puma krachttraining sporten workout kleding sportkleding
Lifestyle

Net zoals de sportschool - hier word je ook fit van

Sterre, 25 februari 2023

Goede voornemens zijn makkelijker bedacht dan gedaan. Misschien stond er begin dit jaar op je to-do-list om een paar keer per week naar de sportschool te gaan, maar moet je nu eerlijk toegegeven dat dat niet is gelukt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan andere bewegingsmanieren om je voornemens te boosten, want krachttraining in de sportschool is niet de enige manier om fit te blijven (of te worden). Een nieuwe sportoutfit draagt ook bij aan het behalen van je doelen. De PUMA FIT-collectie is onlangs gelanceerd, supermooi en de perfecte stok achter de deur om naar de gym te gaan. 

Workout

Heb je je nieuwe athleisure binnen, dan is het de hoogste tijd om te gaan hardlopen, de fitness te betreden, een groepsles te volgen of gewoon een stuk te wandelen in het park. Je outfit zal je motiveren om extra je best te doen en te laten zien dat je fit bent - of dat graag wil worden. Er zijn verschillende sporten en bewegingsvormen die je kunt doen voor een fitte en gezonde levensstijl en PUMA heeft voor iedere sport de juiste kleding; zo loop je er altijd stijlvol bij wanneer je werkt aan je persoonlijke doelen.

Krachttraining

Eindeloos in de gym verschillende krachttrainingsoefeningen doen, maakt je absoluut sterker, maar kan op den duur ook voor veel (bulky) spiermassa zorgen. Dat is voor de één precies dé reden om fanatiek naar de sportschool te gaan, maar voor een ander juist een cue om te stoppen. Naast de fysieke gevolgen die (intensieve) krachttraining met zich meebrengt, kun je soms ook gewoon wat anders willen. We zetten zes sporten op een rij waarmee je ook in vorm blijft (of komt), en voor al deze trainingen vind je bij PUMA de juiste kleding en accessoires. Beginnen met (vaker) sporten, is nog nooit zo makkelijk geweest. 

Wel spiermassa, geen bulky spieren 

Niet bulky worden – maar wel spiergroei creëren – kan door een sport te doen waarbij je je hartslag verhoogt (cardio) en alle spiergroepen in het lichaam laat meedoen. Hierbij is het belangrijk dat de sport niet te veel weerstand biedt, om te voorkomen dat je spieren snel te groot worden. 

Hardlopen

Het is de perfecte manier om je hoofd leeg te maken, je stappenteller een boost te geven, te werken aan zowel cardio als het aanspreken van verschillende spiergroepen én te genieten van de natuur: running, oftewel een lekker stuk hardlopen. PUMA heeft een uitgebreid aanbod aan speciale hardloopschoenen, -kleding en handige accessoires waardoor je een stuk sneller kan gaan en binnen no time je persoonlijke record verbreekt. Bij het kiezen van de juiste hardloop-gear is er een aantal dingen om aan te denken, zoals bijvoorbeeld het tijdstip van de dag dat je gaat lopen, het soort ondergrond en de weersomstandigheden. PUMA helpt je hierbij en heeft in alle gevallen alles wat je training optimaliseert, of je nu je eerste meters maakt of al verschillende marathons hebt gelopen.

Zwemmen

De eerste sport is zwemmen. Op vakantie doe je het hoogstwaarschijnlijk iedere dag, maar thuis waarschijnlijk wat minder. Zonde, want zwemmen is niet alleen heel leuk, het is een uitstekende manier om snel calorieën te verbranden. Bovendien gebruik je bij deze sport zoveel spiergroepen, waardoor je gemakkelijk mooie definitie opbouwt. Daarnaast is de kans op blessures met zwemmen heel klein. Uiteraard kan je zwemroutine pas goed van start gaan met de juiste zwemkleding. Ga voor een mooi badpak waarin je je vrij kunt bewegen of een bikini waarmee je deze zomer ook perfect naar het strand kunt.

Yoga

Een sport waarmee je ook veel spiergroepen gebruikt, is yoga. Yoga is gebaseerd op je eigen lichaamsgewicht waardoor je niet bulky, maar wel gedefinieerd wordt. Daarnaast maak je veel gebruik van stretchtechnieken, poses en andere bewegingen die goed zijn voor je mentale gezondheid. Dat doe je natuurlijk in fijne yogakleding. Yogaleggings zitten niet alleen lekker tijdens de les, je wilt ze het liefst nooit meer uittrekken. En dat hoeft ook niet, want combineer je een PUMA-legging met een blouse en blazer, dan kun je direct door naar een etentje. Neem dus vooral een kijkje bij de PUMA-studiocollectie die speciaal is gemaakt voor yoga en andere gelijksoortige workouts, zoals bijvoorbeeld Pilates of Essentrics.

Padel

Sinds kort een nieuwe, en regelrechte hit: met je beste vrienden afspreken op de padelbaan. Je krijgt er misschien niet het meest gedefinieerde lichaam van, maar je bent lekker aan het bewegen en hebt gegarandeerd plezier, en dat is ook veel waard. Het leuke van deze sport is dat je rokjes en jurkjes kunt dragen. Een bijkomstige, fijne afwisseling van al die sportpakken die je in de gym draagt.

Golf

Met het voorjaar in zicht, breekt ook het golfseizoen weer aan. Golfen is niet alleen een gezellige sport, het is ook een goede workout wanneer je graag een strakke buik wilt. Wandelen schijnt namelijk beter te zijn voor die platte buik dan welke sport ook - moet je natuurlijk niet de hele tijd in een golfkarretje gaan zitten. PUMA heeft een uitgebreide collectie golfkleding, waarbij je kunt denken aan korte en langere broeken, jurken, rokjes en veel andere golfaccessoires.

Teamsport

Tot slot is een teamsport zoals voetbal, basketbal of handbal, natuurlijk ook supergoed voor je mentale en fysieke gezondheid, en daarnaast een heel sociale activiteit. Je hebt bovendien altijd een stok achter de deur om te gaan trainen, want het team wacht op je. Voor je mentale gezondheid werkt een teamgevoel als een perfecte mood booster. Dus schrijf je gauw in bij je favoriete sportclub en investeer in een nieuw tenue van PUMA.


In samenwerking met PUMA.

Sportoutfits om juist niet in te sporten

Lees ook

Sportoutfits om juist niet in te sporten

Stijladvies

Zo zorg je ervoor dat je sporttas niet gaat stinken

Lees ook

Zo zorg je ervoor dat je sporttas niet gaat stinken

Lifestyle

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer