Girlbosses

Rossana Kluivert redt honden op Curaçao

Kristel, 30 oktober 2018

Bij Fashionchick zetten we met liefde inspirerende vrouwen in het zonnetje. En over inspirerende vrouwen gesproken: Rossana Kluivert hoort zeker in het rijtje thuis. Zij werkt keihard om het straathonden probleem op Curaçao aan te pakken en roept iedereen op haar te helpen. 

Rossana droomt van het Kluivert Dog Rescue Center; een plek om honden op te vangen, te verzorgen en te steriliseren. TLC volgt haar tijdens dit avontuur en dit najaar is de serie 'Rossana Kluivert on a mission' op de zender te zien. Wij zijn benieuwd naar het verhaal achter de serie en vroegen deze girlboss het hemd van het lijf. 

Hi Rosanna, gefeliciteerd met je mooie programma op TLC. Waarom gaat het welzijn van de straathonden op Curaçao je zo aan het hart?
Ik ben al van jongs af aan dol op dieren en in het speciaal op honden. Al zolang ik me kan herinneren redde ik ook dieren in nodd. Ik ben natuurlijk veel op Curaçao omdat we daar familie hebben wonen. Het probleem is daar ontzettend groot, Curaçao telt namelijk zo’n 25.000 straathonden die dagelijks lijden onder barre omstandigheden en per dag sterven er tientallen pups.

Op welke manieren probeer jij nog meer om het straathonden leed aan te pakken?
Door dit project met elkaar aan te pakken, want samen sta je sterk. Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk honden te steriliseren, zodat er steeds minder pups worden geboren. 

Je roept iedereen op om een steentje bij te dragen. Hoe kunnen mensen dit doen?
Dat kan middels het doneren van voerbakken tot operatiemateriaal, een donatie of door je in te zetten als vrijwilliger. Mocht je bijvoorbeeld naar Curaçao gaan, kom dan vooral langs! Op kluivertdogrescuecenter.nl vind je hier meer informatie over.

Wat gebeurt er met de donaties?
Alle donaties gaan rechtstreeks naar het project in Curaçao, zodat we verder kunnen bouwen aan het Kluivert Dog Rescue Center.

Samen staan we sterk

Wat is je droom voor de komende 5 jaar? Zou je nog meer projecten willen starten? Zo ja, welke?
Mijn droom is dat het Kluivert Dog Rescue Center zelfvoorzienend is. Mijn droom is dat het een plek wordt waar honden kunnen worden opgevangen, verzorgd en gesteriliseerd, en dat tevens een bijzondere en liefdevolle plek is waar mens en dier elkaar kunnen ontmoeten.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Allemaal kijken naar ‘Rossana Kluivert on a mission’! En het zou te gek zijn als je zelf je steentje bij kan dragen, want samen staan we sterk. 

'Rossana Kluivert on a mission' is vanaf woensdag 7 november te zien op TLC.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer