Lifestyle

Road to Fashion Week: MAISON the FAUX

Roos, 16 juni 2017

Road to Fashion Week: MAISON the FAUX

Gaan jullie modeharten ook al weer als een razende tekeer? Hell yeah, Amsterdam Fashion Week is coming. De vier dagen durende Fashion Week gaat er voor zorgen dat heel modeland weer bomvol inspiratie zit voor het volgende seizoen. Ik doe m'n best om alles te volgen, maar ben er het liefste natuurlijk gewoon zelf bij. Live. In m'n knapste outfit. En wat nu zo leuk is aan dit allen? Jij kan hier ook bij zijn. En dan heb ik het over dé show van MAISON the FAUX die deze modeweek op een spectaculaire manier gaat afsluiten. Hoe vet is dat? En om het allemaal nóg leuker te maken: ASUS is dit jaar hoofdsponsor van de show van MAISON the FAUX. En dus krijgen wij de aankomende weken fantastisch mooi én exclusief backstage materiaal - gemaakt met de ASUS ZenFone - dat we natuurlijk met je gaan delen. Dus, stay tuned! 

MAISON the FAUX   quote

Wie is MAISON the FAUX?

Maison the FAUX (MtF) is een Nederlandse creatieve studio en fictief modehuis. Het huis staat onder de artistieke en zakelijke leiding van Joris Suk en Tessa de Boer. MtF is een liefdevolle reactie op het huidige modesysteem. Het fictieve modehuis probeert door middel van haar collecties en presentaties mode een spiegel voor te houden. Door het gebruiken van clichés, deze uit te vergroten en vooral naar eigen hand te zetten, presenteren zij mode als onderdeel van een ander totaal. De presentaties van het modehuis zijn conceptueel, theatraal en worden ook wel performance art genoemd. MtF is gericht op het doorbreken van hokjesdenken. Dit doen zij onder andere door de kleding niet als ‘menswear’ of ‘womenswear’ te omschrijven, maar als human wear. In de modewereld is blank, slank en lang de norm. Maison the Faux doorbreekt die norm. MtF wil een bijdrage geven aan een wereld waarin mensen op zichzelf willen lijken en hun individualiteit willen ontarmen. 

Showtime

Op 16 juli sluit MAISON the FAUX Fashion Week af. Het is al de vijfde keer dat zij hier aanwezig zijn. Wat voor show dit precies gaat worden? Dat is nog he-le-maal geheim. Het enige wat ze kunnen verklappen is dat het absoluut 'FAUX' gaat zijn, en het de meest spectaculaire Amsterdam Fashion Week show tot nu toe wordt. De modellen zijn gecast, de productie is bijna rond en het decor staat klaar. En wij zullen je de aankomende maand steeds een kleine sneak peek laten zien, dankzij de super fancy camera van de ASUS ZenFone. Kleine sfeerimpressie nodig? We blikken even terug op de show van MtF tijdens New York Fashion week. 

Backstage 1

L Vlak voor de show wordt de outfit afgemaakt met het 'FAUX' logo tape. 
R Een kleine lunch before showtime. In stijl ofcourse. 

Backstage2
L
Per model hangt de kleding al klaar voor de show! 
R Red head! 

Backstage 3

L Pink and orange. Deze kleuren zagen we héél veel terug in deze show. 
R
Dat MAISON the FAUX geen onderscheid maakt tussen mannen en vrouwen is niet alleen terug te zien in de fashion items. 

Show 2

L De netpanty zagen we héél vaak terugkomen in deze show. Like! 
R Een van de looks van de MtF show. 

Show 1

L De afsluitende look was een model gehuld in de MAISON the FAUX poster. 
R
Een van de lookjes tijdens de show. 

En vergeet dus niet: jij kan hier ook bij zijn! Er komt namelijk een héle fantastische winactie aan, waardoor jij kaarten kunt winnen voor de show van MAISON the FAUX tijdens Amsterdam Fashion Week. Houd onze site dus goed in de gaten! 

Beeld: Team Peter Stigter

liefs, Roos , I make shoe contact before eye contact

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer