Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Kast
Fashion

Orde in de chaos: Zo ruim je je kast op

Shanelle, 17 januari 2019

Bij een nieuw jaar horen een stel nieuwe, goeie voornemens. En wellicht is één van die voornemens wel dat je die kledingkast eindelijk eens onder handen neemt en deze vanaf nu ook echt netjes houdt.

Klaar met die excuses. Deze week gaat het gebeuren: jij gaat je kast opruimen. En wij gaan je helpen. Je kast opruimen is een vak apart. Geen hogere wiskunde, maar je moet het wel slim aanpakken. Dit heb je nodig: veel kledinghangers (meer dan je denkt nodig te hebben), een leeg canvas (je bed bijvoorbeeld) waarop je alles uit kunt stallen, een wasmand, vuilniszakken, pen en papier en een vrije middag. Ben je er klaar voor? Hier komt het stappenplan.

In 10 stappen een opgeruimde kast

#1 Haal alles uit je kast. Ja, alles. Zo kun je met een schone lei beginnen en straks alle items die je wilt houden, netjes opbergen.

#2 Bekijk per categorie - hemdjes, broeken, truien etc. - wat weg kan. Wees streng voor jezelf. Heb je het al minstens een jaar niet gedragen? Weg. Zitten er gaten in of is het verwassen? Weg. Maak drie stapels: houden, weggooien en doneren/verkopen.

#3 Bekijk de stapel 'houden' per categorie nog eens kritisch. Moet écht alles terug je kledingkast in? Als er nog iets tussen zit dat naar de stomerij of coupeur moet, leg je dat ook apart en spreek met jezelf af dat je dat regelt zodra je kast weer onder controle is.

#4 Bepaal wat je wil ophangen en wat je neerlegt. Je mooiste of meest kreukelgevoelige stuks hang je op, maar pas op dat je ruimte overhoudt om de hangers heen en weer te schuiven; kan dit niet meer, dan hangt alles te krap op elkaar en gaat het juist kreukelen. Hang het op categorie en op kleur.

#5 Leg de opgevouwen items op categorie en op kleur. Dit schept overzicht en is goed voor je humeur als je 's ochtends je kast opentrekt. En je ziet gelijk of je nog kleuren mist of juist in overvloed hebt. Als je meerdere planken in je kast hebt, dan leg je de items die je het aankomende seizoen niet of weinig gaat dragen - zoals je shorts - op de plek waar je het minst goed bij kan. Je stapel jeans en truien hou je binnen handbereik.

Vergelijkbare producten
 
€39.90 €79.90

Edited

Trui 'Bela'

2
ABOUT YOU
€34.90

Object

Trui 'ARIANNA'

0
ABOUT YOU
€49.90

Only

Trui 'Dalian'

3
ABOUT YOU

NIET BESCHIKBAAR

Vero Moda

VERO MODA Longsleeved Gebreide Trui Dames Grijs

11
Vero Moda

NIET BESCHIKBAAR

Pieces

Trui

0
ABOUT YOU

#6 Pak pen en papier; het is tijd om een wishlist te maken. Bekijk eerst per categorie of de basis er is: een aantal hemdjes in zwart, wit en grijs is onmisbaar. Net als een goede jeans, een wit overhemd, een mooi jurkje voor een onverwachts feest en een jas die overal bij past. Schrijf alle items op waarvan je denkt dat je ze mist.

#7 Nu is het tijd voor je schoenen. Verdeel deze ook over drie stapels: houden, weggooien of doneren/verkopen. En leg de schoenen die opgeknapt moeten worden klaar voor de schoenmaker.

#8 Zet de hakken bij de hakken en de sneakers bij de sneakers. Zoeken naar het juiste paar is vanaf vandaag verleden tijd.

#9 En dan: de frutsels. Daar heeft iedere vrouw er een paar van en eigenlijk weten we nooit wat we er mee moeten. Bekijk ze kritisch en doe weg wat weg kan. De rest bewaar je in mooie bakken of tasjes, zolang het maar overzichtelijk én een lust voor het oog is.

#10 De belangrijkste tip: geef niet op. Want een half opgeruimde kast is zo mogelijk nog erger dan een niet opgeruimde kast. Ga door tot het bittere eind want de beloning is het waard: een prachtig opgeruimde kast waaruit je de mooiste outfits samen kan stellen. Jij verdient het, maar je kleding ook.

Lees ook: Zo raken je knoopjes niet meer los.

Welke stijl past bij jou? Doe de stijltest en maak kans op €2250,- shoptegoed!

Lees meer