Guest editors

Manon Meijers secrets of a stylist: 5 tips voor een andere draai aan je eigen stijl.

Manon, 29 oktober 2014

Manon Meijers secrets of a stylist: 5 tips voor een andere draai aan je eigen stijl.

Het is eind oktober en dat betekent hysterie in styling-land! We hebben net het Gouden Televizier Ring gala achter de rug - wij werkten met vijf man/vrouw sterk achter de schermen - en bijna alle tv-programma's voor het najaar zijn weer van start gegaan. Drukke boel dus! Toen mijn team aan het werk was voor de Televizier, zat ik met Wendy van Dijk op Ibiza voor een geheim project... binnenkort hoor je meer. 

Manon Meijers

Maar in de overgang van seizoenen draait niet alleen styling op volle toeren, het is ook officieel herfst en dat betekent dat je je wintergarderobe zo langzamerhand weer tevoorschijn kunt toveren. Ben je het een beetje zat wat je nu in je kast hebt hangen? Met deze tips geef je op een goedkope manier heel makkelijk een draai aan je eigen stijl.

Manon Meijers

Een creatieve draai aan je eigen stijl!

1. Verander eens van schoeisel
Draag je altijd sneakers? Of juist altijd hakken? Draai het een paar weken volledig om! Je schoenen zijn vaak vrij bepalend voor je look en zo kun je op een gemakkelijke manier een volledig andere uitstraling aan je bestaande garderobe geven.

2. Combineer kleuren eens anders
Weinig kleur in je kast hangen? Probeer eens om de gekleurde items, die je normaal gesproken waarschijnlijk juist combineert met neutrale kleuren, met elkaar te combineren. Why not. Geeft gelijk een totaal ander plaatje. Of combineer juist al je neutrals met elkaar.

Zo makkelijk kan het zijn

3. Mix de ‘party-afdeling’ in je garderobe met je dagelijkse kleding
De S van 'saai' wordt de S van 'super stylish' als je deze truc toepast: mix de topjes/rokjes/jurkjes die je normaal gesproken bewaart voor een feestje eens met je meer ‘dagelijkse’ kledingstukken. Daar wordt je look direct een stuk spannender van! Je zult verbaasd zijn over hoe cool en draagbaar bijvoorbeeld je metallic pantalon wordt met een simpel wit shirtje. Ook fijn: die geweldige stukken die normaal gesproken alleen de kast uit mogen komen voor een leuke date, worden tenminste gedragen! En daardoor worden ze per ‘draagbeurt’ een stuk goedkoper.

4. Draag een felle kleur lippenstift
Niet alleen de goedkoopste maar ook een hele effectieve oplossing. Felgekleurde lippen kunnen een volledig nieuwe draai aan je eigen stijl geven. Als je normaal gesproken heel erg houdt van ‘clean & basic’ geeft dit gelijk de nodige ‘umphh…’ aan je look.

5. Doe een keer juist een extra accessoire om
Jajaja. De regel is natuurlijk: doe altijd nog één ding áf voor je de deur uit gaat, maar mode is een feestje en dat gaan we vanaf nu vieren door juist af en toe een extra accessoire om te doen.

Approved by Manon

BlazerSoaked in luxury V&D
€ 79,95 € 49,00
Only Burnout Top met korte mouwenONLY OTTO
€ 16,95
MAC Flat Out Fabulous Lipstick 3 gMAC Douglas
€ 19,50
Oasis Limited Bamboo Multipack BanglesOasis Asos
€ 25,71 € 8,57
Ted Baker Cropped jacquardpantalon KukaTed Baker de Bijenkorf
€ 170,00 € 75,00
Dune Pump Brittany met suèdeDune de Bijenkorf
€ 105,00 € 73,00

Over Manon Meijers
Manon Meijers is het brein achter website MonStyle en styliste van o.a. Wendy van Dijk, Jan Kooijman, Katja Schuurman en Dennis Weening. Met haar styling expertise bereikt ze vrouwen die een nimmer te stillen honger hebben naar the beautiful & good things in life. Op MonStyle kun je dagelijks terecht voor fashion en styling tips, maar natuurlijk ook voor backstage views, feelgood items, beauty en een alles over een healthy way of living - cheaten mag. Volg MonStyle op Instagram, Twitter of Facebook.

liefs, Manon Meijers,

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer