Beauty

Met deze tips blijft je lippenstift wél zitten

Kristel, 18 januari 2018

Met deze tips blijft je lippenstift wél zitten

lippen

Er is één ding waar we als lippenstift dragende vrouwen allemaal mee te maken krijgen: lippenstift die niet blijft zitten. En zeg nou eerlijk, zo'n half randje lippenstift aan het einde van de dag doet natuurlijk helemaal niets goeds meer voor je algehele look. 

Heel leuk al die lekkere felle kleurtjes voor op de lippen, maar niet zo fijn als je per ongeluk even met je hand er langs veegt of je breed aan het lachen naar die ene boy bent, terwijl er fel rode vlekken op je tanden pronken. Paniek! Of toch niet? Met het onderstaande stappenplan ben je verzekerd van een paar perfect gestifte lippen. All day long. Hoera!

De hele dag perfect gestifte lippen

#1 Scrubben
Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook voor het aanbrengen van lippenstift. Je kunt je misschien voorstellen dat lippenstift op zachte, gladde lippen niet alleen mooier staat maar ook beter blijft zitten. Losse velletjes kunnen je zorgvuldig aangebrachte kleur namelijk flink ruïneren. Verzorg je lippen daarom goed en scrub ze iedere week zachtjes met een nieuwe, schone tandenborstel of gebruik een speciaal daarvoor bedoelde lippenscrub. 

#2 Deppen met poeder
Voordat je je lippenstift aanbrengt, matteer je deze iets met een poedertje. Een compact poeder of losse poeder maken je lippen iets stroever en voorkomen dat ze te vochtig zijn en de lippenstift niet lekker blijft 'plakken'. Wil je helemaal zeker weten dat je lippenstift tot diep in de nacht blijft zitten? Breng dan ook nog een laagje poeder aan als de lippenstift eenmaal op je lippen zit. Kies wel voor een transparante poeder om je kleur niet te verpesten!

Zo blijft je lippenstift langer zitten

#3 Gebruik een lipliner
Lipliner houdt je lippenstift binnen de lijntjes en als je het onder je lippenstift over je hele lip aanbrengt heb je urenlang plezier van je kleur. Een win-win dus! Let er bij het kiezen van je lippotlood wel op dat je de juiste kleur kiest. Een te donker randje is wel heel erg '90s en laten we die trend nou lekker daar laten waar -ie hoort: in het verleden.

#4 Smeren met een kwastje
Je kunt je lippenstift niet alleen véél preciezer aanbrengen met een kwastje, uiteindelijk blijft het spul ook nog eens beter zitten. Gek genoeg komt dat omdat je minder dikke lagen aanbrengt. En laat dat er ook nog eens voor zorgen dat je langer doet met je favoriete kleur.. Score!

Zo blijft je lippenstift langer zitten

#5 Tissue-happen
Zit de eerste laag op je lippen? Mooi! Nu hap je voorzichtig op een tissue (met je lippen, niet met je tanden...). Mocht er overtollige lippenstift op je lippen zitten haal je dit eraf zodat dit niet gedurende de dag gebeurt. Hierna kun je nog een tweede laag aanbrengen en het proces herhalen. 

#6 Longlasting lippenstift
Ach ja, je zou het bijna vergeten. Maar de makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je lippenstift de hele dag blijft zitten is kiezen voor een longlasting lippenstift.  

Zo blijft je lippenstift langer zitten

#7 Verzorgen
Het grote nadeel van longlasting lippenstift? Het droogt vaak zo uit. En volgens mij wordt niemand knapper van een gebarsten kleur op de lippen. Verzorg je lippen daarom goed met een lippenbalsem, zowel voor als na het aanbrengen van je lippenstift. Dit houdt je lippen soepel en voorkomt dat de kleur er als het ware afbladdert.  

#8 Eten en drinken
De beste manier om te zorgen dat je lippen de hele dag keurig gestift blijven? Eet en drink de hele dag niets. Ha! Grapje zeker. Natuurlijk moet je gewoon kunnen blijven eten en drinken zonder je zorgen te moeten maken over je lippenstift, toch? Vind ik wel. Gelukkig zijn er wel een aantal trucjes die je daarbij helpen. Drink bijvoorbeeld door een rietje of maak de rand van je glas een beetje nat voordat je drinkt. En je kunt je mond een beetje deppen met een servet voordat je begint te eten, dan heb je de minste kans op een uitgelopen clownsmond. Natuurlijk kun je niet verwachten dat je lippenstift er na een viergangen menu nog steeds smetteloos op zit, dus trek je na het eten even terug om de boel bij te werken. 

Aan de slag

LOréal Paris Color Riche Intense Lipstick - 297 Red PassionL'Oréal LippenstiftThe Make Up Spot
€ 13,95
Inglot Lipstick Matte 404Inglot LippenstiftBoozyshop
€ 15,00
Milani Color Statement Lipstick - 45 Catwalk PinkMilani The Make Up Spot
€ 8,95
LUXE LIP COLOR LIPSTICKBobbi Brown LippenstiftICI PARIS XL
€ 36,00
DIOR Lipstick van satijn tot matDior Make-upde Bijenkorf
€ 37,50
VICE LIPSTICK SHEER SHIMMERUrban decay LippenstiftICI PARIS XL
€ 19,85
Max Factor Colour Elixer Lipstick - 827 Bewitching CoralMax Factor LippenstiftThe Make Up Spot
€ 8,50
Clinique Lip Brush - make-up kwastClinique de Bijenkorf
€ 23,00
Givenchy Le Rouge Sculpt Contouring lipstickGivenchy Make-upde Bijenkorf
€ 37,00
Guerlain KissKiss Liplift - Smoothing Lipstick PrimerGuerlain Beautyde Bijenkorf
€ 36,50
Charlotte Tilbury Hot Lips Electric Poppy - lipstickBeautyde Bijenkorf
€ 32,00
Makeup Studio Lipstick 53Make-up Studio Boozyshop
€ 16,90 € 11,95

Lees ook: Smeer jij al olie op je gezicht? 

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer