Guest editors

Manon Meijers secrets of a stylist: In 8 stappen je eigen stijl

Manon, 18 september 2014

Manon Meijers secrets of a stylist: In 8 stappen je eigen stijl

Altijd al willen weten hoe een styliste haar dag doorkomt en haar magie keer op keer toe weet te passen wanneer er iemand in het nieuw gestoken moet worden? It's your lucky day. Styliste Manon Meijers deelt voortaan om de week haar geheimen.

Terwijl jullie dit lezen zit ik nog midden in de afterglow van dé bruiloft van het jaar van mijn lieve vriendinnetje en persoonlijke 'Barbie'  - Boy, do I love to dress her!Wendy van Dijk. Wat was het fantastisch!

Blog Manon Meijers

We zijn op kantoor druk bezig geweest met alle voorbereidingen hiervoor maar het grootste feestje was toch wel om Jan Taminiau van zo dichtbij aan het werk te mogen zien. Wat een ongelooflijk getalenteerde vakman en ook nog eens een ontzettende lieverd. Hij verstaat niet alleen de kunst om iemands sterkste punten te vangen in shape en vorm, maar probeert ook iemands persoonlijkheid weer te geven in zijn ontwerp. Waarschijnlijk heb je de foto’s al voorbij zien komen en geef toe: de jurk was jaw-dropping! Niet gezien? Hieronder vind je twee snapshots van de dag.

Naast alle bruiloftshectiek is het televisieseizoen ook weer volledig losgebarsten en hadden we veel leuke fotoshoots. I love my job! Natuurlijk is september ook hèt moment om na te gaan denken over je wintergarderobe. Zo'n seizoenswisseling is de uitgelezen kans om je persoonlijke stijl weer eens onder de loep te nemen. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk: je eigen stijl bepalen?

Manon Meijers bruiloft Wendy van Dijk

Vind je stijl in 8 stappen

Stap 1. Je eigen stijl vinden begint vooral met heel erg goed kijken naar de stijl van anderen. Scheur, knip, plak, pin jezelf helemaal suf en verzamel plaatjes van de looks die je aanspreken. Schrik er nog even niet van als je zowel een plaatje van een motorchick als van een hippiemeisje hebt uitgescheurd. Een sterke eigen stijl is vaak opgebouwd uit meerdere invloeden!

Stap 2. Probeer te definiëren wat je ziet. Koppel woorden aan de looks die je hebt uitgescheurd. Maak je woorden zo specifiek mogelijk. Stoer, vrouwelijk en sexy zullen bij zo’n 90% van de vrouwen naar boven komen terwijl die 90% er toch allemaal heel verschillend uit ziet. Het helpt soms om een stad te koppelen aan één van je woorden: ‘Parijs’ heeft al veel meer lading dan ‘stoer, vrouwelijk en sexy’ bij elkaar. Scandinavië kan weer staan voor een cleane, nonchalante, ietwat androgyne look. Zelf heb ik als één van mijn woorden bijvoorbeeld Ford Mustang. Voor mij straalt die auto ultieme rock & roll uit, zonder geforceerd of ingewikkeld te zijn en met een tikje sexappeal. Filter je woorden uiteindelijk tot de drie die het allerbeste bij je passen. Deze drie kun je gebruiken bij het samenstellen van al je oufits, als een soort ingrediënten. De ene dag zal woord A in je schoenen zitten, de volgende dag in je top. Zolang je woord B en C nooit vergeet toe te voegen, draag je iedere dag jouw eigen mix van unieke ingrediënten en hoef je ook niet in de stress te schieten als je èn een sneakermeisje bent èn van hakken houdt. In de mix kom je namelijk altijd weer terug bij één unieke stijl: jouw stijl!

'Zelf heb ik als één van mijn woorden bijvoorbeeld Ford Mustang.'

Stap 3. Kies een kledingstuk dat je ‘signature piece’ kan worden. Het is een stuk dat je bijna bij iedere kan dragen. Het kan een sieraad zijn of bijvoorbeeld een biker jacket. Totally up to you!

Stap 4. Kijk eens goed in je kast. Als het goed is hangen er van één soort kledingstuk wel een aantal ‘doublures’. Tien zwarte leren broeken in je kast? Of zes witte colbertjes? Blijkbaar zijn dit de items waar je je goed in voelt en waar je blij van wordt. Misschien kan dit je ook weer helpen bij stap 3!

Stap 5. We blijven even in je kast. Pik nu het item er uit dat je het meeste opvalt. We zoeken het kledingstuk dat het grootste contrast heeft met de rest van je kledingkast. Let op: het moet wel iets zijn dat je dolgraag zou willen dragen, geen miskoop waar je doodongelukkig van wordt. Bij dit stuk ligt je uitdaging. Blijkbaar vind je de sfeer of het gevoel ervan geweldig. Kijk of je meer items in dit sfeertje/stijltje kunt vinden en integreer deze in je looks. Durf af en toe uit je comfortzone te stappen!

'Come on ladies, alleen ‘ogen’ als pluspunt is te mager'

Stap 6. Benadruk je pluspunten. Wat vindt je het mooiste aan jezelf? En come on ladies, alleen ‘ogen’ is te mager. Daar doe je jezelf echt te kort mee. Bedenk je hoe je deze punten door middel van kleding kunt accentueren. Als je je zeker voelt straal je dat namelijk uit en dat draagt bij aan je eigen stijl.

Stap 7. Ken je dat? Je hebt altijd een paar van die outfits waarin je je echt to-die-for-hot voelt. Die he-le-maal perfect zijn omdat ze lekker zitten, bergen met complimenten voor je naar binnen harken en gewoon totally you zijn. Als je zo’n outfit te pakken hebt: leg ‘m vast. Selfies are allowed. Zo heb je tijdens het shoppen geheugensteuntjes van je eigen stijl.

Stap 8. Ken jezelf. En dat is misschien wel de allermoeilijkste. Ik ga iedere zomer opnieuw met mezelf in gevecht: ik vind al die schattige boho-jurkjes te cute, maar ik bèn het gewoon niet. Serieus, het ziet er bij mij altijd uit alsof ik twaalf ben. Inmiddels weet ik dus ook dat ik ze echt niet meer moet kopen. Maar kijken mag. Je eigen stijl vinden moet wel een beetje leuk blijven, toch?

Approved by Manon

Filippa K Blouse ivoryFilippa K Zalando
€ 109,95 € 32,95
By Malene Birger LIGGASO Jumpsuit deep plumBy Malene Birger Zalando
€ 229,95 € 160,96
Leren Jas Lemoine  zwartDNA Little Soho
€ 549,00 € 274,50
DNA Leren Broek model Catnip kleur ZwartDNA Bloom Fashion
€ 599,00
adidas Superstar II G17071Adidas Frontrunner
€ 89,99
Jeans Waterfall  blauw7 for all mankind Little Soho
€ 275,00 € 137,50

Over Manon Meijers
Manon Meijers is het brein achter website MonStyle en styliste van o.a. Wendy van Dijk, Jan Kooijman, Katja Schuurman en Dennis Weening. Met haar styling expertise bereikt ze vrouwen die een nimmer te stillen honger hebben naar the beautiful & good things in life. Op MonStyle kun je dagelijks terecht voor fashion en styling tips, maar natuurlijk ook voor backstage views, feelgood items, beauty en een alles over een healthy way of living - cheaten mag. Volg MonStyle op Instagram, Twitter of Facebook.

liefs, Manon Meijers,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer