Modetrend herfst winter 2012: Extra-terrestrial

Welkom in de dystopische wereld van herfst winter 2012/2013. We zijn niet meer op aarde, maar zweven ergens tussen Saturnus, Pluto en het heelal. Het lijkt wel of de designers van een hele andere planeet komen dit seizoen en wij worden er graag in mee genomen. Bekijk Jeremy Scott's spacy world met eenhoorns en andere Avatar-looks. Chanel heeft aardmannetjes de catwalk op gestuurd en Balenciaga heeft items in een buitenaards jasje gestoken.

ET

Modetrend herfst winter 2012: back to the future

Zoals Katy Perry al voor ons zingt: You're from a whole other world. Dat namen de ontwerpers wel heel letterlijk en kozen de Melkweg, kosmos en een beetje extra-terrestrial (buitenaards) als uitgangspunt. We zien metallic, glansstoffen, vervreemde vormen en sci-fi brillen. Kleuren die er uitspringen zijn zilver, metallics en blauwpaars. Een ode aan het universum in de astronomie. Planeten op je shirt, leggings met supernova's en Blade Runner prints. Gekleurd haar was al een megatrend deze zomer, maar gaat dit najaar ook lekker door en sluit goed aan bij deze fantasievolle trend.

van de catwalk naar je kast

Bril Le Specs
NELLY.COM
€72,95
Space top
JUST1961
€39,95
Ketting
FASHIONOLOGY
€80,00
Nagellak Deborah Lippmann
NELLY.COM
€23,95
Clutch Touch
MANGO
€19,95
Pump Lucy Choi London
MY WARDROBE
€234,00
Ring
MY WARDROBE
€220,80
Shortje SuperTrash
WELIKEFASHION.COM
€79,95
Fab. hoesje
SELECTED LABELS
€39,00

Blazer SuperTrash

WELIKEFASHION.COM
€149,95

Oorbellen Friis & Company
  ZALANDO
€24,95
Vest Reverse
ZALANDO
€59,95

styleguide modetrends najaar - buitenaards

Of het nou de kosmische stralingen zijn, de populariteit van fantasiewerelden of gewoon de behoefte om even te ontsnappen uit het gewone leven; dit najaar heeft E.T. ons te pakken. Hoeveel lichturen duurt het bij jou voordat jij bevangen bent door 3D-constructies, ingenieus in elkaar gelaserde jassen en aerodynamische silhouetten?

Geïnspireerd geraakt door een bepaalde trend?
Hier alle andere modetrends herfst/winter 2012 op een rijtje:

liefs, Amanda van Effrink

Amanda van Effrink When in doubt, just add some glitter.

Reageer