Report: ELLE Style Awards 2011

Donderdag 13 januari was de avond eindelijk daar. De ELLE Style Awards. De hele week  waren wij al in de ban van dit modefeest! Wat doen we aan? Hoe restauren we ons regenhaar? Kunnen we nog snel even backstage? Wat gaan we eten? Hoe lang is het nog? Wie maakt de foto's? Wie schrijft de tekst? Donderdag 13 januari is een modedag om nooit te vergeten. In een heel positive zin.

backstage ELLE Style Awards

EEN TRIPJE BACKSTAGE

's Middags waren we al welkom in de Stadsschouwburg van Amsterdam voor een kleine sneakpeak. In het doolhof van kleedkamers, make-up ruimtes en heel veel kledingreken proefden we de sfeer. Voordat er daadwerkelijk een winnaar gekozen zou worden was het 's middags vooral nog rennen, vliegen, stomen, knippen, naaien en mooi maken. Van modellen, tot stylisten, iedereen was druk bezig met de voorbereidingen.
John Frieda verzorgde het haar. We zagen veelbelovend pruiken, vlechten en haarstukken voorbij komen. Estee Lauder was aanwezig voor de make-up en gaf de modellen witte gezichten, felle ogen en rode lippen. Op de volle kledingreken was het een warboel van glitters, kant, felle kleuren en goud. In de gangen zag je rijen killerheels en tafels afgeladen met accessoires. De 3 stylisten zetten de laatste naadjes vast en overlegden koortsachtig met ELLE's modespecialisten Bonnie en Esther. Het beloofde een mooie avond te worden.
rock 'n royalty
ROCK- 'N- ROYALTY

Ieder jaar legt ELLE ons bij hun awards weer dresscode op. De voorschriften van deze editie, ROCK- 'N- ROYALTY, werden gretig nageleefd. Een onafgebroken stroom van leren broeken, kanten jurkjes, mantels, glitters, hoge hakken en rock boots vulde de gangen van de Stadsschouwburg in Amsterdam. Terwijl wij nipten aan onze champagne en zaten te genieten van al deze mooi gestylde gasten, was het moment onverwachts daar. De show van de drie finalisten was gestart. In de gangen? Ja, in de gangen waar iedereen front row kon genieten van de originaliteit van de finalisten Fleur, April en Bonne.
Aangekondigd door een trompetgeschal en Tygo Gernandt in koninklijke cape kwamen de modellen op gang. Fleur koos de mix Barock-‘n-roll. April ging helemaal voor Rockabilly met petticoats en al. Bonne sloot de rij. Hij koos het thema King’s road.  Voor we er erg in hadden waren al hun modellen voorbij en kon de uitreiking van de ELLE Style Awards beginnen.

the winner is
AND THE WINNER IS...

De Rock-'n-Royalty stoet verplaatste zich massaal naar de grote zaal van de schouwburg en wachtte in spanning af. Wie zou er winnen? Wie zou zo'n vergulden tag pin mee mogen nemen? The Queen of the Ball Award werd als eerste uitgereikt. En deze ging dit jaar niet alleen naar een queen, maar naar een koninklijk stel. Ellis en Thijs Faas mochten zich met hun glitterlook de best geklede gasten in de zaal noemen. Samen met actrice Helina Reijn die The Personal Style Award mee naar huis kreeg.
Het moment suprême was daar. Bijna trillend stonden de stylisten op het podium. Stuk voor stuk werden ze geroemd om hun talent door H&M's communicatiemanager Elke Kieft. Henny Huisman zong het ooit al; Er kan er maar één de winnaar zijn, en dat werd Bonne Reijn! De prijzen? Een modereportage in ELLE en een shoppingtrip naar Stockholm. Als klap op de vuurpijl kwam de onthulling van de afterparty. Het achterdoek trok op en onthulde backstage een gigantische dansvloer met waanzinnige bar en doodshoofd als discobal. Let's get the party started!
Toen onze pumps de natte stoeptegels weer raakten, moesten wij even bijkomen. Een modedag om nooit te vergeten.
Liefs
Tjitske & Marlies


liefs, Marlies Bax,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.