Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Met deze tips ruik je de hele dag heerlijk!

Kristel, 17 juni 2017

Met deze tips ruik je de hele dag heerlijk!

Heb jij een lievelings parfum? Vast wel. Zo eentje waarvan je áltijd een flesje op voorraad wilt hebben, die je doet denken aan heel veel mooie herinneringen en die mensen meteen herkennen als 'jouw' luchtje. Die van mij is Chance van Chanel. Man-o-man wat is die lekker. Zo lekker dat ik 'm het liefst de hele dag zelf ruik. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. En ik heb zomaar het idee dat jij precies hetzelfde hebt met jouw favoriet. Daarom denk ik dat het geen kwaad kan om een aantal tips met jullie te delen om te zorgen dat dat gewoon lukt. Dus: lezen, kopen en sprayen maar!

Parfum

7 tips om de hele dag te genieten van je parfum

#1 Warmte, licht en vochtigheid zorgen er allemaal voor dat de kwaliteit van je parfum wordt aangetast. Bewaar je potjes en flesjes dus op een koele, droge plek en stel ze niet bloot aan direct zonlicht. Zo hoef je niet bang te zijn dat je favoriete luchtje - waar je o-zo zuinig op bent - na verloop van tijd zijn geur verliest. 

#2 Wacht niet met het spuiten van je parfum tot je aangekleed bent maar doe dit zodra je de douche uitstapt. Na het douchen staan je poriën iets open en dit zorgt ervoor dat de parfum goed opgenomen wordt en de hele dag bij je blijft. Het voorkomt ook nog eens dat je vlekken krijgt op kwetsbare stoffen of sieraden, dus dit is zeker de moeite waard lijkt me zo.

#3 Bedenk goed waar je je parfum aan gaat brengen. Warme gebieden op je huid, zoals achter je oor, tussen je borsten en in je arm- en knieholte, zorgen ervoor dat de geur zich over je hele lichaam verspreidt en dat deze langer te ruiken is. 

#4 Smeer een beetje Vaseline op de plekken waar je de parfum gaat spuiten om ervoor te zorgen dat de geur langer blijft hangen. Parfum pakt beter op een gezonde, soepele huid dan op droge dus: smeren!

#5 Waarschijnlijk wrijf jij je polsen over elkaar nadat je daar parfum hebt aangebracht. Niet meer doen! Je zorgt er dan juist voor dat je de eerste 'laag' parfum wegwrijft waardoor de geur eerder vervliegt. Gewoon sprayen en niet meer aankomen. 

#6 Spray jij altijd parfum in je haar? Hartstikke lekker maar je haar wordt er minder blij van, zeker als de parfum op alcohol basis is. Je kunt beter wat van het goedje in je borstel spuiten en hier je haar mee kammen. Zo wordt de geur mooi verspreidt en droogt je haar niet uit. 

#7 Spuit een beetje van je lievelingsparfum op een aantal wattenstaafjes en neem deze in een boterhamzakje mee in je tas. Je kunt deze gedurende de dag over je huid wrijven om de geur weer wat te versterken en je hoeft niet bang te zijn dat je flesje halverwege de dag opengaat in je tas. 

Geuren die je de hele dag wilt ruiken

see by chloe eau de parfum 75 MLChloé ICI PARIS XL
€ 78,57
gucci bamboo eau de parfum 50 MLGucci ICI PARIS XL
€ 84,94
diptyque Ofresia Eau de ToiletteDiptyque Beautyde Bijenkorf
€ 98,00
si eau de toilette spray 50 MLArmani ICI PARIS XL
€ 68,41
pure grace eau de toilette 60 MLPHILOSOPHY ICI PARIS XL
€ 42,26
flora by gucci eau fraîche eau de toilette 50 MLGucci ICI PARIS XL
€ 63,00
paradiso eau de parfum 50 MLRoberto Cavalli ICI PARIS XL
€ 63,95
valentina bath & showergel 200 MLValentino ICI PARIS XL
€ 33,89
love story eau de toilette 30 MLChloé ICI PARIS XL
€ 48,00
diptyque 34 Boulevard Saint Germain Eau de toiletteDiptyque Beautyde Bijenkorf
€ 85,00
eternity eau de parfum spray 100 MLCalvin Klein ICI PARIS XL
€ 83,61
daisy dream eau de toilette 50 MLMarc by Marc Jacobs ICI PARIS XL
€ 66,33

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer