Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Guest editors

Met deze smoothie bowl blijf je er jong uit zien

Stefanie, 19 mei 2018

Met deze smoothie bowl blijf je er jong uit zien

Smoothie bowl

We willen allemaal het liefst zo lang mogelijk jong blijven. En dan willen we ons niet alleen jong voelen, maar er ook jong uit blijven zien.

Ouder worden is een natuurlijk proces, maar gelukkig kunnen we dat proces wel vertagen. Hoe je dat doet? Simpel! Met een aantal van mijn favoriete ingrediënten zit jij gebakken. En dat allemaal in een smakelijke, zonnige smoothie bowl.

Zo vertraag je het verouderingsproces

Eerst even over dat ouder worden, wist je dat verschillende factoren hier aan bijdragen? Denk aan (te veel) stress, roken en alcohol. Deze voorbeelden zorgen ervoor dat we in ons lichaam vrije radicalen aanmaken die ongezond zijn voor het lichaam en bijdragen aan veroudering. Anti-oxidanten kunnen bijdragen om deze vrije radicalen in ons lichaam te controleren. Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan anti-oxidanten kunnen ons verouderingsproces helpen te vertragen. Matcha poeder is zo’n voorbeeld en is rijk aan thee polyfenolen, natuurlijk voorkomende anti-oxidanten. Ook MSM is een krachtig superfood, een vorm van zwavel dat van nature voorkomt in rauw voedsel en rijk aan anti-oxidanten. Goed voor haar, huid en nagels. Geen dag gaat voorbij zonder dat ik 1 flinke theelepel MSM naar binnen werk (meestal met water als een shotje). Krijg je dit niet weg? Probeer het dan eens eens in een smoothie!

Een smoothie bowl om je vingers bij af te likken

Ingrediënten: 1/2 verse mango | 150 ml kokoswater | 1/2 courgette | 1/4 venkel | 1/3 komkommer | 2 handjes spinazie | 1 citroen (sap) | 1 tl Matcha poeder | 1 tl MSM poeder | 1 scoop bruine rijst eiwitpoeder vanilla | 2 el hennepzaadjes 

Meng alle ingredienten in de blender tot een glad geheel, schenk uit in een kommetje decoreer met je favoriete superfoods en lepelen maar.

Lees ook: Steef's powerbreakfast: Cacao Cocos Bowl.

Over Stefanie van de Walle
Stefanie houdt enorm van gezond eten en houdt niet op voordat zij een gerecht zo healthy mogelijk heeft gemaakt. Gelukkig kan ze haar ei kwijt in haar werk als Product Development Manager voor Superfoodies, the place to be als het gaat om organic, raw en vegan eten. Goed nieuws: Stefanie zal maandelijks de lekkerste, gezondste en makkelijkste ontbijtrecepten met Fashionchick delen, zodat iedereen de dag met een heus powerbreakfast kan beginnen.

liefs, Stefanie van de Walle, I love to work and I love 'healthy food'. I see life as one big challenge to further develop myself every day!

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer