder). Van recepten waar veel ingrediënten voor nodig zijn word ik niet blij, dus hou ik het graag simpel. Voor het recept van vegan wafels heb je bijvoorbeeld maar twee ingrediënten nodig!

the green life

Wat onderscheidt jouw blog van die van anderen?
Dat is een moeilijke vraag, er zijn inmiddels zoveel geweldige blogs dat ik niet weet op welk gebied mijn blog zelf onderscheidend is. Natuurlijk is het onderwerp ‘speciaal’ - ik schrijf uitsluitend over plantaardige voeding, hotspots en producten. Verder post ik dagelijks, maak ik makkelijke recepten en plaats ik (hopelijk) lekkermakende foto’s!

Hoe lang eet je al veganistisch? Waarom is dit gezond?
Ik eet nu ruim twee jaar veganistisch. Dit houdt in dat ik helemaal geen dierlijke producten eet. Dit klinkt misschien extreem maar ik ben heel erg blij met mijn keuze. Vertellen waarom dit gezonder zou kunnen zijn, met nadruk op kunnen, is een flink verhaal, daarvoor verwijs ik je graag naar mijn blog. Want veganisme is niet per definitie gezond. Als je niet gevarieerd eet (veel groenten, fruit, peulvruchten etc.) en niet let op je vitamine D en B12 inname hoeft dit niet per definitie een goed dieet of een goede levensstijl voor je te zijn.

Wat is jouw top drie favoriete recepten?
Drie?! Dan moet ik gaan kiezen! Oké, de double chocolate bars moet je een keer proberen, de linzensoep is echt heerlijk, zeker wanneer het zo koud is buiten en het bananenbrood is en blijft geweldig!

the green life

Nog grootse plannen in 2016?
Er komen heel veel spannende samenwerkingen aan. Helaas mag ik daar nog niet veel over vertellen. Verder hoop ik steeds meer workshops te gaan geven, misschien ook wel in het buitenland. Verder wil ik meer reizen, in februari staat een maand Bali op de agenda. Verder hoop ik een raw of vegan product op de markt te brengen en te schrijven voor nog meer (buitenlandse) tijdschriften.

Wat wilde je vroeger worden?
Modeontwerpster! Ik heb zelfs een jaar lang op het AMFI gezeten. De sfeer daar vond ik alleen niets, zo hard. Nee, geef mij dan maar de (vegan) bloggers wereld. De ‘bomenknuffelende’ way-of-life doet veel meer voor me, haha!

Waar ben je het meest trots op?
Stiekem toch wel dat grote namen als Miranda Kerr & Kayla Itsines mij volgen op Instagram. Kayla heeft zelfs al zo’n 15 keer mijn foto’s gebruikt! Inmiddels wordt BeautyBlends ook opgepikt in Amerika. De Huffington Post noemde BeautyBlends dé must follow Instagram voor healthy inspiratie!

the green life

Ben je fulltime bezig met bloggen? 
Ik werk nog part-time naast het bloggen. Dit kan ik, tot nu toe, goed combineren en ik denk dat deze combinatie me scherp houdt. Zo blijf ik beide dingen leuk vinden. Verder geef ik nog workshops, lever ik snacks aan tentjes in Amsterdam en organiseer ik bloggers events. Als ik dit zo lees heb ik het eigenlijk best druk. 

Hoe ziet een (doorsnee) werkdag voor jou eruit?
Ik sta op, beantwoord mijn mailtjes, vraag wat vriend- en kindlief te eten willen en dan begint mijn dag in de keuken. Experimenteren met ingrediënten net zolang tot er iets uit komt dat écht lekker is. Dat wordt op de foto gezet en dan door naar het volgende recept. Ik schrijf inmiddels voor flink wat sites en tijdschriften en die vragen allemaal ‘unieke’ recepten dus het is redelijk lopende band werk!

Wie/wat inspireert je?
Bali inspireert mij. Twee jaar geleden heb ik lange tijd door Azië gereisd met mijn vriend. Op Bali ben ik in aanraking gekomen met plantaardige voeding. Ze zijn daar al zoveel verder dan wij hier in Europa. Ik kan dan ook niet wachten om over 4 weken terug te gaan!

thegreen

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Stoer met een vrouwelijke touch. Ik liep vroeger altijd op hakken, droeg jurkjes en had altijd gelakte nagels. Nu voel ik me prettiger in afgetrapte biker boots met een jeans en trui van Acne met daaroverheen een leren jasje.

Wat is je favoriete kledingstuk op dit moment?
Mijn leren jasje van Goosecraft. Dit heb ik al 2 jaar en ik kan niet zonder. Hij is door het vele dragen heerlijk zacht en soepel geworden en past overal geweldig bij! Sinds ik vegan eet, koop ik geen leren spullen meer maar ik draag wat ik in de kast heb hangen wel af.

Topshop Mom tapered fit jeansTopshop wehkamp.nl
€ 55,00
Goosecraft Gallery198 bikerjack van leer met gevlochten detailsGoosecraft de Bijenkorf
€ 299,95 € 239,96
Betty Barclay BlouseBetty Barclay OTTO
€ 79,99 € 45,99

Aan welk item heb je een speciale herinnering? 
Aan een zachtroze jas van Stella mcCartney, ze maakte deze voor een van haar eerste collecties. Een collectors item dus. Ik heb denk ik 24-7 achter de computer gezeten voor de collectie online werd gezet. Ik moest en zou hem hebben! Ik durf hem bijna niet te dragen maar kijken doe ik elke dag!

thegreen

Wat is je ultieme guilty pleasure? 
Grote truien van mijn vriend. Ik loop thuis in niks anders! Oh, en alles van Acne, ze kunnen gewoon niet teleurstellen!

Welke uitspraak is jou op het lijf geschreven?
If you can dream it, you can do it. Als je iets graag wilt, is alles mogelijk. Toen ik begon met plantaardig eten vond iedereen het maar vreemd en nu, 2 jaar verder, staan mijn recepten op Glamour, Women’s Health en Huffington Post.

Wat zijn je favoriete hotspots?
SLA, Dignita, de Bolhoed, Venkel, Lavinia en sinds kort ook Gys in Utrecht. Een geweldige eettent waar ze ontzettend veel heerlijke vegan gerechten serveren (en alles biologisch). Mijn vriend en ik eten hier heel graag omdat hij zijn stukje vlees hier ook kan eten, een mooie tussenweg.

Tot slot: wil je zelf nog iets kwijt?
Nee dat was het eigenlijk wel! Mocht je nog vragen hebben over een vegan of plantaardige levensstijl kun je me altijd een mailtje sturen! Ik help je graag op weg!

Lees ook het interview met Noor van Freckles in Style. 

liefs, Anne ,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer