Fashionnews

Met deze tips blijft je kleding eindeloos lang mooi

Kristel, 23 augustus 2016

Met deze tips blijft je kleding eindeloos lang mooi

Dat ik gek ben op shoppen zal jullie vast niet vreemd in de oren klinken. Dat ik inmiddels een kast vol heerlijkheden heb verzameld ook niet. En daar schaam ik me ook zeker niet voor. Ik hou van mode en ik hou van mijn kleding. Mijn favoriete jeans en dat T-shirt dat me uit iedere kledingcrisis helpt. Die ene trui die ik altijd draag op de eerste koude dag en dat blousje dat ik aanhad toen ik bij Fashionchick solliciteerde. Allen hebben ze een speciaal plekje in mijn hart. En daarom ben ik ook zo voorzichtig met ze, want wat nou als ze opeens stuk gaan, hun kleur verliezen of beschadigen? Een vervanging vind je niet zomaar, dat weten jullie ook. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de levensduur van je favoriete stukken te verlengen. Benieuwd welke dat zijn? Lees snel verder!

Fleuril

5 x lief voor je kleding

#1 Hou je aan de wasvoorschriften
Ach ja, het is een enórme open deur die ik hier met volle kracht intrap maar het moet toch gezegd worden: hou je aan de wasvoorschriften. Ze staan er niet voor de gezelligheid namelijk. Kouder wassen is vaak geen probleem maar was je je kleding te heet (of zet je 'm op standje nucleair centrifugeren) dan is de kans groot dat je kleding krimpt of totaal uit model de wasmachine uitkomt. Lekker niet doen dus!

#2 Hou ritsen en knopen dicht als je je kleding wast
Ritsen zijn super handig maar in de was kunnen ze funest zijn voor de rest van je kleding. Een dunne blouse of T-shirt blijft makkelijk hangen aan de tandjes van je rits en door het wasmachine-geweld is een gaatje zo gemaakt. Ai. Knopen zijn minder agressief maar kunnen je kleding nog steeds lelijk beschadigen doordat er van alles achter blijft hangen. Gewoon lekker alles dichtdoen, dat is toch het beste voor je geliefde kleding. 

#3 Kies het juiste wasmiddel
Je wast je haar waarschijnlijk met een shampoo die je zorgvuldig hebt uitgekozen, eentje die je haar verzorgt en zorgt voor een weelderige bos. Waarom zou je dan niet hetzelfde doen voor je kleding? Goed nieuws: wij hebben een wasmiddel gevonden dat je kleding niet alleen schoon krijgt maar het ook nog eens verzorgt én herstelt. Fleuril Care & Repair voorkomt en vermindert pluizen en pillen met maar liefst 80% en het herstelt kleding dat al door eerdere was- en draagbeurten beschadigd is geraakt. En alsof dat alleen al niet genoeg reden is om nu een sprintje naar de dichtstbijzijnde winkel te trekken, ruikt het wasmiddel ook nog eens héérlijk. Hoera!

#4 Hangen of leggen?
Sweaters, truien, T-shirts en alle andere items die gemaakt zijn van een rekbare stof kun je het beste opvouwen en netjes in je kast leggen. Hang je deze items namelijk op, dan bestaat de kans dat je favoriete top uit model zakt of uitrekt. Kleding die snel kreukt - zoals blazers, blouses en jurken - kun je het beste ophangen op een hanger. 

#5 Parfum niet op kleding spuiten
Zeker parfum die alcohol bevat kan lelijke vlekken achterlaten op je kleding als je het rechtstreeks op het materiaal spuit. Spray liever wat van je favoriete luchtje achter je oren of een andere warme plek op je huid, dan blijft de geur niet alleen langer hangen maar bescherm je tegelijkertijd je kleding. Een win-win lijkt me zo.

Meer weten over Fleuril Care & Repair? Ga dan snel naar de site van Fleuril en check de video!

Kleding om lief te hebben

Ganni Yumi T-shirt met cartoonprintGanni de Bijenkorf
€ 59,90
Ganni Yoshe wide fit pantalon met luipaardprintGanni de Bijenkorf
€ 169,90
Rib SweatCostes Costes
€ 39,95
soft blouse met zakkenMango Mango
€ 35,99
Lichtroze cami-jumpsuitRiver Island River Island
€ 65,00
Levi's 501 CT opaque indigoLevis Men at Work
€ 109,99

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer