Girlbosses

Marlou Volkerink: 'Follow Fashion moet voor iedereen een must-visit zijn.'

Marlies, 16 augustus 2014

Marlou Volkerink: 'Follow Fashion moet voor iedereen een must-visit zijn.'

Ze is dan een lief, blond vrouwtje, Marlou Volkerink weet van aanpakken. Ze begon Follow Fashion als blog, zonder echt te weten dat ze later een webshop en bloggerplatform uit haar site kon opbouwen. En Follow Fashion groeit door! Dit keer met een offline showroom. Daarom vonden wij het tijd om Marlou eens flink aan de tand te voelen over haar weg naar succes.

Marlou Volkerink

Follow Fashion groeit naar veel meer dan alleen een nieuwssite. Welk moment in dit proces kun je je nog heel goed herinneren?
Dat was eigenlijk het moment dat ik de Follow Fashion Shop opende. Vanaf dat moment was ik niet alleen meer dagelijks bezig met bloggen, maar had ik ook een webshop om te onderhouden. Vanaf dat moment voelde het of ik twee banen had. Er komt superveel bij kijken. Maar ik doe het met heel veel plezier en tegenwoordig heb ik gelukkig wel een hele goede e-commerce medewerker die mij ondersteunt met deze werkzaamheden.

En nu dus een showroom. Hoe ontstond het idee voor de showroom?
Dat kwam doordat ik afgelopen jaar een paar keer op fashion events stond met onze collectie. Ik vond het super om alle enthousiaste reacties van mensen te zien. Daarnaast hadden we steeds vaker klanten uit de buurt die iets bestellen en het liever komen ophalen om verzendkosten te besparen. Dan is het natuurlijk wel leuk als je een mooie showroom hebt in plaats van alleen een kantoor met een suf magazijn.  Modeliefhebbers uit het Noorden kunnen hun bestelling nu gratis afhalen en eventueel eerst passen. Er hangen alleen showmodellen in onze showroom en halen alles dan rechtstreeks uit het magazijn. Bestellen gebeurt nog steeds online. Het is shoppen volgens een nieuw concept.

Marlou Volkerink

LA Sisters Infinity Crop TopLA SISTERS Follow Fashion Shop
€ 18,95
Snake Kelly BagGiuliano Follow Fashion Shop
€ 39,95
Invito beige suède slip-onsInvito slip onIntreza
€ 69,99 € 39,99

Wat vind je het leukste aan het werk wat je doet?
Het is nooit saai. Als ondernemer ben je altijd bezig met nieuwe ideeën. Het is heerlijk om steeds te ontwikkelen. In oktober 2012 besloot ik de site uit te breiden met een webshop, ik organiseerde een half jaar later een groot Follow Fashion Event, we lanceerden dit jaar een Blogger Network en nu hebben we dus een showroom geopend. Tussen alle bedrijven door ben ik nog steeds bezig met het bijhouden van het blog en alles wat daarbij komt kijken: samenwerkingen opzetten met andere partijen, fashion events bezoeken, fotografie, onderhouden van de social media kanalen. Iemand anders zou het misschien allemaal veel te veel vinden, maar ik hou ervan! Stil zitten is niks voor mij. Ik ben 24/7 bezig met mijn werk, omdat het mijn passie is. “Choose a job you love and you will never have to work a day in your life”

'Ondernemer zijn is nooit saai.'

En wat was de grootste uitdaging die je moest overwinnen?
Er zijn constant nieuwe uitdagingen. Zo was het in het begin spannend om mijn vaste baan op te zeggen en me fulltime te storten op mijn blog. Dat betekende natuurlijk geen vast salaris meer en veel meer onzekerheid. Gelukkig heb ik een hele lieve vriend die me steunde vanaf het eerste moment dat ik met Follow Fashion begon.

Welke eigenschappen moet de moderne business babe zeker hebben?
Ze moet ambitieus zijn en stevig in haar schoenen staan. Daarnaast is het belangrijk dat je een harde werker bent. Er zijn veel mensen die iets voor zichzelf willen beginnen, maar geen zin hebben om meer dan 40 uur per week te werken. Dan kun je het in veel gevallen wel vergeten. En er komen natuurlijk ook dingen bij kijken die minder leuk zijn waar je je wel in moet verdiepen. Ik ben zelf absoluut niet van de cijfers, maar ook je administratie en boekhouding zijn een belangrijk onderdeel van ondernemen. In het begin deed ik ook alles op dit gebied zelf, tegenwoordig heb ik een accountant.

Marlou Volkerink

Hoe beschrijf jij je eigen stijl?
Ik zou mijn stijl omschrijven als casual chic. Het ligt voornamelijk aan de gelegenheid en hoe ik me voel. Ik vind het heerlijk om me helemaal op te doffen voor een event, maar ik ben niet iemand die elke dag op hakken loopt. In de zomer draag ik veel Ibiza-achtige outfits met fringes, printjes en shorts. Voor een festival kies ik het liefst voor mijn Converse All Stars, een high waisted shortje en een crop top. Arm candy, goede tas en zonnebril erbij en gaan! De zomer is echt mijn favoriete seizoen, zowel qua weer als qua mode.

'Alleen maar gezond eten is niets voor mij.'

Welk item uit de Follow Fashion store is op dit moment je favoriet?
Mijn favoriete item is het zwarte biker jacket. Daarnaast vind ik veel LA Sisters items ideaal voor het festivalseizoen. Betaalbare Céline look-a-like tassen zijn ook geweldig.

Heb je een echte guilty pleasures?
Ik ben een echt cookiemonster, ik eet ze elke dag. Favoriet zijn bokkenpootjes en kokosbiscuitjes. De hype van alleen maar gezond eten is niks voor mij. Ik vind het wel lekker als ik af en toe kan zondigen. Ik sport genoeg - op het moment met de 30 Day Ab Challenge en 6 dagen per week Insanity Workout - dus dan moet dat ook kunnen. Muziek is een tweede guilty pleasure. Ik kan liedjes duizend keer achter elkaar luisteren zonder er zat van te worden. Vervolgens zing ik één zin uit het refrein net zo vaak achter elkaar tot mijn vriend er totaal gek van wordt. Zingen is absoluut geen talent van mij.

Marlou Volkerink

YAS Sport PIXIE Sport BH shocking orangeYAS Sport Zalando
€ 28,95 € 20,26
Nike Sportswear LEGASEE Legging black/whiteNike Zalando
€ 37,95 € 30,36
Biker Jacket Army GreenGewatteerde jasFollow Fashion Shop
€ 54,95

Wat zijn de dromen die je nog hebt voor Follow Fashion?
Ik heb nog veel leuke plannen met Follow Fashion. Zo willen we onze positie als Blogger Platform verder gaan uitrollen. En daarnaast hoop ik lekker te kunnen doorgroeien met Follow Fashion. Heel modeminnend Nederland moet FollowFashion.nl tussen haar dagelijkse sites hebben staan. Lekker de dag beginnen met inspirerende artikelen van ons blog en afsluiten met een bezoekje aan onze webshop. De Follow Fashion Shop is sowieso een onderdeel waar we nog mooie plannen voor hebben. We gaan ook leuke events organiseren in onze showroom, misschien gaan we nog een keer een popup store openen en breiden we uit naar het buitenland. Genoeg dromen in ieder geval!

liefs, Marlies Bax,

Shop meer van

Follow Fashion

Lees meer