Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Mooi haar dankzij een gezonde hoofdhuid

Charlotte, 20 september 2018

De herfst en winter staan voor de deur en daar hoort ook een intensiever verzorgingsprogramma voor je huid bij. Mensen denken vaak aan hun gezicht en lichaam, maar ook je hoofdhuid kan wat extra liefde gebruiken.

Als ik klanten in de stoel krijg kijk ik niet alleen naar hun haren maar ook naar hun hoofdhuid. De gezondheid van je hoofdhuid is namelijk van grote invloed op de kwaliteit van je haar. Ik heb regelmatig klanten in de stoel waarvan de hoofdhuid er rood uitziet en dat is voor mij al een eerste aanwijzing dat er iets aan de hand is. Ik vraag dan altijd of mensen er last van hebben en ik merk dat dit vaak schaamte oproept. Laat ik je meteen gerust stellen: nee, het is niet vies en het hoeft helemaal niet te betekenen dat je roos hebt. 

Misschien kan je hoofdhuid wat extra liefde gebruiken.

Grijp dan ook niet meteen naar een anti-roos shampoo als je hoofdhuid soms jeukt of als je last hebt van schilfertjes. Laat je eerst adviseren door een professional of ga naar je huisarts. Het kan heel goed zijn dat je hoofdhuid simpelweg wat droog is en wat extra liefde kan gebruiken. Zeker in het najaar; net zoals de rest van je huid kan ook je hoofdhuid dit seizoen droger zijn. Is jouw hoofdhuid ook droog? Ik heb 10 tips voor je verzameld die dat hopelijk kunnen oplossen of verminderen.

Hoofdhuid

10 tips voor een gezonde hoofdhuid

#1 Het kan zijn dat de shampoo die je nu gebruikt te agressief schoon maakt of dat je reageert op één van de bestanddelen. Vermijd diep reinigende producten en ga voor een alternatief dat milder is.

#2 Probeer eerst over te stappen op een shampoo speciaal voor de gevoelige hoofdhuid. Werkt dit nog niet goed genoeg, dan kun je verder gaan met speciale serums.

#3 Was je haar niet te vaak. Hierdoor verwijder je te vaak talg en droogt je hoofdhuid uit.

#4 Douche niet te heet, ook hier droogt je (hoofd)huid van uit.

#5 Vermijd plastic borstels en kammen. Gebruik liever zachtere varianten.

#6 Probeer het krabben zoveel mogelijk te vermijden. Hier beschadig je je hoofdhuid mee en dat kan weer nieuwe schilfertjes tot gevolg hebben.

#7 Laat de producten die je normaal voor je haar gebruikt - en die in contact komen met je huid - een tijdje staan. Dit kan een volume mousse of spray zijn of bijvoorbeeld je favoriete droogshampoo.

#8 Probeer het gebruik van stylingapparaten die met warmte werken zoveel mogelijk te vermijden. Als je je haren föhnt, zet de temperatuur dan een beetje lager.

#9 Bescherm je hoofdhuid buiten door een muts, pet of capuchon te dragen. Ook als de zon niet schijnt.

#10 Zet een vochtregulator in je huis, misschien is de lucht wel erg droog. 

Over Charlotte
Charlotte Charpentier is knap, goed met haar en een girlboss pur sang. Ze heeft een prachtige kapsalon in de Pijp in Amsterdam - væn.ə.t̬i - en is verantwoordelijk voor de jaloersmakende lokken van onder andere Yara Michels. Iedere maand deelt ze de beste tips & tricks of vertelt ze je alles over de laatste haartrends. Een kijkje achter de schermen? Volg Charlotte dan op Instagram

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer