Fashion

Paola van Cravings in Amsterdam: 'Nigella Lawson volgt me op Instagram'

Marjolein, 27 augustus 2016

Paola van Cravings in Amsterdam: 'Nigella Lawson volgt me op Instagram'

Bezig met afvallen? Stop dan met lezen. Hier komen namelijk een paar 'het-water-loopt-me-in-de-mond-achtige-foto's' aan. Van wie ze zijn? Van Paola Holhausen. Het brein achter Cravings in Amsterdam. Deze chick is ontwapenend leuk! En naast dat ze altijd geïnteresseerd is, hard lacht om mijn grappen (ik ben dol op mensen die hard lachen om mijn grappen en maak daar absoluut geen geheim van) en een fan-tastisch mooie kat heeft (zie onder!), maakt ze de aller- allermooiste foodplaatjes! Van wafels tot burgers en van taco's tot smoothies. Alles komt voorbij. En van alles denk je: die weegschaal? Die gooi ik gewoon weg. Don't care! Want je wil het allemaal. Tegelijkertijd. En wel nu! Paola zelf predikt echter een lifestyle die ietwat meer in balans is. Nou, vooruit dan maar. Heeft ze ook wel gelijk in eigenlijk. Weten hoe deze blogster verder in het leven staat? Pak een kop koffie, misschien even iets te eten om honger tijdens het lezen te voorkomen en leer Paola een beetje beter kennen...

Cravings

Vertel, wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?
Toen ik een paar jaar geleden zo nu en dan foto’s van zelfgekookte gerechtjes op Facebook zette, kreeg ik veel positieve reacties. Mijn vrienden wilden graag weten hoe ik dat lekkers maakte. Dat was eigenlijk de start van Cravings in Amsterdam. Ik begon op dat moment namelijk met het online zetten van mijn recepten. De naam van mijn blog komt voort uit het feit dat ik eigenlijk altijd mega erge zin heb in iets. Vaak gaat het om een hele specifieke craving. Sinds de start van mijn blog maak ik dit dan ook meteen en zet het online. Op die manier is mijn blog/Instagram dus eigenlijk gewoon mijn persoonlijke food diary.

'Mijn recepten zijn makkelijk te maken en geschreven voor de thuiskok.'

Voor wie is Cravings in Amsterdam? Wat kunnen mensen verwachten?
Cravings in Amsterdam is voor iedereen die gek is op goed eten en koken. Mijn recepten zijn makkelijk te maken en geschreven voor de thuiskok. Ik eet zelf eigenlijk alles en geloof heel erg in balans zonder jezelf iets te ontzeggen. Daarom vind je op mijn blog gerechten varierend van gezonde salades en andere voedzame maaltijden tot sappige burgers en desserts. Ik ben zelf echt een zoetekauw, dus van dat laatste kun je op mijn blog echt zeker genieten!

Waarin onderscheidt jouw blog zich?
Mijn recepten, de smaakcombinaties en de manier waarop ik mijn gerechten presenteer. Wat je denk ik ook wel terug ziet, is het feit dat ik in meerdere landen heb geleefd. Ik kom oorspronkelijk uit Peru, heb een tijdje gestudeerd in Amerika en woon nu alweer een aantal jaar in Nederland. Dat zijn allemaal totaal verschillende eetculturen.

cravings

Nog grote plannen voor de rest van dit jaar?
Ik ga een reissectie starten binnen Cravings in Amsterdam. Het lijkt me super leuk om mijn volgers mee te nemen op reis. De focus zal daarbij op luxury hotels en food liggen. Wat voor food maakt niet uit. Want van streetfood tot fine dining; ik vind het allemaal even lekker! Reizen is één van mijn andere passies en ik heb er super veel zin in om naast de recepten ook hiermee te starten.

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
Dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken. Ik heb een klein beetje een culinaire achtergrond, maar food photography en foodstyling heb ik mezelf echt aan moeten leren. Ik heb echt super veel geinvesteerd in Cravings in Amsterdam en het is tof wanneer je ziet dat hard werk zich uitbetaald! Iedere keer dat iemand een gerecht van mij bereid of me ergens tagged, word ik opnieuw super blij! Een klein stukje van mij is dan dus ergens anders op de wereld. In iemands keuken. Dat vind ik heel gaaf! Oh ja. En dat Nigella Lawson me volgt op Instagram. Zij is echt de home cook queen als je het mij vraagt. Ik heb haar TV shows zo vaak gekeken en haar recepten bereid en van de ene op de andere dag volgde ze mij!

