beddengoed dekbedovertrek madam textile
Lifestyle

Met dit beddengoed kom je de koudere nachten door

Kees, 19 september 2022

Na een lange dag in een dromerig bed belanden met zachte lakens is toch het allerfijnst. Maar de overgang van de zomer naar de herfst zorgt ineens voor koudere nachten die het moeilijker maken om in slaap te vallen. Gelukkig zijn er genoeg tips & tricks én goed beddengoed om deze nachten wel fijn door te komen. 

Madam Textile

Met jarenlange ervaring in housekeeping van een grote hotelketen, weet Madam Textile als geen ander welk beddengoed het beste bij je past. Of je nu graag in een warm of juist koel bed slaapt, of je nu graag onder een zacht satijnen dekbedovertrek ligt of juist voor het stuggere polyester kiest. Met het advies van Madam Textile helpen we je de koude herfstnachten door.

Luchtig katoen

Bijvoorbeeld met een katoenen dekbedovertrek. Katoen ademt goed en is luchtdoorlatend. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je het te warm of te koud krijgt onder je deken. Een katoenen dekbedovertrek neemt ook makkelijk vocht op. Een voorbeeld van zo’n heerlijk luchtig dekbedovertrek is eentje met bloemen die prachtig zal staan in een lichte, moderne slaapkamer. 

Percale katoen of katoensatijn?

Naast katoenen dekbedovertrekken heeft Madam Textile ook verschillende katoensoorten. Percale katoen en katoensatijn zijn beide fijn, maar toch net anders. Satijn staat bekend als een luxestof. Bij deze stof wordt satijn en katoengaren dicht op elkaar geweven, wat zorgt voor de fijnst mogelijke kwaliteit. Door de mix met satijn wordt het overtrek soepel, koel en glad, en is het ook nog eens goed voor je haar en huid. Het zachte materiaal zorgt ervoor dat je haar minder gaat pluizen en je huid egaler wordt. Percale katoen is geen blend, maar bij deze stof wordt het garen nog dichter op elkaar geweven dan bij katoensatijn. Deze manier van weven zorgt voor een uiterst goede kwaliteit. Daarnaast zorgt de stevige stof voor een enorm luxe uitstraling in jouw slaapkamer. 

Dekbed

Niet alleen het dekbedovertrek draagt bij aan een goede nachtrust, het dekbed zelf is minstens zo belangrijk. Daarom heeft Madam Textile verschillende dekbedden die goed ademen en goed zijn voor je huid. Zo slaap je lekker én hoef je je niet druk te maken dat je huid vies wordt. Door de extreem fijne afwerkingen zijn de dekbedden zelfs zonder dekbedovertrek te gebruiken. Overigens luidt het advies om wel een dekbedovertrek te gebruiken, zo kun je extra lang genieten van het dekbed. Het dekbeddenassortiment is divers, van een katoenen en wollen vierseizoenendekbed tot verschillende 'enkele' dekbedden van percale katoen en een speciaal zomerdekbed. Misschien wil je in de zomer het liefst helemaal niets over je heen, maar onderzoek toont aan dat je met iets over je heen beter in slaap valt vanwege het gevoel van geborgenheid en veiligheid. Haal eventueel tijdens de zomer je dekbed uit het overtrek en gebruik alleen luchtige overtrekken. Met de taupekleurige overtrekken behoud je de rust in je kamer. 

Badtextiel

Naast dekbedden en een uitgebreide keuze aan overtrekken, heeft Madame Textile ook badtextiel in neutrale kleuren en verschillende formaten. De handdoeken, washandjes en gastendoeken zijn gemaakt van 100% hoge kwaliteit katoen, waardoor het goed vocht absorbeert en het heerlijk soepel en zacht aanvoelt. Dus douche eens 's avonds, geniet van deze spa-ervaring en kruip dan je bed in. Als je dan nog niet lekker zult slapen...


In samenwerking met Madam Textile. 

Met nat haar slapen? Doe maar niet

Lees ook

Met nat haar slapen? Doe maar niet

Beauty

Vet haar na het slapen? Zo komt het

Lees ook

Vet haar na het slapen? Zo komt het

Beauty

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer