Guest editors

Manon Meijers secrets of a stylist: 5 tips tegen de miskoop

Manon, 14 november 2014

Manon Meijers secrets of a stylist: 5 tips tegen de miskoop

Het woord 'modeprijzen' is op twee manieren te interpreteren. Een eerste uitleg is de blijk van waardering voor mode of voor iemand in de mode. Een tweede is de prijs van een kledingstuk. Ik vertel je dolgraag over alle twee!

Woman on a mission

Modeprijzen

Vorige week ben ik genomineerd voor Grazia Fashion Awards in de categorie 'Fashion Stylist'. En dat vind ik een serieuze eer! Supertof als je op me zou willen stemmen, want dan maak je ook nog kans op mooie modeprijzen. Vergeet mijn male muze Jan Kooijman ook niet. Hij is genomineerd in de categorie 'Man met Stijl'.

En dan terug naar die financiële modeprijzen: met de heerlijke, maar vaak ook dure, feestmaand voor de deur is het natuurlijk ontzettend lekker om èn te kunnen shoppen - we willen er tenslotte allemaal beeldig bij zitten aan het kerstdiner -  èn portemonnee-vriendelijk bezig te zijn. Miskopen voorkomen is de allerbeste manier om geld te besparen. Niets geeft je zo snel een schuldgevoel als de aanblik van items in je kast waar de kaartjes nog aan hangen; koolhydraten eten is goede tweede. Maar hoe voorkom je miskopen?

Manon

De miskoop: hoe voorkom je hem?

1. Koop alleen dingen die je direct aan kunt
Als je niet morgen op vakantie gaat is nu-alvast-een-bikini-voor-de-zomer kopen een heel slecht idee. Tegen de tijd dat het zomer is, wil je namelijk allang weer een andere. Ook jurkjes kopen voor feestjes waarvoor je nog niet eens bent uitgenodigd vallen in deze categorie.

2. Shop gericht
We verliezen veel geld aan kopen-om-het-kopen. Shoppen is natuurlijk een geweldig tijdverdrijf en mijn favoriete hobby; guilty as charged. Maar het kan je ook duur komen te staan als je niet gericht shopt. Het is eigenlijk net als met boodschappen doen: zonder lijstje ga je de aanbiedingen bij de kassa meegraaien en kom je ineens thuis met spullen die je helemaal niet van plan was te kopen. Maak dus een oldschool boodschappenlijstje en houd je daaraan.

'Kopen is mijn favoriete hobby, guilty as charged.'

3. Omzeil de marketingtrucs
Laat je niet verleiden door sales, twee-halen-één-betalen-deals en andere marketingtrucs om je vooral veel dingen te laten kopen die je niet nodig hebt. Boodschappenlijstje! You’re a woman on a mission.

4. Ga vooral niet verzamelen
Koop geen dingen dubbel. We zijn nu eenmaal ontzettende gewoontedieren en hebben de neiging om te verzamelen. Maar heb je echt nóg een donkerblauwe cashmeren trui nodig? Of je vijfde gestreepte shirt? Belangrijke uitzondering: on the neverending quest for the perfect white tee mag je er altijd nóg één kopen. Probeer goed bij te houden wat je allemaal wel en niet in je kast hebt hangen.

'Maar heb je echt dat vijfde gestreepte shirt nodig?'

5. Blijf bij je eigen stijl
Koop geen dingen omdat je met iemand shopt bij wie het allemaal zo leuk staat. Wat voor je beste vriendin werkt, werkt namelijk niet per se voor jou. In de periode dat ik net Wendy van Dijk kleedde, hing mijn eigen kledingkast ineens vol met leuke boho-fringed-laced-niemendalletjes. Een heel slecht idee. Stick to your style.

Approved by Manon

Buitenjas garconneVanilia Vanilia
€ 289,95
Stripe teeCostes Costes
€ 29,95 € 12,95
Shining leggingCostes Costes
€ 39,95
New Balance U420 U420SRDRNew Balance Frontrunner
€ 99,99
MAC Diva (matte) Lipstick 3 gMAC Douglas
€ 19,50
ASOS Ooh La La Canvas Shopper BagAsos Asos
€ 10,00 € 7,86

Over Manon Meijers
Manon Meijers is het brein achter website MonStyle en styliste van o.a. Wendy van Dijk, Jan Kooijman, Katja Schuurman en Dennis Weening. Met haar styling expertise bereikt ze vrouwen die een nimmer te stillen honger hebben naar the beautiful & good things in life. Op MonStyle kun je dagelijks terecht voor fashion en styling tips, maar natuurlijk ook voor backstage views, feelgood items, beauty en alles over een healthy way of living - cheaten mag. Volg Manon op Instagram, Twitter of Facebook.

liefs, Manon Meijers,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer