Met deze 5 kapsels heb je elke dag een good hair day

Persoonlijk vind ik dat ik kapseltechnisch gezien wel eens wat meer kan variëren. Helaas mislukt dit vrijwel altijd, vanwege de haast die ik 's ochtends vrijwel altijd heb.   

En tja, haastige spoed is zelden goed. Al helemaal wanneer het je kapsel betreft. En dat is hartstikke vervelend. Maar! Gelukkig is daar het internet. En op het internet vond ik een paar reuze handige kapsels, die dus perfect geschikt zijn voor mensen met haast. Of voor mensen met twee linker handen, zoals ik. Want deze kapsels zijn dus easy peasy om te maken én kosten je ook nog eens minder dan een minuut. En tja, leuke dingen, die moet je delen. Dus lees verder, en leer.  

1. De Messy Bun

messybun

Mijn persoonlijk favoriet. Kam je haar met je vingers, terwijl je het elastiekje al over je pols houdt. Maak vervolgens een klauw van de hand waarin je het elastiekje houdt en vouw deze door je haar. Trek dan het elastiekje erover, bind je haar vast en klaar is Kees. Makkelijk? Ja, hartstikke. Kijk deze video maar eens. eens. 

2. De volumineuze paardenstaart

dubbele paardenstaart

Dit doe je door niet één, maar twéé paardenstaarten te maken. Bind eerst het bovenste deel van je haar (boven je oren) samen, en maak daarna een staart van het onderste deel van je haar. Toupeer een beetje in de bovenste staart, en voíla, je hebt een staart die en langer lijkt, en barst van het volume.

3. Half up, half down

halve staart

Ook wel de staart bovenop of de Franse staart genoemd. Je maakt 'm als volgt: maak een losse staart van het haar boven je oren. Maak met je vinger een klein gaatje boven je elastiekje, en trek je staart hier doorheen. 

4. De gevlechte knot

gevlechte knot

Reuze elegant, en ook nog eens reuze makkelijk. Maak (lage) staart, en vlecht deze vervolgens. Zet deze vlecht aan de onderkant vast met een elastiekje. Vervolgens draai je de vlecht óm de basis van de paardenstaat tot een knot, en zet 'm vast met schuifspeldjes. 

5. De haar-haarband

gevlechte haarband

Haarbanden zijn hot, maar je kunt er ook een maken van je eigen haar. Hoe? Maak maak aan weerskanten van je gezicht twee kleine vlechtjes. Vouw deze vlecht naar de andere kant van je hoofd en zet de pluk vast met een clipje of elastiekje. . Zet deze plukken met een elastiekje of clipje vast, onderaan je nek. Laat vervolgens de rest van je haar er over heen vallen en je bent klaar. 

Als je haar maar goed zit 

Balmain Hairspray Session MediumBalmain MYSC parfumerie
€ 22,95
ORIGINAL ORIGINAL - TO BE OR NUDE TO BEHaarelastiekjesICI PARIS XL
€ 4,95
Sleep In Rollers Kirby Grips With Velour PouchSleep In Rollers The Make Up Spot
€ 4,95
Cable Elastics - Soft ColorHaarelastiekjesMy Jewellery
€ 5,95
Andrélon Pink Collection Get The Volume HaarpoederKruidvat
€ 4,99
DIAM.COLL.ELEKTR.BORSTEL ZWARTHaarelastiekjesICI PARIS XL
€ 97,66

Nog meer beautytips? Dit zijn 6 must-have beautyproducten voor het komende najaar. 

liefs, Marthe , You can find inspiration in everything. If you can't, then you're not looking properly