puur pastelle zomerkleding zomertrends 2022
Fashion

Nog meer kledingtrends voor de zomer

Redactie, 23 juni 2022

De zomers in Nederland hebben een grillig karakter. Op een en dezelfde dag geniet je zowel van de zon als dat je schuilt voor een regenbui. Om niet veel later weg te waaien en vervolgens weer te genieten van een kalme, zomeravond. Wij moeten ons hier maar op zien te kleden. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn met de trends deze zomer. 

Kledingtrends 2022

Wat trekken we aan deze zomer? En dan hebben we het niet over een bikini of felle kleuren. Dit seizoen dragen we kleding met prints en zien we vrouwelijke kleding met een zakelijk randje terug. Want als één kledingstuk een musthave vormt deze zomer, dan is het wel een colbert of blazer.

Travelstof

Wie deze zomer een blazer of damespak aanschaft, merkt al snel dat deze vaak gemaakt is van zogenoemde travelstof. Deze gladde, rekbare stof bestaat uit meerdere kunststoffen zonder de look of uitstraling van kunststof met zich mee te brengen. Een pak van travelstof sluit altijd mooi aan en heeft meestal geen wijduitlopende pijpen - zoals in de online shop van Pastelle te zien is. Travelstof laat geen kreukels achter door bewegingen en blijft daardoor mooi. Met name het damespak is heel populair, combineer met een paar kittige puntschoenen en een top met print. Wordt het onverhoopt warmer (jaoe!) dan is het een kwestie van je colbert uittrekken en je bent klaar voor zonnig weer.

Grafische prints

Grafische prints en patronen zien we op praktisch ieder kledingstuk terug. Broeken, jurken, blouses; alle kun je zowel effen als met een print kopen. Er is niet één specifiek dessin dat de boventoon voert, alhoewel we zien dat dots en dierenprints het bijzonder goed doen. Ook grafische bloemenprints zijn dit jaar een absolute trend.

Jumpsuits

Wat ook blijft, zijn jumpsuits. Deze trend is al enige tijd gaande, maar dit kledingstuk blijft onverminderd populair. Hij is zowel casual als chic en zit altijd comfortabel. Voor welk model en print je ook gaat: lange pijp, korte broek, babydoll-achtig of spijkerstof. Bovendien kun je het goed combineren met een vest, kort jasje of blazer.

Broeken

Deze zomer zien we een zeer gevarieerd aanbod aan broeken. De modellen lopen uiteen van strakzittend tot flared en van lang, driekwart tot capri. Uiteraard kunnen korte broeken en bermuda’s in de zonnige maanden niet ontbreken. Net als de hoge taille die weer volop te zien is.

Zomerjurken en blouses

Zomerjurken en blouses draag je deze zomer kleurrijk en met prints. Ook hier geldt dat er vele modellen te zien zijn: bijvoorbeeld lang en bohemian of getailleerd met strik en tot de knie. We worden er hoe dan ook vrolijk van. Blouses zijn daar geen uitzondering op. Met sierlijke hoge kragen en strikken, mooie stoffen en pofmouwen loop je er tiptop bij. Welke outfit je ook draagt en wat je stijl ook is, kleur en vrouwelijkheid staan hoog in het vaandel deze zomer - in een moderne, actuele uitvoering. 


Beeld: Getty


De voorwaarden voor een perfecte festivallook

Lees ook

De voorwaarden voor een perfecte festivallook

Fashion

4 x de trends van deze zomer

Lees ook

4 x de trends van deze zomer

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer