Nagellak trend: Ombré Nails

Ombré haar, ombré shirts en -waar het eigenlijk allemaal mee begonnen is- ombré nagels. We kunnen niet anders zeggen dan dat we hier een trend zien. De ombré nails zijn de makkelijkste manier om mee te doen aan deze kleurenhype, in ieder geval de minst kostbare en minst definitieve. Alles wat je nodig hebt is een make-up sponsje, verschillende kleuren nagellak, wat water, nagellakremover en een topcoat.

ombre nails
CC: Beauty Department

Een ombré of gradient nail, maken is helemaal niet zo moeilijk. Je lakt je nagel eerst in één kleur, de basiskleur. Daarna breng je een drupje van die basiskleur en een drupje van de tweede -of zelfs derde- kleur aan op een plasticvelletje. Je dept een nat sponsje in de kleuren; zorg dat ze mooi overlopen. Dep het sponsje op je nagel. Herhaal, herhaal, herhaal. Wacht steeds tot de lak goed droog is. Als het verloop naar je zin is, sluit je af met een topcoat. De lak op je vinger poets je gewoon met een beetje nagellakremover weg. Voila, de ombré nail is klaar en het experimenteren kan beginnen.

Ombré Nails: Summer Sunset

Wie de zomer nog niet los kan laten, lakt gewoon een zonsondergangetje op haar nagels. Met twee kleuren is dit een ombré voor beginners. Vergeet vooral de glanzende topcoat niet.

W.I.C Helsingborg nagellakHerome wehkamp.nl
€ 5,99 € 3,00
W.I.C. Panama City nagellakHerome wehkamp.nl
€ 5,99 € 3,59
W.I.C. Top CoatHerome wehkamp.nl
€ 5,99

Ombré Nails: Groentjes

Een drie-kleuren-gradient is een stapje verder dan de basic ombré. Dezelfde techniek en gaan met die gradient. Je kunt hier losgaan met contrastkleuren, maar een klassiek verloop van licht naar donker houdt je look stijlvol.

Essie StylenomicsEssie Nelly.com
€ 16,50
Essie Turquoise and CaicosEssie Nelly.com
€ 16,95
Ciaté Apple & Custard Paint PotsCiaté Nelly.com
€ 14,95

Ombré Nails: Starry night

Voor een opvallende najaarslak voeg je een extraatje toe aan de klassieke ombré. Gebruik een zwarte of donkerblauwe basislak. Laat een glitterlak van de punt van je nagel naar beneden verlopen. Een sterrenhemel zal je nagels sieren.

Ciaté Twilight Paint PotsCiaté Nelly.com
€ 13,95
Ciaté Cabaret Paint PotsCiaté Nelly.com
€ 14,95
Ciaté Jewel Paint PotsCiaté Nelly.com
€ 13,95

Ombré Nails: 5 kleine nageltjes

Weet je nog die tijd dat je elke vingernagel een ander kleurtje gaf, het liefst in de meest vloekende kleuren? Dat gaan we nu weer doen! Oké, niet helemaal. Met Ombré retrostijl laat je per nagel de lak een tint verlopen. Donker naar licht. Verschil in textuur maakt deze look interessant. Voeg bijvoorbeeld 1 lak met fijne shimmer en een glitterlak toe.

Deborah Lippmann Baby LoveDeborah Lippmann Nelly.com
€ 22,95
Deborah Lippmann Sugar DaddyDeborah Lippmann Nelly.com
€ 22,50
Deborah Lippmann Boom Boom PowDeborah Lippmann Nelly.com
€ 26,95

Shop je nagellak online in de Fashion Finder en ga aan de slag met die ombré nails. Welke kleurencombinatie is je favoriet?

liefs, Marlies Bax,