Girlbosses

Nikki en Julie van StyleToday: 'Gewoon doorgaan en nooit opgeven.'

Bente, 01 februari 2015

Nikki en Julie van StyleToday: 'Gewoon doorgaan en nooit opgeven.'

Net zoals het lichaam van de gemiddelde Geordie Shore maakte StyleToday een enorme transformatie door. Beelden werden groter, categorieën werden uitgebreid en de site werd net als de Geordie's vooral heel veel mooier. Het werd de hoogste tijd om een praatje te maken met de twee powervrouwen achter deze website. Maak kennis met Nikki & Julie.

StyleToday

Wat is de grootste verandering na het redesign van StyleToday?
Nikki
: Het visuele deel is veel belangrijker geworden. We hebben grotere beelden. betere lettertypes en we richten ons nu meer op shoppen met bijvoorbeeld de 'what to wear' op onze homepage. Alles is groter en mooier! 

Enne, Waarom zijn jullie het allerleukste?
Julie
: StyleToday is dé plek waar je inspiratie opdoet. Die inspiratie is ook meteen shoppable. Het is gewoon één grote inspiratiebron, en ik denk dat we ons daarmee wel onderscheiden ten opzichte van andere sites. Nikki: Én we hebben twee nieuwe pijlers. We hadden al fashion en beauty, nu hebben we ook health en lifestyle.

'StyleToday is één grote inspiratiebron.'

Object broek model Real met fake leer kniestukken in het zwartObject Smit Mode
€ 49,95 € 24,98
adidas Stan Smith White/GreenAdidas Sneakers.nl
€ 94,99
Josh V- Chelsey WhiteJOSH V IVY Fashion
€ 59,95 € 41,97

Wat is jullie eigen favoriete pijler dan? 
Nikki
: Ik vind health toch wel heel leuk, omdat ik zelf ook veel bezig ben met sporten. De opkomst van superfoods is heel interessant. Julie: Die van mij is beauty, omdat ik dan uren lang naar allerlei tutorials kan kijken. Een favoriete beautyblogger heb ik niet, ik tik iets  in op Youtube en ga dat dan kijken.  Maar als ik iemand moest kiezen, dan vind ik Pixiewoo heel leuk. Zij is echt goed. 

Volgens de slogan is jullie website 'your daily styleguide'. Waar blijkt dit uit?
Nikki
: Je kunt bij ons op alle gebieden terecht. Wat zijn de laatste fashiontrends? Welke recepten moet je geprobeerd hebben? Wat zijn de kapsels van 2015? Het is eigenlijk één groot plakboek, maar dan online.  

Als jullie zoveel stijltips geven, wat is jullie eigen kledingstijl dan?
Nikki
: Ik ben toch echt meer casual. Doordeweeks kies ik lekker sneakers met een spijkerbroek. In het weekend doe ik wel pumps en een leuk jurkje aan, maar het liefst ga ik naar feesten waar ik geen hakken aan moet. Dan hoef ik ook geen pijn te lijden. Julie: Ik ben heel erg lui in de ochtend. De avond van tevoren bedenk ik dat ik leuke hakken aan doe met een rokje, de ochtend daarna denk ik: argh, laat maar zitten! In het weekend pak ik wel uit. Dan trek ik mijn jurkjes uit de kast en neem ik de tijd voor mijn haar. Maar echt een naam geven aan mijn stijl? Dat kan ik niet. Nikki: Casual chic!

StyleToday

Hebben jullie ook een kledingstuk met bijzondere waarde?
Julie:
Mijn Louis Vuitton tas! Ik werkte in een schoenenwinkel en verdiende maar 3 euro per uur. Je kunt je voorstellen hoe lang ik moest sparen. Ik heb die tas nu 4 jaar en hij is nog steeds heel mooi. Dat was mijn eerste designer item, nu ben ik wel wat verstandiger geworden en koop ik niet zomaar dure tassen.

Zijn jullie ook trendgevoelig?
Nikki:
Ik kijk naar de trends, maar geef er wel mijn eigen draai aan. Ik ben niet iemand die zijn hele kledingkast vol hangt met iets wat op dat moment "in" is. Maar ik vind het wel leuk om er bepaalde items uit te halen. Julie: Ik kijk ook altijd naar de trends, maar niet alles staat me omdat ik klein ben. Oversized mantels? Nuh uh. Culottes? Echt niet.

Hebben jullie dan ook een trend waar je absoluut niet aan meedoet?
Nikki:
Ik zal niet zo snel een gekke trend volgen. De overknee boots vind ik heel leuk, maar ik zou het zelf nooit aandoen. Ik koop zoiets gewoon niet, terwijl ik het bij anderen wel heel mooi vind staan. 

'Doordeweeks draag ik sneakers met een spijkerbroek.'

Juvia Tshirt basic white navyJuvia Zalando
€ 69,95 € 48,95
Horloge Bracelet RoséFashionize Fashionize
€ 27,95
GentlemanlyModeMusthaves ModeMusthaves
€ 25,00

Heb je wel eens iets gedragen waarvan je dacht: hoe kon ik?!
Nikki:
Birkenstocks! Echt verschrikkelijk. Ik heb zelfs in een Birkenstocks winkel gewerkt. Echt waar. Julie: Ik vond zo'n tuinpak echt verschrikkelijk. De variant in spijker kan nog wel, maar ik had zo'n afgrijselijk geval met groen en oranje. Hoe heeft mijn moeder me dat aan kunnen doen?! 

Jullie werken veel samen, waarin verschillen jullie en waarin werkt het juist wel?
Nikki:
Julie is heel erg goed in schrijven. Ik ben meer iemand van de strategieën en het overzicht bewaken. Ze is ook veel creatiever en maakt bijvoorbeeld altijd de what to wear. Dat moet je echt niet aan mij overlaten. Julie: Op persoonlijk gebied zijn we hetzelfde. We zijn allebei heel erg van het doorzetten en vooral niet opgeven. We waren al collega's, maar zijn daarnaast ook vriendinnen geworden. We zijn zelfs samen op vakantie gegaan. Nikki: Ik denk ook dat StyleToday niet was wat het nu is, als onze band anders was geweest. Juist die kracht die we samen hebben, zorgde ervoor dat StyleToday groot werd.

Wie is een inspiratie voor jullie?
Nikki:
Het klinkt heel afgezaagd, maar dan zeg ik toch echt Ellen van Fashionchick. Zij heeft voor StyleToday heel veel gedaan en ze heeft zo'n goede kijk op dingen. Ze is heel snel groot geworden en toch nog zo down to earth. Dat vind ik echt mooi om te zien. Julie: Eigenlijk vind ik alle mensen die hard werken voor hun doel pure inspiratie. Nikki: Aranka van Fitgirlcode is ook zeker een voorbeeld. Ik kende haar persoonlijk al, nu is haar site heel snel groot geworden en werken we samen. 

StyleToday

Wat is jullie meest memorabele moment sinds het redesign?
Nikki
: Er is een artikel geschreven over de transformatie van de Geordie Shores, die is echt helemaal door het dak gegaan. Gewoon viral, super vet. Julie: We hebben nog een paar keer onze statistieken moeten refreshen om te kijken of het aantal views wel klopte. 100.000 uit het niets?! 

Wat zou je nog willen met StyleToday?
Nikkie:
Ik zou veel meer offline willen. We zijn online wel zichtbaar, maar ik wil meer events doen en aanwezig zijn op festivals. Mijn ultieme droom is natuurlijk internationale versies van StyleToday, maar dat wil iedereen. Julie: Ik zou ook echt internationaal willen gaan. Ik weet gewoon dat daar potentie voor is, maar we doen het wel in kleine stapjes. 

En met twee onafscheidelijke vrouwen die zoveel kracht, motivatie en inzet tonen, dan moet het met dromen wel goed komen. 

liefs, Bente van de Wouw,

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer