menu
Claes Iversen
Fashion

Put a ring on it! Eerste bruidscollectie van Claes Iversen is een feit

Malu, 28 mei 2021

Elke bruid droomt stiekem van een echte couture jurk, toch? Dan hebben we goed nieuws, want vanaf heden hoeft het niet bij dromen te blijven. Modeontwerper Claes Iversen heeft namelijk zijn allereerste bruidscollectie gelanceerd en de items zijn (relatief!) betaalbaar. 

Apetrots is Claes Iversen op zijn eerste bruidscollectie, genaamd Claes Iversen Bridal. Het is een semi-couture concept, waar styliste Danie Bles waarschijnlijk ontzettend blij van wordt, want het is gebaseerd op een Mix & Match concept. De collectie bestaat uit 50 items waaronder tops, rokken, broeken en accessoires, waarmee je wel 150 verschillende combinaties kunt maken. Met deze modulaire insteek kunnen bruiden zelf hun favoriete look samenstellen, die ten opzichte van een couture bruidsjurk een stuk betaalbaarder is.

Claes: “Bij het ontwerpen van deze collectie heb ik mezelf ten eerste afgevraagd wat ik als ontwerper kan toevoegen aan de bruidsmode. Deze collectie is mijn visie daarop. Mijn DNA zie je terug in kenmerkende elementen uit mijn ontwerpgeschiedenis. Het zijn moderne looks geworden voor een brede doelgroep. Ten tweede wilde ik een collectie maken die tijdloos is, omdat ik vind dat goede ontwerpen langer mee horen te gaan dan een seizoen en in het specifiek wanneer het gaat om een moment waar je voor de rest van je leven op terugkijkt. Het is en blijft dan ook een bijzonder compliment dat iemand ervoor kiest een creatie van mijn hand te dragen op zo'n belangrijk moment.”.

De stijlmogelijkheden voor de bruid zijn eindeloos. Zo kan een blouse bijvoorbeeld over een corset worden gedragen, een lange rok verwisseld worden voor een korte rok, of een riem worden toegevoegd aan een minimalistisch silhouet. Naast dat de bruid hierdoor een gepersonaliseerde look kan creëren, geeft het ook de ruimte de bruidslook gedurende de dag aan te passen naar bijvoorbeeld een avondjapon en kunnen de losse items ook gemakkelijk bij andere gelegenheden gedragen worden.  

Ondanks dat het feit dat Claes een toegankelijke bruidscollectie wilde ontwerpen, haalde hij veel inspiratie uit zijn eigen archief. Daardoor zien we zijn duidelijke signatuur terug in elke bruidslook. Zo kan je de brede riem herkennen uit de collectie van 2018, verwijzen de gouden accenten naar de collectie uit 2019 en is het corset met ruches een statement piece uit zijn collectie van 2020.

De bruidscollectie is vanaf nu verkrijgbaar via de website van Claes Iversen (prijzen vanaf € 1.700).

Bruiloft dresscode: wat trek je aan naar een bruiloft?

Lees ook

Bruiloft dresscode: wat trek je aan naar een bruiloft?

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer