Met deze kleur nagellak lijken je handen jonger | Fashionchick.nl

Met deze kleur nagellak lijken je handen jonger

dinsdag 16 november 2021
Anita

Je handen verraden je leeftijd, hoeveel handcrème je ook smeert. Maar niet getreurd: met de juiste kleur nagellak kun je je handen hun mooiste zelf laten zijn. 

Nagellak kies ik meestal in hippe modekleuren en nu het buiten steeds kouder en grauwer wordt, kies ik juist voor felle vrolijke kleuren. In de loop der jaren heb ik wel gemerkt dat lang niet alle kleuren nog bij mij passen. Gek genoeg krijg ik van de ene kleur veel mooiere handen dan van de andere kleur.

Zo kies je de perfecte kleur nagellak

Het geheim van het kiezen van een goede kleur nagellak heeft te maken met de kleur van je huid. De kleuren moeten elkaar versterken in plaats van tegenwerken. In het juiste geval worden je handen mooier en stralender.

Een koele of een warme ondertoon?

Je huid kan een koele of warme ondertoon hebben en dit is vaak bepalend welke andere kleuren kleding, make-up en nagellak goed bij je passen. Welke ondertoon je hebt kun je het beste zien aan de binnenkant van je pols. Neigt de huid daar naar geel, beige, goud of olijf, dan noemen we dat een warm huidtype. Heb je meer een roze, blauwe of rode ondertoon dan noemen we dat een koel huidtype.

Voor een huid met een koele ondertoon is nagellak met een koele ondertoon het mooiste, denk aan kleuren met een zweem aan zilver of blauw . Rood kan heel goed, maar kies in dat geval wel voor een rood met een koele ondertoon. Voor een huid met een warme ondertoon is nagellak met een zweem van goud of brons mooier.

Tip! Twijfel je of een nieuwe modekleur bij je past? Probeer eerst een nagellak in die kleur. Dat is veel goedkoper dan een nieuw kledingstuk aanschaffen. Je hebt dan nog alle tijd om rustig te beslissen.

Deze kleur nagellak past bij jou

Lichte, koele huid
Kies voor lichte en/of heldere kleuren met een koele ondertoon. Een te donkere kleur kan snel hard worden.

Perzikkleurige huid met een warme ondertoon
Je kunt eigenlijk vrij veel kleuren nagellak goed hebben. Pastelkleuren staan je mooi, maar ook hardere, warme kleuren zoals hardroze of warmrood zullen je handen laten stralen.

Karamelkleurig huidtype met een koele ondertoon
Felle kleuren staan je prachtig, denk aan fuchsia of zwembadblauw.

Bronskleurige huid met een warme ondertoon
Bijna alle kleuren staan mooi bij dit huidtype, zolang de ondertoon warm is. Van nagellak met een koele ondertoon zal je huid grauwer lijken. Probeer bijvoorbeeld eens feloranje of warmgroen.

Olijfkleurige huid met een warme ondertoon
Zachte, warme kleuren staan chic; bruin en oranje zal je prachtig staan.

Donkere huid met een koele ondertoon
Wil je een statement maken? Ga dan voor felle kleuren - zelfs neon kun je goed hebben. Hou je het liever iets klassieker, ga dan voor een mooie donkerrood. Let op: zorg ervoor dat de kleur die je kiest een koele ondertoon heeft voor het mooiste effect. 

Tip! Een kleur die dicht bij je huidtype ligt laten je vingers langer lijken.

Lees ook

Snelle make-up tips voor de 40+ huid

Eigenlijk is het best gek: als je jong bent en een strakke huid hebt, dan kun je met een gerust hart veel make-up dragen. Maar als je ouder wordt, geldt het tegenovergestelde. 

8 tips en trucs om je wimpers langer te laten lijken

Wist je dat je wimpers met de jaren korter en kleurlozer worden? Als er één tip is om jonger te lijken dan is het wel het hebben van lange Bambi-achtige wimpers. Daarom zijn wimperextensions en wimperlifting zo populair.