Girlbosses

Mette van Rock 'n Ruche: 'En daar was de modefanaat in mij geboren.'

Fay, 03 december 2015

Mette van Rock 'n Ruche: 'En daar was de modefanaat in mij geboren.'

Onze eigen Mette de Vries (30) behoort al jaren tot het vaste groepje Fashionchick-vrouwen, reist de hele wereld over op zoek naar nieuwe fashioninspiratie en bezit sinds kort haar eigen modelabel: Rock 'n Ruche. Een label met voornamelijk prachtige handgemaakte chaps waar zij het perfecte boegbeeld voor is; vrouwelijk maar met knappe rock invloeden. Nu ze op het punt staat om voor een halfjaar naar Zuid-Afrika te vertrekken, vonden wij dit het perfecte moment om Mette de ruches van het lijf te vragen. Lees je mee?

quote

Hi Mette, vertel! Hoe ben je op het idee gekomen van Rock ‘n Ruche?

Ik was ongeveer 11 jaar toen ik voor de beeldbuis alle dansjes stond te oefenen van mijn favoriete liedjes. Al mijn grote voorbeelden, TLC,All Saints, No Doubt en natuurlijk de Spice Girls, droegen de welbekende cropped top, dus mijn kledingkast moest er ook aan geloven! Ik knipte al m’n shirtjes af tot boven mijn navel en net zoals Gwen Stefanie en Left Eye, plakte ik mijn hoofd ook vol met bindies. Mijn ouders wist ik te overtuigen van een paar baggy hiphop broeken. En daar was de modefanaat in mij geboren. De liefde hiervoor werd gedurende de jaren steeds groter en groter. Het aantal zelf geknutselde kledingstukken groeide en het aantal mislukte pogingen hierbij ook. Dit laatste gezien de hobbelige vriendschap met mijn naaimachine. Maar toen ik op een dag de beroemde Fringe boots zag, van mijn favoriete designer Isabel Marant (F/W 2011), was ik op slag verliefd! De zelfgemaakte varianten hierop waren blijkbaar zo goed gelukt, dat er aanvragen voor binnenkwamen. Het heeft even geduurd voordat ik klaar was voor de grote boze wereld, maar nu is het zover. En uiteindelijk blijkt het de perfect timing, want de overknee boots zijn op het moment helemaal volgens de laatste trends.   

rock n ruch mette

Wat is er zo bijzonder aan de producten van Rock ’n Ruche?
De chaps zijn handgemaakt op Bali en van de mooiste kwaliteit leer. Het zijn een soort kappen die je over je schoenen draagt, dus je kunt ze over al je favoriete hakken heen dragen om zo steeds weer verschillende soorten super hippe overknee boots te creëren. Alle sieraden maak ik zelf van verschillende ethnische materialen die ik tijdens mijn reizen heb verzameld.

Hoe draag je zelf je chaps?
Ik draag ze vaak in combinatie met korte boho-jurkjes (natuurlijk met veel ruches). Of met een plooirokje en gebreide trui, voor een college/preppy look. Maar ook mijn favoriete oversized rockshirt van Iron Maiden en mijn korte dungarees draag ik graag boven de R&R knee high boots! Op mijn site kun je inspirerende looks vinden in verschillende stijlen.

mette rock n ruch

Door wie of wat laat jij je inspireren?
Ik ben altijd uren zoet in de kasten vol fotoboeken bij mijn ouders thuis. Maar de meest inspirerende momenten vind ik toch vaak zomaar op straat. En dan vooral in wereldsteden zoals New York, Rio de Janeiro, Parijs. En ik hou van het gekke Azië. Daar wonen zo veel mensen dat anonimiteit een grote rol speelt en waardoor er ook meer excentrieke en authentieke mensen rondlopen. Die vind ik reuze interessant!

Hoe omschrijf je je eigen stijl?
Rock 'n Ruche is de perfecte omschrijving van mijn eigen stijl. De “Rock” staat voor de Rock ’n Roll kant; zwarte leren motorbike jasjes, Levi’s 501 en dr. Martens enonder. Maar dan wel gecombineerd met “Ruche”, wat staat voor vrouwelijk en romantisch. Dus onder het leren motorjack, vind je vaak witte kanten bloesjes met heel veel ruches! Of bijvoorbeeld schattige kante jurkjes, met daaronder de contrasterende leren ‘Reckless Rockers’! Ook zal je me bijna nooit zien zonder mijn grote hoeveelheid etnische sieraden die ik tijdens mijn reizen heb gekocht als souvenirs.

Bij welke shops shop jij graag? Nog goeie tips?
Vintage winkels zijn voor mij echt het paradijs! Hier komen mijn mooiste pareltjes vandaan. En ik vind het stiekem ook heel leuk om te fantaseren over het fabuleuze leven van de vorige eigenaresse.

mette rock n ruch

ROCK 'N ROLL MUSCLE TEE OPEN BACKNola.Nova KledingNola Nova
€ 39,95
Dames rok in wit - BODYFLIRTBodyflirt Bonprix
€ 19,99 € 17,99
Dr. Martens Pascal Buttero laars zwartDr. Martens Stylefile
€ 149,90 € 99,90

Wat staat er nog op je wishlist?
Mijn wishlist verandert nog al eens. Ik ben eerder een impulsieve koper dan de goed doordachte variant. Maar als ik NU iets moet noemen? Hmmm lastig! Dan de gehele nieuwe collectie van D&G! Onbetaalbaar, maar ik weet vast wel wat vintage lookalikes te vinden en om te toveren tot m’n eigen droomitems.           

Je hebt nu je eigen webshop. Hoe bevalt dat? 
Ja, ik heb Rock 'n Ruche helemaal zelf gebouwd en dat was dan ook een redelijk zware bevalling. Maar ik ben super blij met mijn baby! Tot nu toe gaat alles voorspoedig en ik ben gelukkig nog niet tegen veel problemen aangelopen. Hoewel.. het inschatten van het aantal verkopen is nog wel lastig. Maar ik ga ervan uit dat dit wel zal loslopen!

mette rock n ruch

What’s next? Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Ik ga nu eerst een tijdje in Kaapstad vertoeven. Het is weer tijd voor een hele berg aan nieuwe inspiratie! En ik weet zeker dat ik dat in het spannende Zuid-Afrika zal vinden. So be prepared.. Mooie nieuwe dingen komen eraan!

Benieuwd naar Mette haar Zuid-Afrikaanse avontuur? Vergeet haar en Rock 'n Ruche niet op Instagram te volgen. 

liefs, Fay , I could give up shopping, but i'm not a quitter!

Lees meer