Guest editors

Manon Meijers secrets of a stylist: zo loop je stijlvol op hakken

Manon, 10 november 2015

Manon Meijers secrets of a stylist: zo loop je stijlvol op hakken

Hakken; Vaak hebben we er kasten vol van maar laten we ze daar liever in staan dan dat we ze aan onze poezelige pootjes schuiven, omdat op hakken nu lopen nu eenmaal een kunst is die we (nog) niet allemaal beheersen. In the end is het veel minder lastig dan het lijkt en kun je met de volgende tips er uit zien als een volleerd catwalkmodel in plaats van als Bambi, die haar eerste stappen probeert te zetten.

manon

Wie de schoen past...
Zorg allereerst dat de maat van de hakken die je koopt, goed klopt. Bedenk van tevoren of je je high ­heels vooral gaat dragen met sokken, blote voeten, of een panty. De één vindt het prettig om schoenen te kopen die net ietsje strakker zitten (en waar je dus minder makkelijk uit glipt) de ander heeft ze liever net ietsje losser, omdat je voeten nogal eens op willen zwellen van op hakken lopen. Zorg dat je voor je aankoop echt even een stevig rondje door de winkel hebt gebanjerd om er zeker van te zijn dat je geen miskoop doet.

Prepare, if you care.
Tape je tenen in. Say what? Jawel, geloof me nu maar: tape je tenen in. Scheelt je echt een bak pijn.

Langs de lijn
Wij Nederlandse vrouwen schijnen voor Italianen er nogal makkelijk uit te pikken te zijn. Jammer genoeg (in dit geval) geen compliment. Ze betichten ons er namelijk van dat we lopen als eenden...: dat wil zeggen, te wijdbeens. Met hakken is de gouden regel: trek een denkbeeldige lijn voor je op straat en zet daar steeds, de ene voet voor de ander, op.

Slow down
Als je hakken draagt, dan ren je niet. Tenzij je natuurlijk deelneemt aan een stiletto run maar we nemen even aan van niet. Kleinere pasjes, langzamer tempo. Die bus op het allerlaatste moment nog halen doen we wel weer op sneakers.

Pointy suede pumpsSacha Suede pumpSacha
€ 94,99
Mai Piu Senza Korte laarzen greenMai Più Senza Zalando
€ 129,95 € 90,95
Invito - rode laarzenInvito Invito
€ 149,99

Het betere bekkenwerk
Kantel je bekken. Als je je billen (subtiel....) iets naar voren duwt, is het makkelijk om een soort schwung in je heupen te creëren. Dit helpt je meer balans te houden (schudden met je billen is ontzettend functioneel!) en het ziet er ook nog eens vrouwelijk uit. Maar let wel: overdaad schaadt.

Gewicht overhevelen
De meest gemaakte fout is, dat veel vrouwen op hun hakken gaan leunen. Nu is het zo dat je juist daar het minste steun zult vinden, helemaal als je zo’n daredevil met stiletto’s bent. Je verplaatst juist je gewicht naar de bal van je voet. Dit kun je oefenen door met hakken aan, stil te staan en van daaruit te kijken of je je hakken steeds op kunt tillen. Je voorvoet blijft daarbij aan de grond genageld. Als je het trucje van gewicht verplaatsen door hebt, zul je snel van amateur naar pro gaan. Op het gebied van lopen op hakken althans.

Eye on the prize
Kijk niet de hele tijd krampachtig naar de grond...zoek een punt recht voor je en volg dat. En: vergeet je armen niet! Als je niet gewend bent om op hakken te lopen, kunnen je armen nog weleens ‘op slot slaan’ als je je enorm aan het focussen bent op wat je benen allemaal aan het doen zijn. Het ziet er een stuk relaxter uit als je je armen een beetje met je mee laat bungelen.

Durf jij met deze tips weer een hakje aan?

Over Manon Meijers
Manon Meijers is het brein achter website MonStyle en styliste van o.a. Wendy van Dijk, Jan Kooijman, Katja Schuurman en Dennis Weening. Met haar styling expertise bereikt ze vrouwen die een nimmer te stillen honger hebben naar the beautiful & good things in life. Op MonStyle kun je dagelijks terecht voor fashion en styling tips, maar natuurlijk ook voor backstage views, feelgood items, beauty en alles over een healthy way of living - cheaten mag. Volg Manon op Instagram,Twitter of Facebook.

liefs, Manon Meijers,

Lees meer