'Ik vind het nog steeds lastig om balans te vinden in alle hectiek.'

Hoe ziet jouw werkdag er uit?
Ik sta op om half acht en geniet dan van m’n ontbijt. Dan spring ik op de fiets om op verschillende marktjes en in verschillende winkels ingrediënten te halen die ik nodig heb. Vervolgens test ik nieuwe recepten, ga ik naar persevents, schrijf recepten en/of reviews en beantwoord mijn mail. Ik vind het nog steeds lastig om balans te vinden in alle hectiek. Doorgaans werk ik namelijk zeven dagen in de week.

food

It's White It-SkirtModeMusthaves ModeMusthaves
€ 34,95
Scotch & Soda Versierde parkaMaison Scotch Scotch & Soda
€ 169,95 € 85,00
Dames blouse lange mouw in wit - RAINBOWRainbow Bonprix
€ 19,99 € 12,99

Door wie of wat raak je geïnspireerd?
Lokale marktjes. Of het nou hier in Amsterdam is, ergens anders in Nederland of in het buitenland. Als ik ingredienten zie, komen de ideeën voor recepten bij mij vaak vanzelf. Het lijkt me trouwens super leuk om al die recepten eens te bundelen en een kookboek te schrijven. Hoe fantastisch als je mensen kunt inspireren om thuis te koken en daarmee de grens op te zoeken?

Heb je nog steeds zin om te koken nadat je allerlei recepten hebt uitgewerkt?
Jazeker! Ik heb hiervoor in een professionele keuken gewerkt en in die tijd was ik aan het einde van de dag echt helemaal gesloopt. Wanneer ik dan thuis kwam, wilde ik echt niet meer koken. Nu ik voor mezelf werk, zijn de meeste gerechten die ik kook meteen ook m’n eigen ontbijt, lunch of diner. Waar ik op dat moment zin in heb, maak ik.

Doe je iets anders aan tijdens het koken?
In ieder geval niks wits. Ik baal er namelijk echt zo van wanneer er een vlek op een mooi wit item komt.

chloe

Nadia O-Neck Trui GrijsModstrom Fabriq
€ 79,95
Legend bagMcQ Alexander McQueen Monnier Frères
€ 1.395,00 € 697,00
Maison Scotch La parisienne superb greyMaison Scotch Men at Work
€ 109,99 € 64,99

Wat is je favoriete stuk van dit moment?
Die is makkelijk! Dat is mijn Chloe Faye bag. Ik was al lange tijd verliefd op deze tas maar hij was steeds uitverkocht. Ik bleef Net-a-Porter maar checken, net zolang tot de tas weer back on stock was. Toen hij een paar maanden terug weer online stond, heb ik hem meteen gekocht. Ik ben echt gek op de grijze kleur en het design. Het liefst draag ik de tas in combinatie met andere kleuren grijs.

'Ik ben gek op online shoppen.'

Ben je een online shopper?
Absoluut! Ik ben gek op online shoppen. Ik vind het ook fijn om naar gewone winkels te gaan hoor. Maar dan wel vroeg in de ochtend. Ik heb namelijk een hekel aan wachten.

Je favoriete recept?
Een simpele pasta. Aglio e Olio of Carbonara bijvoorbeeld. A happy belly in slechts 15 minuten noem ik dat! Oh ja. En mijn moeders chocolate fudge cake. Die ook!

Wat is je ultieme guilty pleasure? Food/fashionwise?
Chocolate cake, macarons en mint/chocolade ijs. Oh en… Een zachte badjas in huis. Ik heb het altijd koud!

kat

Heb je een gekke gewoonte waar we ons in kunnen herkennen?
Ik ben gek op dieren en dan voornamelijk katten. Ik heb er zelf twee, maar ook als ik niet thuis ben; wanneer ik een kat zie, móet ik hem aaien. Het is meer dan eens voorgekomen dat ik samen met mijn man over straat liep en dat hij me ineens kwijt was. Ik had dan weer eens een kat gespot. Ik kan er niks aan doen. Ik vind die beesten gewoon zó leuk!

Welke Instagram-accounts volg je zelf graag?
Ik ben echt gek op @Linda_Lomelino en @Local_Milk. Hun foto’s zijn stunning!

Nog iets wat je kwijt wil?
Uhm nou. Dat je voor fijne receptinspiratie mij op Instagram moet volgen natuurlijk!

Lees ook: Lisa van In love with health: 'Ik ontspan met Ben & Jerry's'

liefs, Marjolein van den Broek, Never underestimate the power of a good outfit on a bad day..

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer