Guest editors

Manon Meijers secrets of a stylist: hoe kort is té kort?

Manon, 13 juli 2015

Manon Meijers secrets of a stylist: hoe kort is té kort?

Na de hittegolf van afgelopen week rest de grote vraag: hoe kort is te kort? Niets zegt zo hard ‘Hallo zomer’ als korte rokjes met daaronder een paar mooie blote (en zomerklare) benen. Maar niets schreeuwt ook zo hard ‘de plank volledig misslaan’ als té korte rokjes. Het zal de dag van een enkele voorbijganger misschien een beetje opleuken maar je moet je afvragen of je daar je té korte rokje de schuld van wil geven. Nu is het natuurlijk volstrekt persoonlijk hoe kort té kort dan precies is. De een heeft al moeite met alles wat een stukje huid nét boven de knie prijs geeft, de ander vindt het pas ‘lekker pittig’ als een rokje meer weg heeft van een brede riem. Maar desondanks zijn er drie dingen die je thuis kunt doen om te checken of je rokje aan de (té) korte kant is. Read on! 

manon meijers

Tip de la Tip

#1: Vergeet niet dat je billen hebt… hierdoor valt een rokje aan de achterkant vaak korter dan aan de voorkant. Een keertje omdraaien en een spiegelcheck doen is geen overbodige luxe.

#2: Ga altijd even zitten in een rokje. Zo kun je thuis al checken hoe kort het dan valt en voorkom je Basic­Instinct­situaties.

#3: Waar je rokje eindigt op je been, daar valt het accent. Als je graag wilt dat je benen slanker lijken, kies je het slankste deel van je bovenbeen. Vaak is dat wat meer richting je knie… Als je er echt niet uitkomt heeft Michael Kors de ultieme tip voor je: ‘If you’re in doubt whether something is a dress or a top. It’s always a top.'

Manon approved

Topshop Jeansrok mid denimTopshop Zalando
€ 41,95 € 33,56
Warehouse Tailored A-lijn rok met bloemdessinWarehouse de Bijenkorf
€ 16,00
TOPSHOP Denim A-lijn rok in witTopshop de Bijenkorf
€ 38,00 € 12,00
Circle Skirt - Grey-40My Jewellery My Jewellery
€ 39,95
MAX&Co. PAGODA Alijn rok dusty blueMax & Co. Zalando
€ 174,95 € 87,95
Whistles Denim A-lijn rok met midilengteWhistles de Bijenkorf
€ 85,00

Benieuwd welk rokje bij jouw figuur past? Deze rok staat vrijwel iedereen! 

Over Manon Meijers
Manon Meijers is het brein achter website MonStyle en styliste van o.a. Wendy van Dijk, Jan Kooijman, Katja Schuurman en Dennis Weening. Met haar styling expertise bereikt ze vrouwen die een nimmer te stillen honger hebben naar the beautiful & good things in life. Op MonStyle kun je dagelijks terecht voor fashion en styling tips, maar natuurlijk ook voor backstage views, feelgood items, beauty en alles over een healthy way of living - cheaten mag. Volg Manon op Instagram,Twitter of Facebook.

liefs, Manon Meijers,

Lees meer