Lifestyle

Met plezier naar je werk? Zo doe je dat!

Marthe, 13 september 2017

Met plezier naar je werk? Zo doe je dat!

https://www.fashionchick.nl/c/zakelijke-kleding/48/

Werken is, of je het nou wil of niet, iets dat komt kijken bij het volwassenen bestaan. En aangezien we pak 'm beet twee derde van ons leven werkend spenderen (reken maar eens uit!) is het belangrijk dat je in die tijd iets doet wat je leuk vindt. 

Oké, dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Want heel plat gezegd leven we in eerste instantie toch écht om te werken, of is het in ieder geval zo dat we zonder onze inkomsten niet veel kunnen. Maar dat gevoel is iets wat je kunt omdraaien. En geloof het of niet, daar heb jij zelf ook de hand in. Ga jij elke dag met lood in je schoenen naar je werk? Dan is het misschien eens tijd om te onderzoeken waar dit aan ligt. Heb je een slechte band met je collega's? Zijn er zaken die jij niet durft uit te spreken? Heb je het idee dat jouw talenten niet goed tot zijn recht komen? Door dit voor jezelf vast te stellen kun je op zoek gaan naar oplossingen. Want werken is technisch gezien misschien iets dat moet, maar het is aan jou om daar iets plezierigs van te maken. En hoe je dat doet? Wij hebben een paar tips. 

1. Neem je rust 
Dit klinkt makkelijk, maar kan nog best een uitdaging zijn. Maar probeer grenzen voor jezelf te stellen: als je niet aan het werk bent, ben je niet aan het werk. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van  een 'werktelefoon' waar je al je werk dingen op hebt: werkmail, werk apps etc. Gebruik deze dan ook alleen tijdens werkuren. Door in je vrije tijd ook nog met werkgerelateerde zaken bezig te zijn, is er nooit echt tijd om je hoofd leeg te maken. 

2. Bouw een band op met je collega's
Een goede band met je collega's is misschien wel een van de belangrijkste dingen op de werkvloer. Ga maar eens na hoeveel tijd je met ze spendeert. Dan is het toch fijn dat je die tijd spendeert met mensen waarbij je je prettig voelt. Daarnaast werkt een goede werksfeer logischerwijs prestatieverhogend. En vergeet niet: van je collega's kun je ook veel leren. 

3. Praat erover
Misschien wel een van de belangrijkste punten. Door dingen niet uit te spreken bouw je de irritaties en spanningen alleen maar op. Ook kan het gesprek aangaan eng zijn, maar vaak ben jij niet de enige die aanvoelt dat er iets mis is. Door de lucht te klaren kan er al heel wat ballast van je schouders vallen. 

4. Stel doelen voor jezelf
Maak bijvoorbeeld een gerichte to do list en geef jezelf een kleine beloning als je deze af heb gewerkt. Dit kan zijn een kopje koffie met een collega, een snack, of een momentje voor jezelf.

Ga bij jezelf na waar je écht goed in bent en probeer daar alleen maar beter in te worden.

5. Durf kritisch te zijn 
Op jezelf, maar ook naar het bedrijf. Word jij hier enthousiast van? Sta jij achter deze idealen, zo nee, waarom niet? En durf ook toe te geven aan het feit dat je misschien wel ergens niet helemaal op je plek zit. Dat kan namelijk ook gebeuren. Want je kunt er vanuit gaan dat als jij het grootste gedeelte van je dag scrollend op Facebook spendeert, je misschien wel niet helemaal in de juiste functie zit. En dat is niet erg, maar dat is wel iets wat jij zelf kunt veranderen. 

6. Ga op zoek naar jouw talenten 
Dit is een hele belangrijke. Alles een beetje kunnen, daar ga je niet mee uitblinken. Ga bij jezelf na waar je écht goed in bent en probeer daar alleen maar beter in te worden. Want je sterke punten, dát is waarop je bent aangenomen en juist dit zijn de punten die je verder kunnen brengen. 

7. Blijf leren 
Werken is net als met autorijden: je leert het pas echt als je het zelf moet doen. Dus zorg dat jij in je baan altijd iets vindt waarin jij jezelf kunt ontwikkelen. En durf pro actief te zijn, actie te ondernemen. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid alleen maar gewaardeerd 

Want onthoud: love your job and you'll never work a day! 

Stralend op de werkvloer

Ti Sento Milano Oorbedels met 18k roségouden plating 9182SRsieraadde Bijenkorf
€ 59,00
Zachte coltrui met glitter - shell Wit melangeStreet One Street One
€ 49,99 € 15,00
Daniel Wellington DW00100163Daniel Wellington Juwelierswinkel.nl
€ 159,00
Jigsaw Mini Stevie rugtas van leerJigsaw tasde Bijenkorf
€ 179,00
VILA Imitatieleren Rok Dames BlauwVila Vila
€ 34,95
60s Kathy Floral Booties in BlackTamaris TopVintage
€ 79,95 € 55,97

Over carrière gesproken: heb jij al meegedaan aan ons carrière onderzoek

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer