Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

Met deze 5 kapsels heb je elke dag een good hair day

Marthe, 02 juni 2018

Met deze 5 kapsels heb je elke dag een good hair day

kapsel 1

Persoonlijk vind ik dat ik kapseltechnisch gezien wel eens wat meer kan variëren. Helaas mislukt dit vrijwel altijd, vanwege de haast die ik 's ochtends zonder uitzondering heb.   

En tja, haastige spoed is zelden goed. Al helemaal wanneer het je kapsel betreft. En dat is hartstikke vervelend. Maar! Gelukkig is daar het internet. En daar vond ik een paar reuze handige kapsels, die dus perfect geschikt zijn voor mensen met haast. Of voor mensen met twee linker handen, zoals ik. Want deze kapsels zijn dus easy peasy om te maken én kosten je ook nog eens minder dan een minuut. Het enige wat je nodig hebt? Een borstel, haareslastiekjes en een spiegel. Tja, leuke dingen, die moet je delen. Dus lees verder, en leer.  

1. De messy bun

messybun

Mijn persoonlijk favoriet. Kam je haar met je vingers, terwijl je het elastiekje al over je pols houdt. Maak vervolgens een klauw van de hand waarin je het elastiekje houdt en vouw deze door je haar. Trek dan het elastiekje erover, bind je haar vast en klaar is Kees. Makkelijk? Ja, hartstikke. Kijk deze video maar eens.  

2. De volumineuze paardenstaart

dubbele paardenstaart

Dit doe je door niet één, maar twéé paardenstaarten te maken. Bind eerst het bovenste deel van je haar (boven je oren) samen, en maak daarna een staart van het onderste deel van je haar. Toupeer een beetje in de bovenste staart, en voíla, je hebt een staart die en langer lijkt, en barst van het volume.

3. Het perfecte halflange kapsel

halve staart

Ook wel de staart bovenop of de Franse staart genoemd. Dit is een perfect halflang kapsel. Je maakt 'm als volgt: maak een losse staart van het haar boven je oren. Maak met je vinger een klein gaatje boven je elastiekje, en trek je staart hier doorheen. 

4. De gevlochten knot

gevlechte knot

Reuze elegant en ook nog eens reuze makkelijk. Maak een (lage) staart en vlecht deze vervolgens. Zet deze vlecht aan de onderkant vast met een elastiekje. Vervolgens draai je de vlecht óm de basis van de paardenstaat tot een knot, en zet je 'm vast met schuifspeldjes. 

5. De haar-haarband

gevlechte haarband

Haarbanden zijn hot, maar je kunt er ook een maken van je eigen haar. Hoe? Maak maak aan weerskanten van je gezicht twee kleine vlechtjes. Vouw deze vlecht naar de andere kant van je hoofd en zet de pluk vast met een clipje of elastiekje, onderaan je nek. Laat vervolgens de rest van je haar er over heen vallen en je bent klaar. 

Als je haar maar goed zit 

Balmain Hairspray Session MediumBalmain MYSC parfumerie
€ 22,95
ORIGINAL ORIGINAL - TO BE OR NUDE TO BEHaarelastiekjesICI PARIS XL
€ 4,95
Remington, haardroger, D5220, 2400 WRemington FohnOTTO
€ 25,99
DIAM.COLL.ELEKTR.BORSTEL ZWARTHaarelastiekjesICI PARIS XL
€ 97,66
Atelier des Femmes Annie haarband met streepdessinHaarbandende Bijenkorf
€ 24,95
L'Oréal Paris Satin Droog Haar haarlak - 400 mlStyling productwehkamp.nl
€ 9,03 € 4,52

Nog meer beautytips? Zó fohn jij je haren op de juiste manier.

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Welke stijl past bij jou? Doe de stijltest en maak kans op €2250,- shoptegoed!

Lees meer