Fashionnews

Musthave: een tas met een verhaal

Meike, 15 november 2016

Musthave: een tas met een verhaal

Ik ga naar school en ik neem mee... Het eerste wat ik als kersverse brugpieper insloeg was mijn tas. Wat op dat moment dus echt wel voelde als de belangrijkste keuze van mijn leven, want cool overkomen was natuurlijk echt een múst. Nu zijn we inmiddels behoorlijk wat jaren én een diploma verder en ga ik langzaam beseffen dat het kopen van die tas mij misschien wel gebracht heeft waar ik nu ben. Die tas vervoerde iedere dag mijn boeken, mijn lunch en andere spulletjes. Het begon allemaal met die veel te grote tas en dat veel te kleine meisje; werkend aan een toekomst. Nu zou ik nooit meer zo'n zelfde tas inslaan, want be honest, erg fashionable was -ie niet. Het is tijd voor een nieuw model. Maar wel ééntje waarmee ik wederom kan investeren in educatie en een toekomst; al is het dit keer niet alleen mijn die van mijzelf. 

Bag to School

Wereldwijd gaan 65 miljoen meisjes namelijk nog steeds niet naar school. Ze moeten thuis blijven om te werken of worden op jonge leeftijd uitgehuwelijkt. Ze zitten gevangen in een vicieuze cirkel van armoede en discriminatie en leven vaak in de schaduw van hun broertjes. Met de musthave bag die ik dit keer aan ga schaffen ben ik voorzien van, jep, een tas, ga ik fashionable door het leven én ik help en houd ik meisjes in Uganda op school. Help jij ook mee?

Bag to School

Te veel meisjes missen iedere maand een week school omdat ze, als ze ongesteld zijn, geen goed maandverband hebben en er geen sanitaire voorzieningen zijn. Ze missen belangrijke leerstof, gaan achter lopen en stoppen uiteindelijk helemaal met school. Speciaal voor de Bag to School campagne zijn er drie exclusieve tassen met een afbeelding van de Russische kunstenaar Tretchikoff ontworpen. Ze worden handgemaakt door vrouwen in Afrika. Neelie Kroes, Caro Emerald en Pip Pellens steunen deze campagne als ambassadeurs, maar ook jouw hulp is nodig. En hoe je dat doet? Door één van deze prachtige tassen aan te schaffen. De opbrengst gaat geheel naar het Menstrual Hygiene Management project van Plan Nederland. 

Bag to School

Are you in?

Plan Nederland gaat er dus voor zorgen dat meisjes in Uganda weer naar school kunnen gaan door voorlichting, het praten met onderwijzers en door te zorgen voor sanitaire voorzieningen. Ook worden vrouwen getraind om maandverband te verkopen; voorlichting én het genereren van een inkomen in één. Het begint allemaal met het kopen van de juiste tas. Investeer in deze meisjes en score jouw favoriete exemplaar voor €29,95 in de webshop. Een tas met een verhaal. Houd meisjes in Uganda op school. 

Lees meer over het Menstrual Hygiene Management in Uganda

liefs, Meike Liedenbaum, Life is short, make every outfit count.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer