Sacksioni tassenmerk Amsterdam Italië
Fashion

Ontdek hier dé tas voor deze zomer

Kees, 26 mei 2022

Deze prachtige tassen zijn een combinatie van liefde voor luxe, de drang om de industrie te verbeteren, een passie voor Italiaans leer en Amsterdamse roots. We hebben het over het tassenmerk Sacksioni. 

Amsterdamse luxe

De ontwerper van Sacksioni werd geboren in Amsterdam in een familie waar mode in het bloed zit. Met een vader met een eigen tassenmerk en een moeder met een eigen mode-agency werd stijl en design er met de paplepel ingegoten. Het ontstaan van Sacksioni, overigens de achternaam van zijn moeder, was dan ook meer dan logisch. Sacksioni is een oud-Amsterdamse naam met Italiaanse roots. Misschien is dat wel dé gouden formule van het tassenmerk?

Italiaans design

Door de roots van de Sacksioni-familie ontstond een passie voor Italiaans leer en dat is terug te zien in de tassencollectie van het merk. De designs zijn gebaseerd op de lifestyle van de moderne vrouw die mode en mooie tassen net zo waardeert als zij doen. De collectie bestaat uit verschillende formaten en zijn perfect voor al je benodigdheden, maar niet te groot. Ze hebben diverse designs: zoals bijvoorbeeld de crossbody Roma, de vierkante en iets grotere Milano en de Capri, geïnspireerd op de baguette-bag uit de jaren negentig. De missie van het bedrijf is om kwaliteit en vreugde te bieden aan liefhebbers van Sacksioni. En dat kan bijna niet anders met het geweldige kleurenpalet van het merk dat goed aansluit bij de trends van deze zomer. Houd je niet zo van opvallen? Geen zorgen, de tassen komen ook in prachtige, neutrale kleuren zoals bruin, greige en zwart. 

Duurzaamheid en ethiek

Sacksioni voelde dat het nodig was om de tassenindustrie te veranderen. Door de focus meer op kwaliteit, ethiek en vakmanschap te leggen, dragen ze bij aan een duurzamere industrie. Voor hen betekent luxe, kwaliteit en daarom is de belangrijkste verantwoordelijkheid van het merk om lederen producten te maken die een leven lang gewaardeerd en gedragen worden. Ze gebruiken restleer uit de vleesindustrie en minimaliseren hiermee het oorspronkelijke afval. Hun unieke verfmethode ‘plantaardig looien’ wordt gekenmerkt door het gebruik van stoffen uit de natuur. Dit is een veel milieuvriendelijkere manier dan het veelgebruikte ‘chroom looien’. De tassen worden met hoge expertise gemaakt in India en Sacksioni zorgt ervoor dat iedereen die bij de productie betrokken is, eerlijk wordt betaald.

As-seen-on

Het was onvermijdelijk dat (Nederlandse) mode-influencers de kleurrijke tassen hebben ontdekt. Zo zien we zangeres Maan regelmatig met een kleurrijk exemplaar aan haar arm en ook model Eline van Haasteren is niet vies van een touch of colour. De felle kleuren zijn perfect om elke basic look op te fleuren en je capsulegarderobe wat spice te geven. Ga je liever voor een nude-palet? Bekijk hier de Sacksioni-tassen in de straten van Parijs.


In samenwerking met Sacksioni. 

Deze nineties-accessoires maken een comeback

Lees ook

Deze nineties-accessoires maken een comeback

Fashion

Volgens TikTok zijn dit de 3 grootste modetrends van 2022

Lees ook

Volgens TikTok zijn dit de 3 grootste modetrends van 2022

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer