Guest editors

Manon Meijers secrets of a stylist: Hallo, ik ben schoenenverslaafde.

Manon, 20 maart 2015

Manon Meijers secrets of a stylist: Hallo, ik ben schoenenverslaafde.

Hallo. Mijn naam is Manon Meijers en ik heb een schoenenverslaving. Als self-proclaimed Imelda Marcosdat klinkt echt chiquer dan shoeaholic, heb ik zoals de titel verdient een schoenenverzameling waarbij de gemiddelde man lijkbleek wegtrekt. Note to self: eerste dates nóóit je inloopkast laten zien. Maar vooral een collectie waarvan de gemiddelde vrouw kirrend rond gaat springen.

Manon blog Schoenen

De inloopkast

Deze schoenencollectie bestrijkt een volledige wand in mijn inloopkast die eigenlijk een kamer is, maar dat klinkt gelijk weer zo overdreven. Al mijn snoepjes hebben een eigen vakje waarin ze staan te pronken. De mannen in kwestie die de kast op maat maakten, hebben het een keer of dertig gechecked: ‘Dus ze wil echt 88 vakken? Alleen maar voor schoenen?’ Zelf leek het me beter niet bij dat bewuste moment aanwezig te zijn. Mijn verzamelwoede is serieus. Mijn collectie past inmiddels niet meer in de vakjes, maar waar ik het zie als een pure noodzaak. Ook dit paar heb ik nódig! Toch begrijp ik ook wel dat het misschien niet helemaal normaal is. Je kunt tenslotte maar één paar  schoenen tegelijk aan, toch?

Manon blog Schoenen

De pest is, dat ik de meeste schoenen niet koop omdat ze zo lekker zitten. De doorslaggevende factor die leidt tot aankoop - En nog een aankoop, en nog één - is meestal niet heel praktisch van karakter. Een hak van 12 cm als je al 1.84 meter is bijvoorbeeld niet per se een heel logische keus. Boterzachte suède laarsjes die absoluut niet ingespoten mogen worden, ook niet. En toch, de wetenschap dát ik ze in mijn bezit heb en dus mogelijkerwijs op een ochtend aantrek, maakt me intens gelukkig.

Ik ben niet de enige. Toen ik enige tijd geleden de ultieme tip deelde waardoor je het veel langer pijnloos uit houdt op hoge hakken, brak de blog binnen no time een record. We willen nu eenmaal, naast onze favo sneakertjes, allemaal het liefst de onmogelijke pareltjes dragen. Laten we geheel volgens het motto ‘Shoes make me happy. I’m superficial. Whatever.’ voortaan collectief uitkomen voor onze schoenenliefde. Dan hoeft niemand thuis meer iets uit te leggen. En dan beloof ik plechtig dat ik een bijeenkomst organiseer. Een shoeaholic in haar eentje is tenslotte ook maar sneu.

Aproved by Manon

Supertrash CARNABY Korte laarzen blackST. Studio Zalando
€ 219,95 € 153,95
Versus Versace Sandalen giallo/oroVersus by Versace Zalando
€ 424,95
MICHAEL Michael Kors JAIDA Sandalen met hoge hak black/goldMichael Kors Zalando
€ 159,95 € 111,95
Metallic veterschoenenSacha Sacha
€ 64,99 € 39,99
Sacha Hoge sandalen - zwart witSacha Sacha
€ 49,99 € 39,95
Nike Rosherun RozeNike Van den Assem
€ 89,95

Over Manon Meijers
Manon Meijers is het brein achter website MonStyle en styliste van o.a. Wendy van Dijk, Jan Kooijman, Katja Schuurman en Dennis Weening. Met haar styling expertise bereikt ze vrouwen die een nimmer te stillen honger hebben naar the beautiful & good things in life. Op MonStyle kun je dagelijks terecht voor fashion en styling tips, maar natuurlijk ook voor backstage views, feelgood items, beauty en alles over een healthy way of living - cheaten mag. Volg Manon op Instagram, Twitter of Facebook.

liefs, Manon Meijers,

Shop meer van

Schoenen

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer