Onderzoek: Meer dan de helft van de vrouwen “liked” op het toilet

Wij vroegen jullie te biechten. Te biechten over al die misschien wat verontrustende liefde voor de smartphone. Samen met Smartphonehoesjes.nl stuurden wij een 'Het grote smartphone onderzoek' de wereld in om jullie gewoontes te ontfutselen. En dat lukte. Want die like op die verschrikkelijke gevatte Facebook-status, die kon zomaar eens met de broek rond de enkels geplaatst zijn. Tijdens toiletbezoekjes scrolt namelijk bijna 60% van de vrouwen die hun telefoon naar het kleinste kamertje meebrengt over social media.

Smartphone onderziek

Shot caffeïne of social media?

Als de wekker gaat, begint het meteen. De helft van ons checkt direct als ze wakker wordt social media. Ook Whatsapp berichten lezen en sturen (27.4%) gaat voor ontbijten (14%) en koffie drinken (7.2%) in de ochtend. Voor de kledingkast is onze vertrouwde steun en toeverlaat ook bepalend. Want 81.9% van de vrouwen heeft een case of hoesje voor haar smartphone en één op de tien (11.5%) past deze aan op de outfit van die dag. En wat nou als we daarna de deur uit stappen en hem vergeten? Meer dan de helft (53.2%) van de vrouwen haalt haar telefoon en komt te laat op werk. Oeps.

De blauwe vinkjes

We verwachten ook van andere die onvoorwaardelijke liefde voor de smartphone. Entering; blauwe vinkjes. De grootste ergernis van vrouwen zijn namelijk de berichtjes die wel gelezen, maar niet beantwoord worden. Bijna een derde (29,1%) noemt dit uitzonderlijk irritant. Ook ongewenste (anonieme) telefoontjes (17.3%) en het gebrek aan opslagruimte op de smartphone (15.8%) zijn grote ergernissen.

Statement hardcase voor de iPhone 6 / 6s - witFashionchick Smartphonehoesjes.nl
€ 14,95
Flamingo hardcase voor de Samsung Galaxy S4Dames schoenenSmartphonehoesjes.nl
€ 14,95
Fashionista hardcase voor de Samsung Galaxy S4Dames schoenenSmartphonehoesjes.nl
€ 14,95 € 8,95

Toilettelefonie

En toen begon het echte biechten. 47.2% van de vrouwen neemt haar telefoon namelijk zo vaak mogelijk mee tijdens een toiletbezoekje. Met de broek op onze enkels Instagrammen we er op los; 57.3% van de vrouwen surft toiletterend over social media. Whatsappen (17.8%) volgt op grote afstand als favoriete bezigheid op de WC. Online shoppen doen we bijna nooit in het kleinste kamertje (3.3%), de bank is de favoriete locatie om een aankoop via mobiel te doen (56%).

300 x smartphone checken

Maar weten we zelf wel hoe verslaafd we aan die smartphone zijn? Dat is nog maar de vraag. 36.5% van de vrouwen zegt haar telefoon meer dan 4 uur per dag te gebruiken en voor één derde (35.1%) ligt dit rond de 4 uur. Ondanks die tijden zegt toch de meerderheid van hen slechts tussen de 20 en 100 keer (32.2%) op de smartphone te kijken per dag. Voor 16.7% ligt dit tussen 100 – 200 keer en voor 26.4% is het 200 – 300 keer. Kijkt een grote groep vrouwen dan echt lang en weinig op hun telefoon of is een blik op de telefoon zo ongemerkt voorbij gegaan?

Herken jij je in de resultaten? Steek dan nu je grote digitale liefde in een nieuwe telefooncase en shop hem in de Fashion Finder.

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Reageer