nespresso koffie chiara ferrigni limited-edition collectie Milano Intenso
Lifestyle

Op de koffie bij mode-icoon Chiara Ferragni

Jane, 28 februari 2023

Nespresso breidt het assortiment Ispirazione uit met een limited-edition collectie die geïnspireerd is op de Italiaanse koffiecultuur én mede ontworpen is door influencer en mode-icoon Chiara Ferragni. Om dit te vieren, reisden we af naar Milaan voor een feestje met de Italiaanse en een uniek bezoek aan de Duomo. 

Nespresso x Chiara Ferragni

Nespresso trapt het jaar in stijl af en gaat samen met het Italiaanse mode-icoon Chiara Ferragni op ontdekkingsreis naar haar liefde voor koffie, met een limited-edition collectie als resultaat. De collectie is een toevoeging op het Nespresso-assortiment Ispirazione Italiana en bevat een limited-edition koffie, de Milano Intenso, bijbehorende accessoires (wat denk je van een gouden travel mug) en een stijlvolle koffiemachine. Alle zijn een eerbetoon aan Milaan, één van Chiara's favoriete steden, en een grote inspiratiebron achter het groen-gouden ontwerp, de smaak en de tonen van de Milano Intenso: “Mijn liefde voor koffie en Italië kent geen grenzen, dus ik greep de kans om samen met Nespresso deze limited-edition collectie te helpen ontwikkelen”. 

De historie van Milaan

Met de collectie worden de smaak van koffie, elegantie, en klassieke en historische sferen samengebracht. Dat betekent een lust voor het oog, maar ook voor de tong van echte koffieliefhebbers. De Milano Intenso heeft pit, naast tonen van fruitige noten, brood en pure chocolade. Daarnaast is de blend een combinatie van geroosterde granen en cacao en wordt-ie split-roast gebrand, dat betekent deels medium gebrand en deels wat donkerder (Robusta). Heel toegankelijk en toch bijzonder, zodat iedereen van de Italiaanse expertise en koffieblend kan genieten. In het ontwerp van de collectie herken je historische locaties als Villa Necchi (bekend van House of Gucci), Palazzo Montedoria en de Duomo. En wat doe je als Nespresso je uitnodigt om naar Milaan te komen? Je bezoekt deze prachtige locaties, geniet van een kop Nespresso (con latte d'avena per favore) en ontmoet medeontwerpster Chiara Ferragni. 

Duomo di Milano

De gouden torenspitsen van de Duomo zijn niet alleen een grote inspiratie voor de gouden accenten op het design van de collectie, de kathedraal mag je zeker niet missen wanneer je in Milaan bent. De gotische kathedraal is de grootste van Italië en een van de grootste van de wereld. Je kijkt je ogen uit bij binnenkomst en dankzij Nespresso konden we tijdens een privétour ook een kijkje nemen bij de geheime, middeleeuwse schatten in het indrukwekkende gebouw. We begrijpen wel dat Chiara Ferragni hierdoor geïnspireerd raakte. De meest invloedrijke modeblogger ter wereld is heel trots op het resultaat, en een feestelijke avond, inclusief Nespresso martini’s, kon dan ook niet uitblijven. Met uitzicht op de Duomo, werd Arengario omgetoverd in de stijl van de nieuwe collectie, proostten we met Chiara herself op de limited-edition, genoten we van Italiaanse lekkernijen en dansten we tot onze voeten zeer deden. 


In samenwerking met Nespresso.

Met deze feestelijke smaken waan je je als een god in Parijs

Lees ook

Met deze feestelijke smaken waan je je als een god in Parijs

Lifestyle

Onze favoriete plekken in Kopenhagen - van ontbijt tot diner

Lees ook

Onze favoriete plekken in Kopenhagen - van ontbijt tot diner

Lifestyle

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer