Fashion

Onderzoek: 'Vrouwen zijn shopverslaafd!'

Marlies, 10 december 2014

Onderzoek: 'Vrouwen zijn shopverslaafd!'

Kies jij nog steeds zijn sokken uit en vindt hij dat je te veel schoenen koopt? Bereid je maar vast voor op een pijnlijk antwoord op die laatste vraag. Want samen met broertje MEN TODAY doken we in deze kwestie en stelden we als ware 'Man Bijt Hond' de vraag; wat vind jij van het shopgedrag van je wederhelft?

Enquete mannen vs. vrouwen shoppen

Schoenen vs. sparen

De Nederlandse vrouw is shopverslaafd. Vindt hij. Bijna de helft van de mannen zegt dat zijn vrouw of vriendin teveel voor zichzelf koopt. Vooral kleding (20%) en onze schoenenverzameling (27%) trekken volgens hen de spaarrekening leeg. De helft van de vrouwen vindt dan weer dat hij te weinig aankopen voor zijn eigen kledingkast doet. T-shirt, jeans en klaar voor een jaar? Zo werkt dat dus niet. Een stapeltje vers gestreken kleding voor hem klaarleggen in de ochtend gaat ons dan weer te ver. Bijna een kwart van de mannen (23%) zegt dat zijn wederhelft nooit kleding voor hem koopt. Vrouwen houden nog liever controle; 47% laat nooit door hem shoppen.

Be gone, hipster man

De Nederlandse vrouw zegt: ‘Be gone, hipster man’. Knotjes in het haar (27%), te diepe v-halzen (26%) en skinny jeans (18%) zijn grote afknappers. Zijn baard mag wel blijven. 28% vindt dit de meest sexy mannentrend. Alleen het jeans-shirt verslaat gezichtshaar (39%). Hij haat dan weer de schattige sokken met sandalen. Aan bijna de helft van de mannen is die vrouwentrend niet besteed. Gevolgd door - Ja, daar is hij weer! - de harembroeken, blokhakken en broeken met een hoge taille. Crowd pleaser bij hem zijn onze skinny jeans, crop tops en leather skirts

All she wants for christmas is shoes

Kerst haalt de consument in ons naar boven. 97% van de vrouwen vindt dat je je tijdens de feestdagen feestelijker kleedt. En zo koopt een derde van ons ieder jaar iets nieuws. Meer dan een kwart zegt dat haar man te weinig aandacht besteedt aan zijn kerstkleding. Niet zo gek als je bedenkt dat slechts de helft van de mannen vindt dat er met Kerst iets bijzonders uit de kast moet. Fools. Maar 9% van de mannen koopt altijd nieuwe kleding voor de feestdagen en hij zoekt hier ook pas in december naar. Wij starten in oktober en november met feestjurkjes vergelijken. Tja, Er kan maar één de beste shopper zijn.

Welk resultaat komt jou angstaanjagend bekend voor? 

liefs, Marlies Bax,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer