Merken top 10: Fair Fashion

Het blijkt maar weer dat eerlijke en ecologische mode steeds hipper wordt, zo lanceert Kuyichi duurzame denim en heeft C&A besloten dat in 2020 al hun kleding van duurzaam katoen gemaakt moet zijn. Ook de afgelopen Amsterdam International Fashion Week (AIFW) sloot de organisatie een overeenkomst met de Dutch Design Week en het Nederlands Architectuur Instituut om de creatieve sector duurzamer en groener te maken.

Om jullie een handje te helpen op jullie go-green tour hebben wij een top 10 van groene merken vastgesteld. Maak kennis met onder andere Komodo, People Tree en Nudie Jeans. Er gaat een hele groene wereld voor je open!

merken Top 10: fair fashion

1

Ted Baker

Ooit begonnen in Londen en nu heeft Ted Baker met zijn collecties de hele wereld verovert. Het is een stijlvol kwaliteitsmerk met oog voor detail en het milieu. Er wordt gebruik gemaakt van organische materialen en er komen uiteraard geen kinderhandjes aan de productie te pas.

Voeg Ted Baker toe aan jouw favorieten.


Maxi dress Ted Baker

ZALANDO
  €289,95


Expresso blazer

EXPRESSO
€159,95

Expresso

Expresso heeft een vrouwelijke en elegante collectie. Ook heeft het merk mooie basics en accessoires. Expresso is milieubewust doordat veel kleding van biologisch katoen en andere milieuvriendelijke stoffen wordt gemaakt.

Voeg Expresso toe aan jouw favorieten

2
3

Nudie jeans

Nudie Jeans is een milieubewust jeansmerk. Het Zweedse merk maakt gebruik van overgebleven of al eerder gebruikt indigo en chemische stoffen worden zoveel mogelijk gemeden. On top of that proberen de katoenplantages voor Nudie Jeans zo min mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Voeg Nudie Jeans toe aan jouw favorieten


Nudie jeans

FABRIQ
€109,95


Mineral blush Inika

SHIZO
€19,95

Inika

Het cosmeticamerk Inika mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Geen chemische troep, maar 100% natuurlijke cosmetica. Het merk heeft zelfs Hallal make-up en Inika test uiteraard niet op dieren. Fijne producten!

Voeg Inika toe aan jouw favorieten.

4
5

Kuyichi

Je shopt met een gerust hart online bij Kuyichi. Dit fair trade merk koopt alleen katoen van katoenboeren die hier ook een normaal salaris voor ontvangen. Kenmerkend voor de collectie zijn mooie jeans en shirts met prints.

Voeg Kuyichi toe aan jouw favorieten.

 
T-shirt Kuyichi

WEHKAMP
  €39,95


Fair Trade Original tas

DROOMTASSEN
€135,00

Fair Trade Original

Op zoek naar een eerlijke tas of portemonnee? Bij FTO ben je aan het juiste adres. Producten van buitenlandse regionale boeren, ambachtslieden en van bedrijven komen via export ons land binnen. Dit schept werkgelegenheid waardoor de welvaart stijgt. Beter kan niet toch?

Voeg Fair Trade Original toe aan jouw favorieten.

6
7

Gsus

Gsus staat bekend als een merk dat bovenop de trends zit. De kleding bezit een kenmerkende eigenwijze twist. Gsus heeft richtlijnen opgesteld over onder andere excessief overwerk, veiligheid en een gegarandeerd minimaal inkomen. In samenwerking met Fairwear wordt er streng toezicht gehouden op het naleven van deze regels.

Voeg Gsus toe aan jouw Favorieten.


Printbroek Gsus

LABEL54
€99,95


Ring People Tree

WATMOOI
  €12,95

People Tree

Ben jij een bewuste shoppingqueen? Kijk dan ook eens naar de leuke sieraden van het ecologische fair trade merk People Tree. Ecofaboulous is het keyword.

 Bovendien is de collectie handgemaakt en wordt het verkocht voor een redelijke prijs.

Voeg People Tree toe aan jouw Favorieten

8
9

One Green Elephant

Bij One Green Elephant maak je altijd een bewuste keuze. Dit stijlvolle, trendy merk gebruikt hoogwaardige materialen zoals biologisch katoen. Je moet hier zeker eens een kijkje nemen. De lijn is gebaseerd op de hoofdsteden van Azië en heel kleurrijk!

Voeg One Green Elephant toe aan jouw favorieten.


Jeans One Green Elephant
ZALANDO

€79,95


Top Komodo

WATMOOI
  €59,95

komodo

Dit Engelse fair trade merk is in 1988 opgezet om kleding te maken die meer werkgelegenheid creëert in ontwikkelingslanden. Het merk verkoopt vooral veel leuke jurkjes en tops.

Voeg Komodo toe aan jouw favorieten.

10

Wat vinden jullie van deze top 10? Er komen deze maand natuurlijk nog veel meer leuke groene merken en webshops voorbij. Heb jij nog groene merken die je wilt delen?

liefs, Merel Brouwer,