Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Lifestyle

Onderzoek wijst uit: selfies zijn slecht voor je huid

Kristel, 21 juni 2018

Dat je huid veroudert en beschadigt door de zon, weten we inmiddels allemaal. Maar wist je dat het maken van een selfie hetzelfde effect kan hebben? 

Sterker nog, diverse onderzoeken tonen aan dat de nadelige gevolgen van het nemen van selfies zelfs groter kunnen zijn dan blootstelling aan de zon. Tijdens het maken van een selfie komt er HEV-licht vrij, een blauw licht dat diep in de huid dringt en daar een oxidatieve stress in de huid veroorzaakt. Dat klinkt ingewikkeld maar komt op het volgende neer: vrije radicalen vernietigen de complexe celstructuren en daarmee ook de belangrijke collageen- en elastinevorming die je huid jong, vol en soepel houdt. Oftewel: het nemen van selfies kan leiden tot vervroegde huidveroudering. Help!

Maak selfies. Maar doe het met mate.

Maar dat verrekte HEV-licht heeft nog meer kwaad in de zin; het wordt namelijk ook geassocieerd met ongelijkmatige huidpigmentatie en de vorming van rimpels, ouderdomsvlekken en onzuiverheden van de huid. Kunnen we daar iets aan doen? Nee! Er bestaan namelijk nog geen effectieve stoffen die bescherming bieden tegen het HEV-licht. In de VS wordt keihard gewerkt aan cosmeticaproducten met filters om het blauwe licht te absorberen maar vooralsnog is er nog niks beschikbaar voor de consument. Dus tot die tijd? Maak selfies. Maar doe het met mate. 

Bron: List Medien

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer