Fashion

Met deze 10 tips ga jij onbezorgd op vakantie

Marthe, 12 juli 2017

Met deze 10 tips ga jij onbezorgd op vakantie

Onbezorgd op reis

Vakantie: het kan zo leuk zijn. Maar vakantie kan ook een heleboel stress opleveren. Persoonlijk loop ik altijd tegen dezelfde kwesties aan: Waarom is mijn koffer altijd te klein? Heb ik echt zes bikini's nodig? Heb ik wel genoeg lange broeken mee?  

Dan ben ik nog niet eens begonnen over vertraagde vluchten. Of vluchten die helemaal niet gaan. Of een gemiste overstap. Of nog erger: paspoorten die op het laatste moment spoorloos verdwenen lijken te zijn. Dat laatste is mij een keer overkomen, en ik kan je vertellen, dat hoef ik niet nog een keer mee te maken. Maar goed terug naar de essentie van dit stuk: vakantie kan een nogal stressvolle bezigheid zijn. Dat begrijpen wij maar al te goed. Dus om die stress een klein beetje weg te nemen hier een tiental hartstikke handige tips, waarmee jij met een gerust hart op vakantie kunt. Beloofd. 

10 tips om onbezorgd op reis te gaan 

#1 Begin op tijd met inpakken. En met op tijd bedoelen we: een week van te voren. Maak een lijst en bedenk dat je nog tijd nodig hebt om alles te wassen. Probeer elke avond een paar dingen toe te voegen. Zo voorkom je dat je in alle haast vergeet sokken in te pakken, of nog erger: onderbroeken. Onthoud: een slimme meid, die is goed voorbereid. 

#2 Bereid je voor op de douane. Dus denk na over wat je aantrekt. Dat wil zeggen: geen jas, riem, horloge en sieraden. Kost alleen maar extra tijd weer af en om te doen. 

#3 Het internet is je beste vriend. Het is ook deze zomer gi-ga druk op Schiphol. Via dit handige kaartje kun je zien hoe druk het is op de dag van jouw vertrek, hier kun je rekening mee houden in je tijdsplanning. Ook handig: je kunt online inchecken, dat bespaart je een hoop gedoe met boarding passen printen (nog minder om kwijt te raken!) 

#4 Zorg voor de juiste entertainment. Via de Netflix app kun je nu een heleboel films en series online bekijken. Maar ook een e-reader en sites zoals Blendle zijn handig: in plaats van stapel tijdschriften mee te zeulen heb je alles verzameld in een klein apparaatje.

#5 Bezoek een Airport lounge. Die zijn er, zoals de naam al doet vermoeden, om te loungen. Voor zij die alleen reizen een prima plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Je zit er comfortabel, er is eten, drinken en lees materiaal aanwezig en de sfeer is er relaxed. Prijzen van een dagpas verschillen tussen de €20 en €50. 

reizen

#6 Zorg dat je genoeg hebt gegeten. Reizen is niet perse een rustgevende bezigheid en een hongerig gevoel draagt zeker niet bij aan een goed humeur. Dus zorg dat je altijd een paar snacks achter de hand hebt, die je ook mee mag nemen achter de douane, zoals voorverpakte repen. 

#7 Heb een plan B. Dat wil zeggen: weet wat je moet doen als je vlucht niet vertrekt, je hierdoor naar alle waarschijnlijkheid je overstap mist. Of als de auto er mee ophoudt. Dus zorg dat je alle nummers die je in geval van nood nodig hebt ergens op een logische plek hebt opgeslagen. 

#8 Plan iets leuks op de dag dat je aan het reizen bent. Zodat je iets hebt om naar uit te kijken als die reis dan toch eindelijk aan z'n eind komt. Dit kan een overnachting zijn in een fijn hotel, of een reservering in een fijn restaurant. 

#9 Neem een notitieboekje mee. Om alle eerdergenoemde noodnummers in op te schrijven. Of leuke dingen die je tegenkomt. Want al die elektronische apparatuur is super handig, maar niets is betrouwbaarder dan old skool pen en papier, mark my words

#10 Apps. Ah, technologie. Ieder vliegveld heeft zijn eigen app, wat handig is om te checken wat er allemaal wel en niet de doen is. Maar ook steden hebben vaak een eigen app, waarin te zien is wat er allemaal voor activiteiten zijn, en welke plekken leuk zijn om te bezoeken. Aanrader! 

En dit mag er mee in je koffer! 

SUITSUIT Fabulous Fifties koffer 76 cm baby blueSuitSuit ReistasDuifhuizen
€ 159,00
Billabong SUNNY DAYZ  Badpak pinkBillabong Zalando
€ 74,95
0MK1020 SunglassesDesigner zonnebrilMonnier Frères
€ 230,00
Tassel Barefoot AnkletMy Jewellery armbandMy Jewellery
€ 14,95
Zwarte denim shortsMango Mango
€ 19,99
Mango fluwelen espadrilles met plateauzoolMango wehkamp.nl
€ 35,99 € 15,99

Nog meer reistips nodig? Dit zijn de 5 beste travel apps! 

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer