Modetrend herfst winter 2012: Barococo

Er was eens een gouden draad en die draad overspoelde alles wat ze tegen kwam. Geen sprake van een rode draad in collecties; het is goud wat er blinkt. Dit seizoen is het een explosie van goudgeel, fluweel, brokate prints, heftige kleuren en veel zwart. Barok your world met Balmain en Dolce & Gabbana.

barok

Modetrend herfst winter 2012: Voor de gouden draad ermee

Barok gemixt met de stroming Rococo geïnspireerde prints. Het Franse hof van Versailles zou een moord doen voor al dat moois wat over de catwalk voorbij kwam. De kleuren zijn goud, goud en nog eens goud. Veel glimmers, borduursels, kant en jacquard. Een bijzondere weeftechniek die niet te missen is dit seizoen. Je kunt de barok trend op een stoere manier dragen met veel zwart en dik fluweel, maar het kan ook de lieflijke kant op. Kijk maar naar Lanvin die er een fuchsia roze look tegen aan gooit of Balmain die borduurselachtige jurkjes maakt met veel lichte kleuren. Er is voor elke naald wel een gouden draad.

van de catwalk naar je kast

Maxi jurk
MY WARDROBE
€1.246,80
Oorbellen
FASHIONIZE
€4,95
Tas
MODEMUSTHAVES
€64,95
Shorts Mink Pink
MEN AT WORK
€64,99
Jasje
MY WARDROBE
€630,00

Pump Nelly Shoes
NELLY.COM
€54,95

Jurk
ZALANDO
€219,95
Rok Axara
ZALANDO
€119,95
Ketting Anton Heunis
MY WARDROBE
€352,80
Broek Maison Scotch
MEN AT WORK
€89,99
Jurkje Wallis
V&D
€48,00
Top Matthew Williamson
ZALANDO
€254,95

styleguide modetrends najaar - barok

De weelderigheid van het luxe brokaat en de chique versieringen heeft ons hart gestolen. Maar het dikke, zware, damasten gordijn van je buurvrouw komt ook al aardig in de buurt. Heb jij een hart van goud en omarm jij deze trend? Wij komen er in ieder geval mee voor de (gouden) draad, want deze prachtige barock 'n roll trend is te leuk om voor onszelf te houden.

Geïnspireerd geraakt door een bepaalde trend?
Hier alle andere modetrends herfst/winter 2012 op een rijtje:

liefs, Amanda van Effrink, When in doubt, just add some glitter.