Musthaves: It-bags & it-look-a-likes

Rond 1990 werd de term voor het eerst de wereld in gegooid: It-bag. De naam voor een tas met status, klasse en een ongekend hoog hebbengehalte. Een tas waar jarenlange wachtenlijsten voor zijn gevuld met the rich and famous. In 1945 vinden we al de eerste "It-bag" terug van het Ventiaanse modehuis Roberta di Camerinte, ook al werd de tas toen nog niet zo genoemd.

IT-BAGS & IT-girls

De it-bag heeft drie eigenschappen: Een it-prijs a.k.a onbetaalbaar voor iedereen zonder it-baan. It-promotie aan de arm van menig it-girl. En bij een it-bag hoort een it-naam. Zo werd de beroemde en immens populaire Birkin bag vernoemt naar de actrice Jane Brikin, heeft Grace Kelly haar eigen tas bij hetzelfde modehuis en gaf it-girl Alexa Chung haar naam aan de Mulberry Alexa bag.

Er is nog een eigenschap waar je een echte it-bag aan kunt herkennen; De vele copycats die er op de markt zijn. Designs worden gespot, nagemaakt en voor een stuk vriendelijker prijsje aangeboden. Dit zijn al lang niet meer alleen kopieën waar het fake van afdruipt, kopieën worden beter en beter. En zo is een look-a-like van een it-bag voor iedereen binnen handbereik.

LOOK-a-Likes &  It-bags

Neon SatchelModeMusthaves ModeMusthaves
€ 74,95
Studded Bag GoldModeMusthaves ModeMusthaves
€ 64,95
Birkin Bag Leather BlackFashionize
€ 74,95
Invito - cognac tas met franjesInvito Invito
€ 44,99
ZUCHT, HEBBEN... COMPLEET VERLIEFD... MUSTHAVES!!,
Bulaggi Handtassen Satchel BruinBulaggi The Little Green Bag
€ 69,95
MinkPink Tote-Ally BagMinkPink Nelly.com
€ 44,95
Invito - cognac tasInvito Invito
€ 49,99 € 24,99
suède shopper tas franjesMango Mango
€ 109,99 € 89,99
Satchel MiniBulaggi The Little Green Bag
€ 79,95 € 45,00
Invito - beige clutchInvito Invito
€ 19,99 € 3,00


Waan je een klein beetje it-girl met een look-a-like it-bag aan je arm. Welke it-bag is jouw favoriet? Kijk voor meer stijladvies in de Styleguide

liefs, Marlies Bax,